Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 59

Thread: Koleksi gambar dari filem | mzabdullah

  1. #16

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Koleksi gambar dari filem | mzabdullah

    Menakjubkan MENAKJUBKAN.....

  2. #17

    Re: Koleksi gambar dari filem | mzabdullah

    Quote Originally Posted by PengukirCahaya View Post
    Menakjubkan MENAKJUBKAN.....
    Thank you pengukir cahaya, metaroyal and shuttermania for your favourable comments.
    my gallery @zenfolio.com | my photo blog | my images for sale | my folio @ MIR
    Which of my photographs is my favorite? The one I'm going to take tomorrow. - Imogen Cunningham

  3. #18

    Re: Koleksi gambar dari filem | mzabdullah

    Actually negative print film Fujifilm Superia 200 is one of my favourites kalau saya tak shoot pakai slide film....Ini antara hasil dari Fujifilm Superia 200 negative film


    Pasar Besar Siti Khadijah, Kota Bharu, Kelate


    Pasar Besar Siti Khadijah


    Masjid Sultan Ismail Petra, Kubang Krian


    Masjid Kuala Besut with Terengganu traditional architecture
    my gallery @zenfolio.com | my photo blog | my images for sale | my folio @ MIR
    Which of my photographs is my favorite? The one I'm going to take tomorrow. - Imogen Cunningham

  4. #19

    Join Date
    May 2010
    Location
    BDR TENGGARA
    Posts
    721

    Re: Koleksi gambar dari filem | mzabdullah

    kagum cara saudara mencari sudut menembak.
    malaysian bessssttt

  5. #20

    Re: Koleksi gambar dari filem | mzabdullah

    Quote Originally Posted by metaroyal View Post
    kagum cara saudara mencari sudut menembak.
    malaysian bessssttt
    Thanks metaroyal for liking my photographic works. Aku ni amateur je, gear pon amateur je. Cuma dlm photography ni what matters most is passion and patience and maybe satu lagi perseverance (kalau dlm Melayu maknanya tak resti putus asa lah lebih kurang)

    Aku byk belajar melalui internet....tonnes of knowledge you can get through internet, lagi satu aku ada jugak bertanya dan bertukar-tukar pendapat dgn yg senior dan pro mcm Arthur Teng (he is very humble dan tak kedekut ilmu), Zainal Halim (another good friend yg kepala best) Shamshahrin (EPA stringer), Jimin Lai, Ted Adnan etc

    Pendekata kita kena sentiasa ada passion utk improve dan keep shooting
    my gallery @zenfolio.com | my photo blog | my images for sale | my folio @ MIR
    Which of my photographs is my favorite? The one I'm going to take tomorrow. - Imogen Cunningham

  6. #21

    Join Date
    May 2010
    Location
    BDR TENGGARA
    Posts
    721

    Re: Koleksi gambar dari filem | mzabdullah

    Quote Originally Posted by mzabdullah View Post
    Thanks metaroyal for liking my photographic works. Aku ni amateur je, gear pon amateur je. Cuma dlm photography ni what matters most is passion and patience and maybe satu lagi perseverance (kalau dlm Melayu maknanya tak resti putus asa lah lebih kurang)

    Aku byk belajar melalui internet....tonnes of knowledge you can get through internet, lagi satu aku ada jugak bertanya dan bertukar-tukar pendapat dgn yg senior dan pro mcm Arthur Teng (he is very humble dan tak kedekut ilmu), Zainal Halim (another good friend yg kepala best) Shamshahrin (EPA stringer), Jimin Lai, Ted Adnan etc

    Pendekata kita kena sentiasa ada passion utk improve dan keep shooting
    nasihat tu aq semat dlm hati,aq akan belajar cara ko belajar..those guys akan aq jejaki satu persatu..anyway trimasss..

  7. #22

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    kuching,bintulu
    Posts
    38

    Re: Koleksi gambar dari filem | mzabdullah

    hasil kerja yg sememangnya menakjubkan...teruskan usaha saudara...insyallah this can inspire others to gain more knowledge....

  8. #23

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Koleksi gambar dari filem | mzabdullah

    (sedang korek negatip lama.... mintak-mintak laa tak rosak )

  9. #24

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    B.B.Bangi n KB
    Posts
    785

    Re: Koleksi gambar dari filem | mzabdullah

    kagum dgn hasil bro....menjadi pedoman pd sy yg masih baru dlm bidang ni....

  10. #25

    Re: Koleksi gambar dari filem | mzabdullah

    mak aih..cantiknya..masyaALLAH..cantik sangat..

  11. #26

    Join Date
    May 2010
    Location
    BDR TENGGARA
    Posts
    721

    Re: Koleksi gambar dari filem | mzabdullah

    Quote Originally Posted by PengukirCahaya View Post
    (sedang korek negatip lama.... mintak-mintak laa tak rosak )
    korek bang..pastu bubuh thread baru,suka nak tgk hasil org2 berpengalaman dlm filem nih...

  12. #27

    Re: Koleksi gambar dari filem | mzabdullah

    Quote Originally Posted by mzabdullah View Post
    Koleksi gambar2 bermotifkan graphic dihasilkan drpd filem (mostly slide film)


    Jalur gemilang in water drops
    tersangatttt la menarik perhatin ...
    smarttt .

  13. #28

    Re: Koleksi gambar dari filem | mzabdullah

    Terima kasih mrjuice, mazakel & skatoon for your favourable comment.

    Photography is about looking, seeing and observing as well as keep practising....dan yg paling penting passion.

    Jangan main belasah aje.....

    Mengikut salah sorang sifu saya Mr Leonard Foo, owner of MIR yg hostkan photography in Malaysia dan FTZ tuh....seorang photographer yg berjaya dia dah dpt previsualise gambar yg dia nak tu dlm kepala dia....dia cuma perlu petik shutter je utk freeze kan moment tuh forever...
    my gallery @zenfolio.com | my photo blog | my images for sale | my folio @ MIR
    Which of my photographs is my favorite? The one I'm going to take tomorrow. - Imogen Cunningham

  14. #29

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: Koleksi gambar dari filem | mzabdullah

    saya setuju dgn pendapat bro...
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  15. #30

    Re: Koleksi gambar dari filem | mzabdullah

    Quote Originally Posted by PengukirCahaya View Post
    (sedang korek negatip lama.... mintak-mintak laa tak rosak )
    Apa lagi pengukircahaya...let's share them with us here. Let us revive the beauty of film to show the younger digital generation that either digital or film what matters most is the resulting pictures. Medum either digital or film is just a tool to produce the picture.
    my gallery @zenfolio.com | my photo blog | my images for sale | my folio @ MIR
    Which of my photographs is my favorite? The one I'm going to take tomorrow. - Imogen Cunningham

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •