Page 3 of 18 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 31 to 45 of 266

Thread: Panning Techniques | Tanya bimmer_man

  1. #31

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    dari Melor ke PJ...
    Posts
    650
    ermmm....betui gak tu...

  2. #32

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    dari Melor ke PJ...
    Posts
    650
    mcm sepak bola gak.....bile dah tendang kaki dihayunkan ke atas.....
    tapi ade gak org stop bile bola dh tendang...hahahaa
    tapi lagi boleh buat curve la bola kalau tak stop atau hayun ke atas...
    pukul bola besball pun camtu gak..ala byk sgt laa yg gune teknik yg sama ni....ekeke

  3. #33

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Selatan Tanahair
    Posts
    5,474
    thanx to bimmer, yusuf, bubba atas penerangan panjang lebar korang.. harap2 mama ese tuh berjaya dengan teknik panning.. erm..ese pun nak mencuba lagi... penah cuba dok tepi jalan..orang ingat ese polis snap gambor speed trap..wkaaakaka

  4. #34

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    Thanks kepada semua yg beri pandangan dan tips amat berguna...esp to Bubba for your lenghty explanation. Kepada yg lain Bubba merupakan main "resource person" saya dlm byk hal... :wink: NOw, saya nak tunjukkan satu lagi hasil yg gagl BUt saya sukakannya tak tau kenapa..?? :lol:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  5. #35
    nih sample gambar tuk panning teknik diambil dr website.......
    sample

    E-1
    Lens: Olympus 50-200mm f2.8/3.5, Lens Adapter: Olympus EC14 1.4x Teleconverter
    ISO: 100, Aperture: F-10, Shutter Speed: 1/320
    Focal Length: 208, Flash: No, Tripod/Monopod: No
    "Great Photos Are Made, Not Taken"- Ansel Adam
    fotopages
    photo.net

  6. #36

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    pic #2 macam wedding photog jer... :lol: :lol:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  7. #37

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513
    huiii..camera eden tak leh panning
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  8. #38

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ...ada di sini...
    Posts
    614
    Panning bot dari atas bot...


  9. #39

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    dbins jgn lah camnih...yg atas darat belum pass..cmner lak nak buat dr atas boat... :cry: :cry: :cry:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  10. #40
    hasil pertama 'panning' sewaktu baru berkecimpung dengan kamera.. shoot using Panasonic FZ-20; preset Panning Mode


  11. #41

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    Bimmer-man...kalau Kak zain dah dapat buat begini pun dah bersyukur...btw, boleh ke tidak kami anjurkan Sepetang bersama Bimmer-man??
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  12. #42
    Quote Originally Posted by zainzubir
    Bimmer-man...kalau Kak zain dah dapat buat begini pun dah bersyukur...btw, boleh ke tidak kami anjurkan Sepetang bersama Bimmer-man??
    bila nak buat tu kak?
    saya bukan nye reti sangat nak ajar2 nih.. basic in photog pun takde.. sekadar suka2 je amik gambar.. :wink:

  13. #43

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    kalau setuju..nanti di bincangkan dgn VJK lain...hari tuh dah sepetang ngan si Saiful Nang...itu utk wedding photog esp...nih kalau bimmer setuju sesiapa pun boleh sepetang kan?? okay setuju??..ish jgnlah terfikir2 kami cuma nak belajau jer..bukan senang dpt ilmu free....jika setuju kami akan maklumkan bila dan dimana..insyallah...em..kira setujujerler eik?? ..so boleh YM HP number ??

    *bukan nak ajau guna whiteboard amende ...cuma hands on..tunjuk cara betul..yg berminat akan bawa kamera sekali....
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  14. #44
    Quote Originally Posted by zainzubir
    kalau setuju..nanti di bincangkan dgn VJK lain...hari tuh dah sepetang ngan si Saiful Nang...itu utk wedding photog esp...nih kalau bimmer setuju sesiapa pun boleh sepetang kan?? okay setuju??..ish jgnlah terfikir2 kami cuma nak belajau jer..bukan senang dpt ilmu free....jika setuju kami akan maklumkan bila dan dimana..insyallah...em..kira setujujerler eik?? ..so boleh YM HP number ??

    *bukan nak ajau guna whiteboard amende ...cuma hands on..tunjuk cara betul..yg berminat akan bawa kamera sekali....
    proceed with ur proposal.. kalau bersesuaian dan ada kelapangan, bolehlah.. :wink:

  15. #45

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    thank you big big bimmer.... :wink:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •