Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 30 of 30

Thread: 9-12 July 2010 | Trip ke Jakarta/Bandung

  1. #16

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Trip ke Jakarta / Bandung | 9 - 12 July 2010

    Quote Originally Posted by jonelabu View Post
    macam best jek jalan2 kt sana.,
    nk kene pegi 1 hari nanti huhuhu..
    ambo pun tak penah berangan ke sana,dah nak jadi rezeki, celik sket bijik mata ni bleh tengok kehidupan tempat orang .. terasa sangat bersyukur dengan apa yang ada di sini, di sana masih teramat ramai yang hidup kais pagi makan pagi.. kais petang makan petang... malah yang kais pagi makam malam pun ramaii.. emmmm

    Quote Originally Posted by akuss15 View Post
    mahal sket dr promo air asia, tp lagi murah dr tiket biasa air asia.

    to jakarta pergi balek dpt 399. next week gatal nak usha,.. guess what... price drop RM 299.... cilakak..... worth it sebab dalam flight ada meal, ada personal TV, bleh pilih nak tgk cerita apa atau view GPS.

    Skang tengah usha lagi tiket utk DEC dan FEB... RM 299~399 je.... tak perlu berebut di airasia online, akan dpt naik Boeing 777 berbanding airbus a320. hehe.

    p/s: gambar tgh aplod
    woooshh.. KLM in flight nye facilities menarik tows !! .. dalam airasia takde mende spesel pun, cam local flight jek.. huhuhu, cuma murah la RM200 pegi-balik.. bleh la yang bajet2 ciput nims..

  2. #17

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Wink Re: Trip ke Jakarta / Bandung | 9 - 12 July 2010

    Di Bandung kitorang stay kat Hotel/Banglo Ahadiat, cun giler tempat ni, bersih sesangat … suasana pun sejuk sebab lokasi area berbukit sket. Sedikit view kot2 kalau ada berminat nak stay kat sini kalau ke sana











    Ini cafĂ© … tempat breakfast untuk 2 hari kat sana, makanan memang sodap2…






    Pagi hari pertama kat sini ada orang sana buat majlis kahwin kat sini, sebbaik takde bawak flash, kalau tak mau jek tumpang cilok shoot pengantin diorang... heheee .. ada 3 orang fotografer ngan sorang videoman masa tu... ushar jekla diorang arak pengantin & bawak hantaran ke dewan kat sebelah cafe nims, langsung tak terpikir nak petik shutter .. huhuhu
    Last edited by mozakim; 22nd July 2010 at 03:04 PM.

  3. #18

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Trip ke Jakarta / Bandung | 9 - 12 July 2010

    Mesti avam mojakim terkedu sebb tgk pengantin pompuan muka cute mcm ria ramadhani ekekeke caboosss....!!!

  4. #19

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Trip ke Jakarta / Bandung | 9 - 12 July 2010

    disebabkan naik KLM, maka takde gamba kapalterebang......

    terus la gambar ketika di bogor. Ekceli pergi sana sebab kawan kahwen....


    sapa pandai apa maksudnya?? abam mozakim mesti taw nims..


    sapa mau badut sulap?? hehehe


    angkutan, buruk tp effective...


    pelan pelan yer bang...
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  5. #20

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Trip ke Jakarta / Bandung | 9 - 12 July 2010

    Wakakakakakaka...pic last tuh tak tahan tuh

  6. #21

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Trip ke Jakarta / Bandung | 9 - 12 July 2010


    kalau nampak tanda ni kat sana, means ada wedding ikut adat jawa...


    ini kemah utk nikah, lengkap hawa dingin.....


    tgk baju pengantin die... konfem letih nak layan...


    sayangnya aku x bnyk ambel gambar, sbb sesak... tak mahu menganggu majlis as aku tatau sgt apa adatnya.... maka liat dr jauh udah deh.
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  7. #22

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Trip ke Jakarta / Bandung | 9 - 12 July 2010


    ni pulak gambar pelaminan utk resepsi sebelah malam..... grand ke tak??


    penghantinn diarak masuk dgn musik tradisi...


    diiring penari penari jawa.....
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  8. #23

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Trip ke Jakarta / Bandung | 9 - 12 July 2010

    Quote Originally Posted by azmizi View Post
    Mesti avam mojakim terkedu sebb tgk pengantin pompuan muka cute mcm ria ramadhani ekekeke caboosss....!!!
    takde lah... lawa dari cut tari jek..

    Akuss, jauh tul gi makan kenduri tows !!! tengok gaya memang orang kaya nye majlis niiii..huhuhu, err ekceli Bogor ni kat blah mana yek? dekat2 dengan Bandung gak ek? geografi m'sia pun fail, tambah2 lagi Indon.. kekekeke. Kat sana memang bleh tersengih tengok "papan tanda", punye lah lain lenggok bahasa diorang, ada snap gak sebagai kenangan

  9. #24

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Trip ke Jakarta / Bandung | 9 - 12 July 2010

    Quote Originally Posted by mozakim View Post
    takde lah... lawa dari cut tari jek..

    Akuss, jauh tul gi makan kenduri tows !!! tengok gaya memang orang kaya nye majlis niiii..huhuhu, err ekceli Bogor ni kat blah mana yek? dekat2 dengan Bandung gak ek? geografi m'sia pun fail, tambah2 lagi Indon.. kekekeke. Kat sana memang bleh tersengih tengok "papan tanda", punye lah lain lenggok bahasa diorang, ada snap gak sebagai kenangan
    dia ni anak ketua kantor jabatan ukur endonesia......

    hmm.. kalau jakarta = KL, bogor = seremban JB = bandung.
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  10. #25

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Trip ke Jakarta / Bandung | 9 - 12 July 2010

    Pemandangan sekitar kota Bandung ....

    Syorga shopping rakyat Indon & M’sia …” Pasar Baru”… punyelah padatttt


    OBRAL = SALE = Jualan Murah


    Ni baru le Otai …




    CIMB di Bandung

  11. #26

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Trip ke Jakarta / Bandung | 9 - 12 July 2010


    the pengantins.


    kat sana takde renjis2, lepas je tarian oleh penari, terus tetamu naik pelamin utk bagi ucapan... Lepas tu amek makanan, makan style koktail. berdiri sampai kebas lutut....
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  12. #27

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Trip ke Jakarta / Bandung | 9 - 12 July 2010

    Pusat seluar jeans, kedai kat sini ada macam2 “tema” … yang ni tema RAMBO


    tema IRONMAN


    Red Indians pun ader


    Hollywood pun selamberrr


    Tempat makan kitorang malam masa sampai di Bandung …restoran “TAHU TIDUR” .. hehehe, TAHU=TAUHU, lepas makan memang sedap tidorrr… sedap2 belaka…



  13. #28

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Trip ke Jakarta / Bandung | 9 - 12 July 2010

    Quote Originally Posted by akuss15 View Post
    kat sana takde renjis2, lepas je tarian oleh penari, terus tetamu naik pelamin utk bagi ucapan... Lepas tu amek makanan, makan style koktail. berdiri sampai kebas lutut....
    homang aihhh... takde seat/meja? giler kentang makan berdiri tows.. huhuhu, memang rare nims..

  14. #29

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: Trip ke Jakarta / Bandung | 9 - 12 July 2010

    sayangnya saya sampai bandung dah sore... gambar sebat ISO HI, 25000 kot.. entah... tp paling tinggi....


    abam mozakim mesti notice patung ni kan??

    alamak.. gambar bandung tak edit lg..... hak hak hak.... camne sesat satu nims... entah la...
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  15. #30

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Trip ke Jakarta / Bandung | 9 - 12 July 2010

    siap low angle tuh...ekekeke

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •