Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 65 of 65

Thread: Selamba Buang Nasi Tepi Jalan

  1. #61

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    TANGKAK, LEDANG, JOHOR
    Posts
    7

    Re: Selamba Buang Nasi Tepi Jalan

    xde kesedaran sivik langsung...maybe x tahan kot...tp x kan buang tepi je...lagi baik melabur dalam seluar..ni dah mencemar alam sekitar...

  2. #62

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: Selamba Buang Nasi Tepi Jalan

    Ni lah yg dipanggil selaber rock...

  3. #63

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Klang
    Posts
    21

    Re: Selamba Buang Nasi Tepi Jalan

    takde kesedaran sivik... moral of the story... sape2 yg tintet gelap , boleh amik gambar tanpa disedari..

  4. #64

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Shah Alam
    Posts
    264

    Re: Selamba Buang Nasi Tepi Jalan

    eh . aku kenal pompuan ni . hahaha

  5. #65

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Hulu Langat, Selangor
    Posts
    155

    Re: Selamber BERAK tepi jalan

    Quote Originally Posted by CgSir View Post
    Bangsa tu, dah terkanal memang dah kebiasaan takde sivik. Kat maner-maner pong biasa kita jumpa bangsa tu juga buat perangai tak senonoh macam tu. Bukan budak kecik jer. Uncle tua pong penah jumma. Biasa ler, kaum tu maner tau hormat orang sekeliling kiter. Jarang ah kiter jumper mereka hormat orang sekeliling macam kiter ni.

    Tapi aku heran, mengapa kat Singapura kita susah sangat nak jumpa perangai tak senonoh macm tu. Dulu ader satu ketika mereka buat perangai giler kat dalam lift. Pastu pemerintah mereka buat sesaper buat perangai giler tu terus dikurung dalam lift, lift tak boleh bukak dan mereka tak boleh kuar sehari suntuk. Tu jer cara nak bagi depa sivik.

    Kat jalan raya pong ramai gak tak der sivik. Aku raser pemerintah kena buat sesuatu gak. Boleh gak tiru cara pemerintah mereka ajar bangsa yang tak tau sivik dan tak tau menghormati orang lain nih. Contohnya, dulu boleh makan gula getah, tapi sebab ramai takder sivik pemerintah mereka buat law baru. Tengok macam mana depa ajar mereka ilmu sivik pada mereka yang makan gula-gula getah.
    agree sangat - sangat. apa yang mereka fikirkan? diri mereka dan keluarga mereka sahaja. Orang lain? Lantak pi lah....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •