Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35

Thread: Bedah Photo | My 1st HDR...

  1. #16

    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    11

    Re: Bedah Photo | My 1st HDR...

    bkn k HDR ni pling krg pn 3 exprosure ke?? sory la klau slh...heee

  2. #17

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    AOR
    Posts
    90

    Re: Bedah Photo | My 1st HDR...








  3. #18

    Re: Bedah Photo | My 1st HDR...

    Ha...yg ni baru HDR... simple!

  4. #19

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    1MALAYSIA (pahang-K.L)
    Posts
    114

    Re: Bedah Photo | My 1st HDR...

    tgok kt blog mat saleh.. lau lanscape dorg ambik smua nampak..
    bermakne kt bawah tu nampak.. bukan gelap.. smue detail nampak(gelap n terang)
    aq komen ni bukan sebab nk tunjuk pandai. cume kompius ngn HDR yg sbenar.. sbb aq ni pun baru lagi.

  5. #20

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Kemaman
    Posts
    213

    Re: Bedah Photo | My 1st HDR...

    Ikut citarasa masing-masing. Ada yang melampau dan ada yang sederhana. Saya suka yang sedarhana seperti diaatas.
    Harap tidak mengelirukan. TERIMAKASIH.

  6. #21

    Re: Bedah Photo | My 1st HDR...

    Quote Originally Posted by Dewangga View Post
    Ikut citarasa masing-masing. Ada yang melampau dan ada yang sederhana. Saya suka yang sedarhana seperti diaatas.
    Betul tu Avam Dewangga..saya pun camtu jugak...baru nampak asli sikit!!

  7. #22

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    1MALAYSIA (pahang-K.L)
    Posts
    114

    Re: Bedah Photo | My 1st HDR...

    Quote Originally Posted by Dewangga View Post
    Ikut citarasa masing-masing. Ada yang melampau dan ada yang sederhana. Saya suka yang sedarhana seperti diaatas.
    yg diatas tu mmg mcm hdr yg sy pham..
    tpi tgok foto2 hdr dlm fm ni mcm lain skit..
    so jadi keliru.. al maklum la study sdri..

  8. #23

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    1MALAYSIA (pahang-K.L)
    Posts
    114

    Re: Bedah Photo | My 1st HDR...

    salam nk tanye..
    HDR ni sesuai shot gne jpeg ke raw?..

  9. #24

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    47

    Re: Bedah Photo | My 1st HDR...

    biase je tapi oklah..

  10. #25

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    B.B.Bangi n KB
    Posts
    785

    Re: Bedah Photo | My 1st HDR...

    Quote Originally Posted by mfarihan View Post
    bkn k HDR ni pling krg pn 3 exprosure ke?? sory la klau slh...heee
    Quote Originally Posted by ermarts View Post
    salam nk tanye..
    HDR ni sesuai shot gne jpeg ke raw?..
    Ape yg sy dah buat n tgk org buat....single exposure pon bule cuma kita shoot RAW file dan ada software yg bule proses single file nih macam Dynamic Photo HDR
    tp pic tu nampak keras la skit, masa sy mula2 main HDR sy byk pakai software ni..n skrg ni pon kadang2 ada gak pakai...heheh.
    Yg paling sesuai utk HDR ni rasanya x leh lwn Photomatix la kot..(kalau salah bg tau ye..) cth yg update Photomatix Pro 4.

    ni cth pic HDR single RAW file yg sy proses dgn Dynamic Photo HDR( pic x kemana pon)





    sy pon kurang arif sgt pasal HDR ni , masih byk perlu di terokai n pelajari cuma ape yg tau bule la kongsi...

  11. The Following User Like This Post:


  12. #26

    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Damansara
    Posts
    15

    Re: Bedah Photo | My 1st HDR...

    Bile agaknye dapat amek gambo cantik macam ni..haha

  13. #27

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    ladang gotah, gomeh N9
    Posts
    331

    Re: Bedah Photo | My 1st HDR...

    sape2 yg pndai buat hdr tu tlong la buat tutorial pkai photoshop ye.. klu cs5 lg bgus.. hehe
    da lame mnanti tp msih xjumpe..

  14. #28

    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Damansara
    Posts
    15

    Re: Bedah Photo | My 1st HDR...

    Quote Originally Posted by arintom View Post
    sape2 yg pndai buat hdr tu tlong la buat tutorial pkai photoshop ye.. klu cs5 lg bgus.. hehe
    da lame mnanti tp msih xjumpe..

    x penah lagi gune cs5. takat cs4 je.. tu pun x pandai sgt..haha sape2 tolong ajar la

  15. #29

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    1MALAYSIA (pahang-K.L)
    Posts
    114

    Re: Bedah Photo | My 1st HDR...

    ni contoh edit gune adobe photoshop cs5 (tapi xtau la ok ke x)

  16. #30

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Teluk Intan
    Posts
    146

    Re: Bedah Photo | My 1st HDR...

    Quote Originally Posted by ermarts View Post
    ni contoh edit gune adobe photoshop cs5 (tapi xtau la ok ke x)
    sgt "like".. pakai cs5 eh? cs2 bleh x? laptop x cukup power le nak bwk cs5..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •