Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24

Thread: Cadangan - Business Card Untuk Ahli FMDC

  1. #1

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    penang
    Posts
    845

    Cadangan - Business Card Untuk Ahli FMDC

    cerita dia mcm ni...last weekend ada D1 professional drift series di Std Bt Kawan...secara x sengaja terjumpa dengan Mozakim..sedang dok tembak2 dari luar pagar tu..ada urusetia bagitau bleh masuk dlm trek..tp kena register atas nama media...dan bila pi nak register..urusetia tanya dtg dari mana dan mintak bussiness card..nasib baik mozakim ada bussiness card atas nama NISMO club..so kami pun dpt masuk ke dlm..

    jadi saya nampak ada kelebihan jugak kalau ahli fotopages ni mengeluarkan bussiness card untuk ahli2 nya...

    sekian..sila beri cadangan lagi...atau komen ok atau x ok cadangan nih..

  2. #2

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Sate Kajang ke Kasut Gombak
    Posts
    2,608
    bernas jugak cadangan tu air oren.. tapi tu laa kene tanyer org2 besar fmdc ni laa..
    saya ni rakyat biase yg menurut perintah...
    FMDC.. RAWKSS

  3. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    business card ke membership card yg dimaksudkan?Jika yg terakhir rasanya dlm perancangan yg besarrrr utk menggantikan yg sedia ada.Mungkin En. Rashid atau Puan Rozita boleh jelaskan. :wink:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  4. #4

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    penang
    Posts
    845
    membership card tu mmg la wajib..maksud saya card yg boleh di beri kepada penganjur laaa..kalau bagi membership card...camner...ada satu jer...

  5. #5

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Perlis
    Posts
    1,394
    business card/call-card memang salah satu cara untuk 'berkomunikasi' ngan orang yg kita jumpa. membership card tu membuktikan kita adalah ahli/wakil sesuatu pertubuhan/kelab/syarikat...

    ada kedua2nya memang bagus kalau kita selalu bawak...

    (p/s: dah bayar yuran FMDC... tapi belum dapat kad keahlian)...

  6. #6

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pantai Barat - Pantai Timur - Pantai Barat
    Posts
    912
    bagus tuh.. idea yang bernas
    ~ NO Retreat No Surrender ~




    http://www.flickr.com/photos/achid

  7. #7

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Mount Everest
    Posts
    8,672
    mmg idea yg bernas....mungkin para designer mcm buntalshoot & zul78 dah bley start design business card utk members..hehe

  8. #8

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Opis
    Posts
    1,316
    best betul!!
    saya pun ada gak terfikir ngan benda2 camni!!!
    manyak syiok woah!!!

    kalu dapek buat cam staff card lagi best!!
    muahahah
    "Sudah Bersara Dari Kancah Hobi Bangsawan Ini"
    http://www.syaheir.com
    http://www.flickr.com/photos/ov3rload

  9. #9

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Republick Of Besut
    Posts
    2,378
    bagus apa... kat business card ada tulis FMDC member.. kira macam pro la.. kalau nampak kat card tu

  10. #10

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    thanks ayarx for the idea
    buat masa ni bagi kita settle dulu membership card yang dah lama tertangguh
    sepatutnya march 2006 kita dah edar
    pending sampai august dah ni

    utk harumanis
    maaf la atas kelewatan tahap gaban ni
    rasanya card harummanis yg lama dah siap (hat warna coklet dulu ingat tak?)
    ada tu aji simpan tak claim² lagi

    utk card baru
    disebabkan pihak penaja, nikon telah bertukar management
    memang ada effect pada kad kita
    management dulu kata nikon dah sponsor
    tapi tak payah letak logo diorang pun takpe

    management baru ni pulak kata
    kena letak logo nikon dalam membership card tu
    kat sini yg tak settle² lagi

    sebab kita tanak letak apa-apa logo kalau boleh
    sebab members fmdc bukan semua pakai nikon
    ada nikon ada canon ada sony ada olympus

    insyaAllah
    pihak admin akan selesaikan isu ni dengan seberapa segera
    bila dah siap
    sebelum subuh kita akan sent card korang

    .
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  11. #11
    sebelum sbuh? jgn aji..nnt tak kusyuk smayang dok belek2 kad :mrgreen:
    ~tak hairanlah apabila kamu memberikan seseorang itu kayu untuk memukul ular di depannya tetapi dia memukul di kepalamu kerana itu adalah lumrah bagi manusia yang tidak bersyukur dan hati yang diterbalikkan Allah~

  12. #12

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Sate Kajang ke Kasut Gombak
    Posts
    2,608
    haa cam tu lakss ye aji nikon yg baru nak???...
    patut laa kad aku pun dah berkurun2 tak dpt lagik..
    rupe2nye pasal tu.... cian tuan presiden..
    FMDC.. RAWKSS

  13. #13

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Selatan Tanahair
    Posts
    5,474
    owh..camtuuuu....boleh la saya menjawab ngan warga selatan ni..selalu dorang tanya..ese taktau nak jawab aper...maklum la info tak sampai ke selatan ni...

  14. #14

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    State of Silver
    Posts
    5,364
    banyak cross line kot ayares :lol: tak balik kg ke huhuhu
    Friendship is The Union of Spirits, a Marriage of Hearts, and The Bond thereof Virtue..

    Fotopages - http://azryshah.fotopages.com
    Blog - http://lanunlaut.blogspot.com
    Flickr - http://www.flickr.com/photos/azrysyah/

  15. #15

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Selatan Tanahair
    Posts
    5,474
    balikkkk...ahad...sesudah subuh tp sebelum mentari terbit...dan sebelum ayam jantan bangun berkokok...
    drive sensorang...ubi79 jadi co-pilot..

    esok ptg nak kono antor gambar montaj berframe pada client...duit masyuk terpakso la tunggu..hehhe

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •