Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 69

Thread: Experimental Dunia Infrared

  1. #16

    Join Date
    May 2010
    Location
    KB/KL/KUANTAN
    Posts
    2,273

    Re: Experimental Dunia Infrared

    Masjid Unisza in IR+Xprocess=IRX (cm nm moto lak..hehe)
    Last edited by SunnySakura; 23rd September 2010 at 03:02 PM.

  2. #17

    Join Date
    May 2010
    Location
    KB/KL/KUANTAN
    Posts
    2,273

    Re: Experimental Dunia Infrared

    yg ni aku shot kt pantai area ganu...lupe plak nm pe kt c2


    I saw UR magic...

  3. #18

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Experimental Dunia Infrared

    macam kat planet lain..... agaknya kalau kita pakai contact lens IR, semua benda akan nampak macam ni.... mesti best..

  4. #19

    Join Date
    May 2010
    Location
    KB/KL/KUANTAN
    Posts
    2,273

    Re: Experimental Dunia Infrared

    Quote Originally Posted by PengukirCahaya View Post
    macam kat planet lain..... agaknya kalau kita pakai contact lens IR, semua benda akan nampak macam ni.... mesti best..
    hahahaha...btol2...nt rekemen kt kilang rayban suh wat spek mata visible IR

  5. #20

    Join Date
    May 2010
    Location
    KB/KL/KUANTAN
    Posts
    2,273

    Re: Experimental Dunia Infrared

    my family in IR...1st time aku try include org skali dlm IR...x bp pndai lg nk edit skin tone

  6. #21

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Experimental Dunia Infrared

    Kalu silap orang tengok gambar-gambar nih, mesti dia kata kamera kau rosak terok dan kena tukar sensor. Kalau saya dah ada extra 550D ker, mungkin nak jugak operate 450D yang ada nih nak buat main IR. Nak kena minta quotation dari digitaliris dulu. Jeles lah tengok gambar IR orang lain.

  7. #22

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Bandar Diraja Klang
    Posts
    242

    Re: Experimental Dunia Infrared

    lawa2 pic IR bang.. guna filter @ convert body?
    ~Dalam hidup kita seringkali berjumpa dengan pelbagai ragam manusia, kita bijak menilai tiap tindakan orglain betul atau salah, seperti menuntun filem/cerita.. kita sentiasa tidak puashati dengan plot/watak atau jalan cerita dan berharap dapat membetulkannya, tapi bila ianya berlaku kepada kita sendiri.. MAMPUKAH KITA MELAKUKANNYA?? ~~ Web : Http://MobileIRC.net @ Http://Shah.com.my @ http://www.facebook.com/cikebom || Contact : 0133002000 @ cikebom@gmail.com ~

  8. #23

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    kota bharu/batu pahat
    Posts
    263

    Re: Experimental Dunia Infrared

    salam
    berapa hrg IR filter nie ya?

  9. #24

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: Experimental Dunia Infrared

    bang tak payah kovert pun ok pakai aja yang compact yang macam dok iklan towssss
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  10. #25

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: Experimental Dunia Infrared



    dgn cara mengcopot filter depan lens
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  11. #26

    Join Date
    May 2010
    Location
    KB/KL/KUANTAN
    Posts
    2,273

    Re: Experimental Dunia Infrared

    Quote Originally Posted by Cikebom View Post
    lawa2 pic IR bang.. guna filter @ convert body?
    Quote Originally Posted by abdulhakim View Post
    salam
    berapa hrg IR filter nie ya?
    sy pkai IR filter jenama octopus size 52mm psg kt kit lense...rege filter 2 dlm rm100 je

  12. #27

    Join Date
    May 2010
    Location
    KB/KL/KUANTAN
    Posts
    2,273

    Re: Experimental Dunia Infrared

    Quote Originally Posted by PengukirCahaya View Post
    Kalu silap orang tengok gambar-gambar nih, mesti dia kata kamera kau rosak terok dan kena tukar sensor. Kalau saya dah ada extra 550D ker, mungkin nak jugak operate 450D yang ada nih nak buat main IR. Nak kena minta quotation dari digitaliris dulu. Jeles lah tengok gambar IR orang lain.
    kalu abam PC pkai converted body ambik pic ir...jwbnye sy la plak yg jeles nt tgk hasil2nye hehehe

  13. #28

    Join Date
    May 2010
    Location
    KB/KL/KUANTAN
    Posts
    2,273

    Re: Experimental Dunia Infrared

    Quote Originally Posted by buttet View Post


    dgn cara mengcopot filter depan lens
    apsal pic ir bro buttet kaler hijau pokok 2 msih nmpk hijaunye ek??
    adakah sb dh edit..atau sb jnma filter...atau sb preset WB??

  14. #29

    Join Date
    May 2010
    Location
    KB/KL/KUANTAN
    Posts
    2,273

    Re: Experimental Dunia Infrared


    ALONE....

  15. #30

    Join Date
    May 2010
    Location
    KB/KL/KUANTAN
    Posts
    2,273

    Re: Experimental Dunia Infrared


    The path is widely open...its depends are u dare or not to take the risk

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •