Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 102

Thread: Salam Orang Skudai

  1. #16

    Re: Salam orang SKUDAI!

    ramai gak geng jb ni. maybe kita leh la lepak2 snap kat danga bay ker stulang ker nanti. tade sesapa ker yang nak jadi arranger?

  2. #17

    Re: Salam orang SKUDAI!

    ermmm..sy pn budak baru blaja..

    duk area skudai ni..

    ade mase bleh TT sama2..
    The Ordinary Could Be Just As Beautiful...

  3. #18

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    135

    Re: Salam orang SKUDAI!

    btul...btul...btul....ade mser kiter leh la TT bersama...lg pun takder geng la..huhu...

    skrg org sebok ngan puase..tu yg takder sper nak jd aturcare..huhu...

    hambe pun bru lg dlm photography ni...byk lg yg nak kner explore...(",)

  4. #19

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    1N 34' 2.9886" , 103E 44' 30.246"
    Posts
    145

    Re: Salam orang SKUDAI!

    Quote Originally Posted by zulkiflimn View Post
    duduk mana bro zubai? sama lah kita baru2 kenal kamera..
    dok kat Bandar Dato' Onn... dekat je kot... dekat ke?

  5. #20

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Skudai
    Posts
    161

    Re: Salam orang SKUDAI!

    Saya masih kat KL lg ni.. nnti la tunggu saya balik, kita buka pose sama-sama, then kita shoot. 1st venue, danga bay sudah.. Saya boleh arrange, tapi segan pulak saya ni pakai 1000d dgn kitlens je.. Speedlite pulak Nissin622 je.. Macam rase tak layak pulak nak arrange TT ni..
    Bagaimana nak tangkap SEKALIGUS 30 ekor burung yang hinggap di sebuah pokok?

  6. #21

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Skudai
    Posts
    161

    Re: Salam orang SKUDAI!

    Quote Originally Posted by zubai View Post
    dok kat Bandar Dato' Onn... dekat je kot... dekat ke?
    err, Larkin kan?
    Bagaimana nak tangkap SEKALIGUS 30 ekor burung yang hinggap di sebuah pokok?

  7. #22

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    1N 34' 2.9886" , 103E 44' 30.246"
    Posts
    145

    Re: Salam orang SKUDAI!

    Quote Originally Posted by zulkiflimn View Post
    Saya masih kat KL lg ni.. nnti la tunggu saya balik, kita buka pose sama-sama, then kita shoot. 1st venue, danga bay sudah.. Saya boleh arrange, tapi segan pulak saya ni pakai 1000d dgn kitlens je.. Speedlite pulak Nissin622 je.. Macam rase tak layak pulak nak arrange TT ni..
    org takde kamera bole arrange outing...inikan pulak nak arrage TT..haha InsyaAllah bole tu..
    btw..bandar dato' Onn kat area kempas Mukim tebrau... koordinat 1.567781, 103.741536

  8. #23

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Skudai
    Posts
    161

    Re: Salam orang SKUDAI!

    Quote Originally Posted by zubai View Post
    org takde kamera bole arrange outing...inikan pulak nak arrage TT..haha InsyaAllah bole tu..
    btw..bandar dato' Onn kat area kempas Mukim tebrau... koordinat 1.567781, 103.741536
    Hehe siap bagi koordinat lagi tu.. Dekat sangat dah tu.. Senang lah macam ni.. Ok, kita kumpul dulu berapa ramai kawan-kawan FMDC yang nak join.. Tak kira lah Skudai ke P.Gudang ke, yang penting Johor Bahru la.. Bagi cadangan dulu tempat untuk berbuka puasa. Kalau ramai, kita boleh booking. Kalau bape kerat je, terus datang je la senang. Bagi cadangan juga tarikh yang sesuai. (tapi selepas 04/09 la sebab tarikh tu saya baru sampai skudai.. hehe)

    Cadangan saya

    Tarikh - 05/09/2010
    Tempat Berbuka - Malay Village

    Kalau ada non-muslim yang nak join pon, sangat di alu-alukan. Mari berbuka puasa bersama.

    (nanti saya akan buka thread baru untuk TT ini)
    Bagaimana nak tangkap SEKALIGUS 30 ekor burung yang hinggap di sebuah pokok?

  9. #24

    Re: Salam orang SKUDAI!

    woho buka kat Malay Village tu. kalau free aku pun nak join gak. boleh shopping raya sekali kat danga hahahaha

  10. #25

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    1N 34' 2.9886" , 103E 44' 30.246"
    Posts
    145

    Re: Salam orang SKUDAI!

    insyaAllah...tapi 4hb pon ade iftar...join ler acara tahunan ni..

  11. #26

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    135

    Re: Salam orang SKUDAI!

    Quote Originally Posted by zulkiflimn View Post
    Saya masih kat KL lg ni.. nnti la tunggu saya balik, kita buka pose sama-sama, then kita shoot. 1st venue, danga bay sudah.. Saya boleh arrange, tapi segan pulak saya ni pakai 1000d dgn kitlens je.. Speedlite pulak Nissin622 je.. Macam rase tak layak pulak nak arrange TT ni..
    Lantak la dgn kemera or flash aper di pakai...takder perbezaan pun......yg penting hati....huhuhuuhu

  12. #27

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    135

    Re: Salam orang SKUDAI!

    Quote Originally Posted by zubai View Post
    dok kat Bandar Dato' Onn... dekat je kot... dekat ke?
    Dah dekat la tu.leh gune jln pintas highway bru...huhhuhh

  13. #28

    Re: Salam orang SKUDAI!

    iftar tu wat kat katerina hotel bp kan? mcm menarik tapi mcm jauh...

  14. #29

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: Salam orang SKUDAI!

    Quote Originally Posted by zulkiflimn View Post
    Hehe siap bagi koordinat lagi tu.. Dekat sangat dah tu.. Senang lah macam ni.. Ok, kita kumpul dulu berapa ramai kawan-kawan FMDC yang nak join.. Tak kira lah Skudai ke P.Gudang ke, yang penting Johor Bahru la.. Bagi cadangan dulu tempat untuk berbuka puasa. Kalau ramai, kita boleh booking. Kalau bape kerat je, terus datang je la senang. Bagi cadangan juga tarikh yang sesuai. (tapi selepas 04/09 la sebab tarikh tu saya baru sampai skudai.. hehe)

    Cadangan saya

    Tarikh - 05/09/2010
    Tempat Berbuka - Malay Village

    Kalau ada non-muslim yang nak join pon, sangat di alu-alukan. Mari berbuka puasa bersama.

    (nanti saya akan buka thread baru untuk TT ini)
    Alamak.... Batu Pahat tak leh ler.

  15. #30

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: Salam orang SKUDAI!

    Quote Originally Posted by CgSir View Post
    Alamak.... Batu Pahat tak leh ler.
    xpe..bole..dialu-alukan

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •