Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 42

Thread: Canon Gila-Gila Sales

  1. #16

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    AOR
    Posts
    90

    Re: Canon Gila-Gila Sales

    kita tunggu raya tahun dpn...7D dh jadi rm3999..hehehe...

  2. #17

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    atas bumi bawah langit - kulim ■ jitra
    Posts
    1,614

    Re: Canon Gila-Gila Sales

    Quote Originally Posted by CgSir View Post
    Canon, juallah murah macam mana sekalipun aku tetap setia pada Nikon.

    Sejak dulu Canon punyerlah promote memang dahsyat. Tulah sebab aku terkena dedulu.

    Takpe.... Peluang nak berfotografi. Inilah peluang nak DSLR murah-murah. Canon pic pun cap jempol. terbaik gak.
    nikon is da best..huhu..tambah2 D700 ke atas..sokong CgSir...idup nikon 3x...

  3. #18

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: Canon Gila-Gila Sales

    Quote Originally Posted by i'm nikonian View Post
    nikon is da best..huhu..tambah2 D700 ke atas..sokong CgSir...idup nikon 3x...
    true nikonian hanya akan guna produk nikon..termasuk flash..bkn nissin woo

  4. #19

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    atas bumi bawah langit - kulim ■ jitra
    Posts
    1,614

    Re: Canon Gila-Gila Sales

    Quote Originally Posted by shearazi View Post
    true nikonian hanya akan guna produk nikon..termasuk flash..bkn nissin woo
    AISEH...bajet lari ar abam shearazi...ingat nak sambar sb900..tapi nissin tuh dia sebab ada job tergempar..tu yang terpaksa beli...

  5. #20

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: Canon Gila-Gila Sales

    Quote Originally Posted by i'm nikonian View Post
    AISEH...bajet lari ar abam shearazi...ingat nak sambar sb900..tapi nissin tuh dia sebab ada job tergempar..tu yang terpaksa beli...
    sb600 pun ok bro..tmbh sket je..hehe.. u got my point.. brand bkn segalanya.. yg penting kesesuaian penggunaan dan bajet...

  6. #21

    Re: Canon Gila-Gila Sales

    Quote Originally Posted by CgSir View Post
    Canon, juallah murah macam mana sekalipun aku tetap setia pada Nikon.

    Sejak dulu Canon punyerlah promote memang dahsyat. Tulah sebab aku terkena dedulu.

    Takpe.... Peluang nak berfotografi. Inilah peluang nak DSLR murah-murah. Canon pic pun cap jempol. terbaik gak.
    aku sokong...N is the best...i folloooowwww....

  7. #22

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: Canon Gila-Gila Sales

    Quote Originally Posted by shearazi View Post
    true nikonian hanya akan guna produk nikon..termasuk flash..bkn nissin woo
    Alamak aku bukan true nikonian lah. Tak leh ker pakai speedlight Metz 58 AF-1. Lens Tamron, sigma, tokina pun tak leh ker?

    Tak per lah. Asal aku tak pakai Canon sudahlah. Kini ku lebih rela Pentax, Olympus, Sony, Panasonic dll. Tapi kalau ada yang nak bagi free aku amik jugaklah. Hehehehe

    Cukuplah pengalaman aku dengan Canon yang ini........ Kenangan yang tidak mungkin dilupakan sehingga mambuat aku tak mau pandang Canon lagi. Ehehhehe.... setakat bagi aku test suka² aku belasah gak. Lepas geram jer.



    Ok, yang lain jangan ikut aku. teruskan dengan Canon. Gambau pun mantap gak.

  8. #23

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,206

    Re: Canon Gila-Gila Sales

    Macam nie, boleh ambil 7D & full convert to IR.

  9. #24

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: Canon Gila-Gila Sales

    Quote Originally Posted by AskMe View Post
    Macam nie, boleh ambil 7D & full convert to IR.
    ye sokong...hehehe...

  10. #25

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: Canon Gila-Gila Sales

    Quote Originally Posted by CgSir View Post
    Alamak aku bukan true nikonian lah. Tak leh ker pakai speedlight Metz 58 AF-1. Lens Tamron, sigma, tokina pun tak leh ker?

    Tak per lah. Asal aku tak pakai Canon sudahlah. Kini ku lebih rela Pentax, Olympus, Sony, Panasonic dll. Tapi kalau ada yang nak bagi free aku amik jugaklah. Hehehehe

    Cukuplah pengalaman aku dengan Canon yang ini........ Kenangan yang tidak mungkin dilupakan sehingga mambuat aku tak mau pandang Canon lagi. Ehehhehe.... setakat bagi aku test suka² aku belasah gak. Lepas geram jer.



    Ok, yang lain jangan ikut aku. teruskan dengan Canon. Gambau pun mantap gak.
    kira tahap nikonian biasa la.. lom hokage lg..hehehe

  11. #26

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: Canon Gila-Gila Sales

    Quote Originally Posted by shearazi View Post
    kira tahap nikonian biasa la.. lom hokage lg..hehehe
    Kira nikonian jugak ler. Nak tanya.... "hokage" tu amenda?

    Saya ingin MengucapkanSelamat Hari Raya Aidilfitri
    Maaf Zahir Dan Batin,
    Sama Ada Yang Sengaja Atau Tidak Sepanjang Masa Kita Berforum.

  12. #27

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    k. terengganu, shah alam(dah merantau ke kedah - UUM),
    Posts
    1,454

    Re: Canon Gila-Gila Sales

    hokage kire hebat la. mcm dlm cite naruto. ala cite katun tuh.. hehe

  13. #28

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: Canon Gila-Gila Sales

    Quote Originally Posted by anakmokhtar View Post
    hokage kire hebat la. mcm dlm cite naruto. ala cite katun tuh.. hehe
    hehe..gurau2 je cgsir..anakmokhtar tau tu...

  14. #29

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    2,911

    Re: Canon Gila-Gila Sales

    Canon mmg best... ada model baru nak keluar ke?
    {}{}{}{}{}{} If it's worth doing, it's worth doing right {}{}{}{}{}{}

    Flickr - http://www.flickr.com/photos/dinictis
    Submit Photos to Shutterstock and make $$$! - http://submit.shutterstock.com/?ref=6109

  15. #30

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    94

    Re: Canon Gila-Gila Sales

    Sape tak ambik 7D kira rugi... sebab murah... saya yakin kedai akan offer body dalam RM4.6-4.8K jer... murah sangat tu... saya beli dulu pun RM5.3K jer.... rasa rugi sikit

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •