Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: Salam dari Cairo..

  1. #1

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Cairo,Egypt
    Posts
    30

    Smile Salam dari Cairo..

    Salam..pekabar suma ahli fmdc,aku newbie dari egypt..kalo ada sesapa fmdc dok sini..jom kita berkenalan
    berjalan melihat keindahan ciptaan Allah

  2. #2

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Salam dari Cairo..

    ahlan wa sahlan Hafiz..
    rajin-rajinlah post foto-foto menarik dari Cairo...

  3. #3

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Cairo,Egypt
    Posts
    30

    Re: Salam dari Cairo..

    insyaallah..kalo dr ali minat nak jalan2 sana sy leh tlg bawakkan
    berjalan melihat keindahan ciptaan Allah

  4. #4

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Salam dari Cairo..

    Quote Originally Posted by hafizcairo View Post
    insyaallah..kalo dr ali minat nak jalan2 sana sy leh tlg bawakkan
    insyallah...
    berapa tahun lagi Hafiz kat sana..??

  5. #5

    Re: Salam dari Cairo..

    alhamdullilahh .
    syukran
    SyukraNNnn.

  6. #6

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Cairo,Egypt
    Posts
    30

    Re: Salam dari Cairo..

    sy taun depan abis da..tapi rasa nak stay lagi kot..selamat berkenalan dr n len2
    berjalan melihat keindahan ciptaan Allah

  7. #7

    Join Date
    May 2010
    Location
    KB/KL/KUANTAN
    Posts
    2,273

    Re: Salam dari Cairo..

    salam perkenalan sahabat...

  8. #8

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Salam dari Cairo..

    Dah dekat dah tu dengan laut mediterenean kan. Pasti cantik tu. Kaherah Lama (old cairo) pun banyak bangunan lama. Musium Coptic, Musium Amir ibni al As, Ben Ezra Synagogue, pelabuhan Bulaq. Dengar cerita kawasan situ masih asli sejak lebih 200 ratus tahun. Pasti banyak buat rakaman gambar disana. Harap boleh dikongsi.... Selamat datang dan selamat berkongsi pengalaman.

  9. #9

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Cairo,Egypt
    Posts
    30

    Re: Salam dari Cairo..

    Quote Originally Posted by PengukirCahaya View Post
    Dah dekat dah tu dengan laut mediterenean kan. Pasti cantik tu. Kaherah Lama (old cairo) pun banyak bangunan lama. Musium Coptic, Musium Amir ibni al As, Ben Ezra Synagogue, pelabuhan Bulaq. Dengar cerita kawasan situ masih asli sejak lebih 200 ratus tahun. Pasti banyak buat rakaman gambar disana. Harap boleh dikongsi.... Selamat datang dan selamat berkongsi pengalaman.
    ya betul tu..di mesir ada laut merah dan laut mediterenean..kalo laut merah istimewa coral yang cantik, mediterenean pulak lautnya yang cantik..kalo dari segi binaan lak di sini mmg bnyk bangunan yang lama spt masjid2 dan gereja..sy kena banyak belajar dgn otai2 supaya dapat tangkap gambar yg cantik n menarik
    berjalan melihat keindahan ciptaan Allah

  10. #10

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    kuantan-muadzam shah
    Posts
    264

    Re: Salam dari Cairo..

    Quote Originally Posted by hafizcairo View Post
    Salam..pekabar suma ahli fmdc,aku newbie dari egypt..kalo ada sesapa fmdc dok sini..jom kita berkenalan

    daku baru pulang dari sane.. bermalam pon di rumah berhampiran pelajar2 malaysia.. egypt best...huhu..

  11. #11

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    10km to dead sea
    Posts
    3,655

    Re: Salam dari Cairo..

    salam alayk
    amel eh...
    enta fen bil kaherah. hehe...
    syuftu kathir tulab henak induhum " kamera film"...
    ahlan wasahlan...

  12. #12

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Tanah Melayu
    Posts
    196

    Re: Salam dari Cairo..

    salam alayk
    ahlan wa sahlan ya akhi hafiz.
    boleh la kongsi kn pmandangn dinegara org.
    tp gmbr makam xperlu kot.. [haha]

  13. #13

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Cairo,Egypt
    Posts
    30

    Re: Salam dari Cairo..

    Quote Originally Posted by zilzals View Post
    salam alayk
    amel eh...
    enta fen bil kaherah. hehe...
    syuftu kathir tulab henak induhum " kamera film"...
    ahlan wasahlan...
    waalaikumsalam..
    ana sakin fi hayyu sabiek..ish launak ya ahla syammi..
    hehe..sana ramai minat slr..dorg cakap syok layan..tapi tengok memang rare pun guna barang antik..
    bila lagi nak dtg kaherah??

    Quote Originally Posted by N.Afif View Post
    salam alayk
    ahlan wa sahlan ya akhi hafiz.
    boleh la kongsi kn pmandangn dinegara org.
    tp gmbr makam xperlu kot.. [haha]
    wasalam..
    hehe..napa xmo gambar maqam..sian ahli fmdc len yg xpenah kenal maqam ahli beit n ulama2 islam yg ada kat sna..
    insyaallah nnti sy uploadkan gmbar sna dlm ni
    berjalan melihat keindahan ciptaan Allah

  14. #14

    Join Date
    May 2010
    Location
    Balıkesir, Turkey
    Posts
    8

    Re: Salam dari Cairo..

    jgn lupa upload gambor makam imam syafi`e....pemandangan di masjid hussein...sinai ke...giza ke....asfour yg dekat dgn shoubra khemah tu....ke sibukkan syuk..syaedah zainab
    Takutlah kamu akan ALLAH......

  15. #15

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    5

    Re: Salam dari Cairo..

    Salam Berkenalan sy newbie Dari egypt jgk...moga boleh berkongsi pengalaman dengan sahabat...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •