Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 69

Thread: Koleksi | Gambar dari Filem

  1. #31

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Koleksi gambar dari film

    Original cross process

  2. #32

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    B.B.Bangi n KB
    Posts
    785

    Re: Koleksi gambar dari film

    memang cantik sungguh tone tu....

  3. #33

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Melaka
    Posts
    1,596

    Re: Koleksi gambar dari film



    40

  4. #34

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Melaka
    Posts
    1,596

    Re: Koleksi gambar dari film

    Quote Originally Posted by mkrash View Post
    Kenapa waktu filem kita tak bising noise tinggi lah ... grain lah...
    sebab semua tu mencantikan lagi gambar...

    best koleksi Doc..

    Quote Originally Posted by PengukirCahaya View Post
    Rasanya sebab kita boleh terima grain tu sebagai karektor dalam gambar tuh. Sekarang rata-rata beranggapan grain aka noise macam photographic defect. Yang lebih patut dirisaukan ialah kamera shake, out of focus, white balance, lighting, compo. Rasanya zaman dulu guna 50mm untuk almost semua benda. Org pernah sampaikan pada saya, pak wan (reduan foto media) dulu pernah kata "pilihlah nak grain atau gambar tak jadi". (Pak Wan sihat lagi tak dia).

    Terima kasih doc sebab share koleksi.

    Terima kasih..

    Grain @ noise tu kalau kena gaya tu boleh buat gambar jadi cantik.. ada yang suka, tapi ada yang tak suka. Ikut selera masing2.

    Quote Originally Posted by mozakim View Post
    Koleksi yang sangat mengujakan dari Doc Malek ... & ambo 110% sangat setuju dengan pendapat abam Zek itew...
    Thanks..

  5. #35

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Melaka
    Posts
    1,596

    Re: Koleksi gambar dari film

    Quote Originally Posted by bujang View Post
    mmg sempoi la bro..dasat ni...guna brand pe?
    Dulu guna Nikon F55 dan F80.. lens ada Nikkor 24-80G, 70-300G, Tamron 90SP dan Tamron 17-35 je..

    Thanks..

  6. #36

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Melaka
    Posts
    1,596

    Re: Koleksi gambar dari film





  7. #37

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Melaka
    Posts
    1,596

    Re: Koleksi gambar dari film



    42



    43



    44



    45

  8. #38

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Melaka
    Posts
    1,596

    Re: Koleksi gambar dari film

    Sambung lagi ya..




    46



    47





  9. #39

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Melaka
    Posts
    1,596

    Re: Koleksi gambar dari film


    48



  10. #40

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Melaka
    Posts
    1,596

    Re: Koleksi gambar dari film



    49

    14-24/2.8

  11. #41

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Melaka
    Posts
    1,596

    Re: Koleksi gambar dari film



    50


  12. #42

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Koleksi gambar dari film

    kipidap doc ..sungguh teruja

  13. #43

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Saujana Damansara
    Posts
    3,103

    Re: Koleksi gambar dari film

    Quote Originally Posted by azmizi View Post
    kipidap doc ..sungguh teruja
    teruja bangat nih

  14. #44

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Melaka
    Posts
    1,596

    Re: Koleksi gambar dari film

    Cross precess E to C lagi..
    Expired Kodak EB




    51



    52



    53

  15. #45

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Melaka
    Posts
    1,596

    Re: Koleksi gambar dari film



    54



    55


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •