Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: Cara nk edit gmba pengantin berkulit gelap

  1. #1

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    14

    Cara nk edit gmba pengantin berkulit gelap

    Salam,
    Ada sesiapa tahu x cara nk edit gmba pengantin yg berwajah gelap dimana sorg lg putih melepak
    Thanks

  2. #2

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Cara nk edit gmba pengantin berkulit gelap

    wah tricky nih..ekekeke...fair n lovely maybe...cabottts...

  3. #3

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Cara nk edit gmba pengantin berkulit gelap

    Quote Originally Posted by kurt_penang View Post
    Salam,
    Ada sesiapa tahu x cara nk edit gmba pengantin yg berwajah gelap dimana sorg lg putih melepak
    Thanks
    kalau dah sorang gelap sorang cerah, takkan nak cerahkan pulak yg gelap tu... terasa la pulak si gelap tu......

    segelap2 org, masa shoot rasanya akan nampak jugak bentuk muka dia.....
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  4. #4

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Cara nk edit gmba pengantin berkulit gelap

    betul cakap akuss..ambik contoh seseorang yg ade jerawat tapi kita retouch bagi licin itu takpe sebb jerawat bukan daripada azali...kaler kulit yg asal lagi elok sebb tu keaslian dia..
    ++atau maksud saudara retouch bahagian muka sebb terlindung oleh bawah payung (yg komform akan mengelapkan muka lagi) klu guna speedlite mmg setel masalah nih

  5. #5

    Re: Cara nk edit gmba pengantin berkulit gelap

    kalau aku, aku tacap jer muke orang tu...

    ejas tang muke jer... guna lasso tool utk select, create layer baru just utk muke,

    then tacap secukup rasa...

    heeeee...cabbuuuttttttssss.....

  6. #6

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Putrajaya, Bangi
    Posts
    739

    Re: Cara nk edit gmba pengantin berkulit gelap

    suruh dia pakai bedak lebey sket...
    nggeeee!!!! lariksss!!

  7. #7

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Na na na na na Ganu kiter! tapi asal Selangor daa..
    Posts
    65

    Re: Cara nk edit gmba pengantin berkulit gelap

    Quote Originally Posted by shuttermania View Post
    kalau aku, aku tacap jer muke orang tu...

    ejas tang muke jer... guna lasso tool utk select, create layer baru just utk muke,

    then tacap secukup rasa...

    heeeee...cabbuuuttttttssss.....
    haah...sayer pon slalu wat camni jerk..nak kasi cerah / gelapkan gambar ke...

    slalu saya wat :
    1. guna magnetic lasso tool (sng guna ni utk ikut bentuk muka) -kalau tak tau nak guna ni surf kat youtube 'how to use lasso tools ke..ape ke..)
    2. lepas dah select gambo muka tu g lah kat image adjustment..carik lah function nak kasi bright ke xontras ke....exposure nak tambah gamma ke kasi terang..atau pape yg nak di ubah ler..
    'Sayer budak baru blajar..kalau salah tulongs tunjokkan'
    Suke amik gambo tapi tak suke edit gambo! jadi kenelah pandai amik gambo bior takyah edit gambo! :-\"

  8. #8

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    14

    Re: Cara nk edit gmba pengantin berkulit gelap

    setakat ni aku pun biarkan je tp just nk tanya kawan2 len klu2 ada cara nk bagi seragam atau x ketara sgt perbezaaan

  9. #9

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    subang jaya| sunway | shahalam | sungkai perak
    Posts
    1,377

    Re: Cara nk edit gmba pengantin berkulit gelap

    cuba anda postkan gambar di sini..supaya senang masta2 nk tolong..lebih baik

  10. #10

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Cara nk edit gmba pengantin berkulit gelap

    gelap ASLI dengan gelap sebab silap lighting tu tak sama... gelap ASLI takat tacap sket2 udah, kalau tacap sampai warna tangan dengan muka dah jadi kaler taik cicak tu tak patut sangat

  11. #11

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    14

    Re: Cara nk edit gmba pengantin berkulit gelap

    Quote Originally Posted by rangga View Post
    cuba anda postkan gambar di sini..supaya senang masta2 nk tolong..lebih baik
    Soalan ni aku tanya secara umum..klu ltak gmba takut malukan pengantin pulak

  12. #12

    Re: Cara nk edit gmba pengantin berkulit gelap

    erm..soosah nak wat neh.kalau gelap mcm negro..sorang mcm sutera..nah.mampos.huhuhu

  13. #13

    Re: Cara nk edit gmba pengantin berkulit gelap

    pengantin tu kena redha je lahh...hehe

  14. #14

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Putrajaya
    Posts
    134

    Re: Cara nk edit gmba pengantin berkulit gelap

    Quote Originally Posted by nediyy View Post
    pengantin tu kena redha je lahh...hehe

    wakakakkaka.. kesian dengaq huhuhu

  15. #15

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    kl - ganu
    Posts
    10

    Re: Cara nk edit gmba pengantin berkulit gelap

    seeloknya jgn diedit terlalu melampau.. dr hitam ke putih..
    takut ad yg terasa ati...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •