Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 103

Thread: Edit Gambar | Sebelum dan Selepas

  1. #31

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Edit Gambar | Sebelum dan Selepas

    wahaha... terbaek la Doc... ilang semua tiang & wayar2 serabut... ni baru editing namanyaaa

  2. #32

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Edit Gambar | Sebelum dan Selepas

    100 markah tuk doc..

  3. #33

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    kuala lumpur
    Posts
    469

    Re: Edit Gambar | Sebelum dan Selepas

    editing tu biar sedap mata memandang, kalau berat sngt nti original kualiti gmbr tu dah takde. sekadar bgi pandangan.

    http://www.flickr.com/photos/sofira888

  4. #34

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: Edit Gambar | Sebelum dan Selepas

    Quote Originally Posted by malek View Post
    Macam2 jenis editing boleh kita buat untuk macam2 tujuan..





    Shot on color print film..

    Agak2 mana yang sesuai..

    Bak kata pepatah.. editing tu biar berpada-berpada.. amik gambar jangan sekali.. tapi biarlah selalu-selalu..

    Hehe..

    Sapa kata gambo filem tak leh edit. Tengok tu....... tiang lampu dan wayar berselirat pun boleh ilang. Memang class lah editan tu doc. Terbaik..... Ini macam aku pun mesti buat jugak. Kungfu ular dan kungfu kucing dah tak leh lawan. Nak berguru ngan Hang Tuah pulak sebab nak lawan kungfu Eagle. Hehehee.

  5. #35

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    selangor
    Posts
    1,282

    Re: Edit Gambar | Sebelum dan Selepas

    Quote Originally Posted by malek View Post
    Macam2 jenis editing boleh kita buat untuk macam2 tujuan..







    Shot on color print film..

    Agak2 mana yang sesuai..

    Bak kata pepatah.. editing tu biar berpada-berpada.. amik gambar jangan sekali.. tapi biarlah selalu-selalu..

    Hehe..

    wahhh magik dan luar biasa ni

  6. #36

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    atas bumi bawah langit - kulim ■ jitra
    Posts
    1,614

    Re: Edit Gambar | Sebelum dan Selepas

    ni orang kata teknik n skill...kalao tak asah camne nak tajam...

  7. #37

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    22

    Re: Edit Gambar | Sebelum dan Selepas

    wow.. dah mcm david blaine plak... boleh hilang sume tu.. camne nk wat tu..?

  8. #38

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    B.B.Bangi n KB
    Posts
    785

    Re: Edit Gambar | Sebelum dan Selepas

    terbaikk...doc..

  9. #39

    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    344

    Re: Edit Gambar | Sebelum dan Selepas

    Quote Originally Posted by malek View Post
    Macam2 jenis editing boleh kita buat untuk macam2 tujuan..





    Shot on color print film..

    Agak2 mana yang sesuai..

    Bak kata pepatah.. editing tu biar berpada-berpada.. amik gambar jangan sekali.. tapi biarlah selalu-selalu..

    Hehe..

    terima kasih doc atas peringatan. btw, sungguh dahsyat editing Dr. kene bertapa ngan dr. nih

  10. #40

    Re: Edit Gambar | Sebelum dan Selepas

    Tu dia... Doc dah tunjuk skill.... memang cun!!

  11. #41

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: Edit Gambar | Sebelum dan Selepas

    teknik ni saya pernah baca tutorial Pak Wan (Redzuan Fotomedia yg ada kolum dlm Utusan Malaysia dulu-dulu tu) berkenaan teknik editing pada filem. teknik tu dinamakan teknik kikis, memang susah nak dibuat sebab silap gaya langsung lingkup gambor tu (takde butang undo jaman tu daa...) tapi kalu betul2 boleh buat, sahlah itu adalah OTAI! sebab teknik ni kena cermat dan teliti...

    tak macam sekarang klik sana klik sini udah jadi tapi aku satu apa pun masih tak retiii... ahahhaah

  12. #42

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: Edit Gambar | Sebelum dan Selepas

    Quote Originally Posted by syahlim View Post
    Terima kasih syahlim, dah lama di post aku baru terperasan. Ini antara cara termudah, bagi aku ler.

    Terima kasih sekali lagi.

  13. The Following User Like This Post:


  14. #43

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Edit Gambar | Sebelum dan Selepas

    Tambah sikit...

    kenapa tak jadik nih......
    Last edited by PengukirCahaya; 14th November 2010 at 07:34 AM.

  15. #44

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Edit Gambar | Sebelum dan Selepas

    Sebelom


    Selepas... buang jerawat, tambah gincu, merah pipi dan eye shadow. Adjust sikit curve tapi .... terlebih pulak pipi kiri. Biarlah, malas pulak nak ngejas.


    iskkk kenapa besor sangat jadi nih..... 2-3 kali dah resize kat photobucket. Maaf ye kalau terganggu.
    Last edited by PengukirCahaya; 14th November 2010 at 07:52 AM.

  16. #45

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Muadzam Shah, Kuantan, Pasir Gudang
    Posts
    224

    Re: Edit Gambar | Sebelum dan Selepas

    kwn tak reti mende psl2 edit ni..baca je la smbil2 curi skill tuan2 smentara jumpe tok guru hok bole ngajor
    Last edited by Speed_Light; 14th November 2010 at 08:10 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •