Page 18 of 18 FirstFirst ... 8161718
Results 256 to 266 of 266

Thread: Panning Techniques | Tanya bimmer_man

  1. #256

    Re: Panning Techniques | Tanya bimmer_man


    motocrosskluang (06) by Hafiz Zainal, on Flickr

    since thread nih dari tahun 2005m gamba pun gamba lame lol

    panning jgn tak panning..

    panning paling efficient kalao 90 darjah dari subject. pastuh tempat tuh well-lit

  2. #257

    Re: Panning Techniques | Tanya bimmer_man

    MOTO gp dah nak dekat ni
    antara event paling sesuai praktis panning

  3. #258

    Re: Panning Techniques | Tanya bimmer_man

    Quote Originally Posted by azmizi View Post
    wah dah dekat moto GP nih ramai nk blajar panning ye...

    mcm mana nak masuk moto gp tu utk tangkap gambar eik? maksudnya duduk di tempat yg special mcm OFFICIAL PHOTOG..

  4. #259

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Shah Alam, Selangor
    Posts
    271

    Re: Panning Techniques | Tanya bimmer_man

    Quote Originally Posted by d90bluesavy View Post
    mcm mana nak masuk moto gp tu utk tangkap gambar eik? maksudnya duduk di tempat yg special mcm OFFICIAL PHOTOG..
    Kena ada media credentials baru boleh dapat tag untuk masuk inner track dan dapat ground level view.

    Untuk golongan marhain macam aku ni, aku akan target untuk shoot dari North Tower Grandstand dimana Level 2 ialah tempat terbaik. Ehem.... Friday Test adalah free access untuk fans. Datang awal dan 'parking' kat seat terbaik. Lens panjang 200mm sudah cukup kat sini untuk shoot riders U-turn kat Turn 15. Boleh juga cuba buat kreatif shots racers lalu depan stand sebelum Turn 8.

    Contoh shot yang diambil dari North Tower Level 2. Level 1 ada pagar manakala Level 3 macam shoot dari atas bumbung.

    Valentino Rossi @ Sepang Winter Test by maru-inc, on Flickr

    Kalau ada lens panjang ~ 400mm, boleh cuba shoot dari K1 Grandstand untuk dapat view racers amik right-hand corner kat Turn 1. Tapi biasanya K1 tak open untuk Friday Test. Banyak member shoot dari sini tapi motor nampak macam semut sebab lens pendek..... buat landscape mode ok kot.

    Jumpa anda di sana kalau umur panjang.
    Last edited by maru; 18th October 2011 at 12:29 AM. Reason: tambah pix

  5. #260

    Re: Panning Techniques | Tanya bimmer_man

    Quote Originally Posted by maru View Post
    Kena ada media credentials baru boleh dapat tag untuk masuk inner track dan dapat ground level view.

    Untuk golongan marhain macam aku ni, aku akan target untuk shoot dari North Tower Grandstand dimana Level 2 ialah tempat terbaik. Ehem.... Friday Test adalah free access untuk fans. Datang awal dan 'parking' kat seat terbaik. Lens panjang 200mm sudah cukup kat sini untuk shoot riders U-turn kat Turn 15. Boleh juga cuba buat kreatif shots racers lalu depan stand sebelum Turn 8.

    Contoh shot yang diambil dari North Tower Level 2. Level 1 ada pagar manakala Level 3 macam shoot dari atas bumbung.

    Valentino Rossi @ Sepang Winter Test by maru-inc, on Flickr

    Kalau ada lens panjang ~ 400mm, boleh cuba shoot dari K1 Grandstand untuk dapat view racers amik right-hand corner kat Turn 1. Tapi biasanya K1 tak open untuk Friday Test. Banyak member shoot dari sini tapi motor nampak macam semut sebab lens pendek..... buat landscape mode ok kot.

    Jumpa anda di sana kalau umur panjang.
    Baik!!!.. errrr, sempat ke nak kumpul duit utk 400mm ni... hehehehehe

  6. #261

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Kay Ell
    Posts
    398

    Re: Panning Techniques | Tanya bimmer_man

    Turn 15 200mm - 300mm dah memadai. Mmg boleh dapat tight crop mcm nih



    Jom ke Sepang....motogp mmg best layan panning........
    Cap ayam motosport shooter

  7. #262

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Panning Techniques | Tanya bimmer_man



    ada saper2 pernah shot dari K1..mcm best jer selekoh tuh...

  8. #263

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Kay Ell
    Posts
    398

    Re: Panning Techniques | Tanya bimmer_man

    Senjata saya x cukup kuat utk shoot dari K1.....heheheheh......
    Cap ayam motosport shooter

  9. #264

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Panning Techniques | Tanya bimmer_man

    Quote Originally Posted by Rhom View Post
    Senjata saya x cukup kuat utk shoot dari K1.....heheheheh......
    k1 sama nga K2 tak? dia rapat nga pagar jaring sampai nun jauh ke atas..K2 leh turun sampai bawah dan shot sampai limit pagar tuh tak masuk dlm frame..cuma k1 tuh mcm syok ade selekoh tajam tuh yg nk try area situ plak..nk dpt shott baring tak nak sgt shot drag tuh hehehe

  10. #265

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Kay Ell
    Posts
    398

    Re: Panning Techniques | Tanya bimmer_man

    K1 jauh dari pagar dan rasanya x boleh turun ke bawah. Dia ada sand banking yg agak jauh dari litar sbb situ selalu rider / driver terbabas...
    Cap ayam motosport shooter

  11. #266

    Re: Panning Techniques | Tanya bimmer_man

    ikut kata pakar
    lens terbaik K1...500-600mm
    kalau 300mm pakai sambungan..at least boleh jejak 400mm tapi gambar masih agak kecik la
    itu kata orang la..gua sampaikan jer..x mampu nk p K1..walaupun skop gambar cantik kat sana

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •