Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 101

Thread: Perasmian | FMDC Jordan

  1. #1

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Gombak, bt caves mareey
    Posts
    2,874

    Perasmian | FMDC Jordan

    assalamualaikum..
    salam perkenalan buat sumer geng2 fmdc...just nk buat pengenalan tentang FMJ hehehe...ktrg de la bebarapa org kat jordan ni yg dh mula ikuti FMDC sejak kebelakangan ni..atas nasihat dan pndgn sifu2 kami d mesia.. ops: suke2 jer ngaku...huhuhu

    so, sy ni buat2 berani jer stat open forum ni..rsnye leh kan..kalo de pape peraturan bg tau ler yeek..kami mula rancang nk buat group ni secara rasmi tp x buat mesyuarat lagik.. ,kokobar je bunyi ye dak? but sumer dlm perancangn..insyaAllah..bkn pe,stakat ni team kami dh mula d kenali sket la d kalangan dak2 cni...so, x la segan sgt nk bwk kamera kulu kilir..heheh....
    tmbhn lak, baru2 ni slh sorang dr geng kami memenangi POTM (ibnwanza),buat kami tumpang bangge jugak ler.makin bekobar2 la kami nk cari shot2 yg terbaik..hope sumer akan bg supprt pd manorit group kami nie...

    so,leh la posting aper2 atau de soklan nk d ajukan, kami cuba membantu...mane tau team FMDC nk dtg wat lawatn ke sini,dialu2kan sangat2....teringn sangat nk jln same2 ngan org lame nih... :lol:

    papepun...kami yg baru ni merasakan FMDC mmg best,x sabo nk blk join pgrm kat mesia :wink:

    bravo FMDC!!! :lol:

  2. #2

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    State of Silver
    Posts
    5,364
    Tahniah geng2 Jordan.. bila nak buat potong reben :lol:
    Friendship is The Union of Spirits, a Marriage of Hearts, and The Bond thereof Virtue..

    Fotopages - http://azryshah.fotopages.com
    Blog - http://lanunlaut.blogspot.com
    Flickr - http://www.flickr.com/photos/azrysyah/

  3. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Batu Pahat + Jalan Tun Razak + Setiawangsa + Bangi + Sepang + Wangsa Maju
    Posts
    5,225
    salam bro...
    welcome to fmdc...
    sure byk gambar2 best kat sana.. one of the visitor of my fp mmg budak jordan.. zilzal.fotopages.com mungkin kengkawan korang kot...

    gud luck@!!
    RiSYA
    and it may be that u dislike a thing that is good for u

    http://www.flickr.com/photos/89851992@N00

  4. #4

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    State of Silver
    Posts
    5,364
    nanti boley ler letak gambar2 menarik kat sana di forum nie hehehe :lol:
    Friendship is The Union of Spirits, a Marriage of Hearts, and The Bond thereof Virtue..

    Fotopages - http://azryshah.fotopages.com
    Blog - http://lanunlaut.blogspot.com
    Flickr - http://www.flickr.com/photos/azrysyah/

  5. #5

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Malacca
    Posts
    2,877
    :: welcome to fmdc
    Polini Fotografik Sdn Bhd.
    Tel: 012-6688613

  6. #6

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    3,872
    best nih.....student sana nih...

    bley le adakan klas bahasa arab nih.......ahlan wasahlan..!!!

    gambo2 kt jordan tuh...ke...

  7. #7

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    umak aaaai..dah sampai Jordon ahli2 kita disini....perrgh...korang kat Jordon ngaji mende???auntie ke Tok Ma patut korang semua panggei aunty ni??Rasa2nya yg paling sesuai Tok Ma knowing student ni dlm lingkungan anak2 dan cucu2 belaka biasanya ops: Apa2 pun korang kat sana jgn sibuk nak amik gambo jer, kowang tu belajau bukan cam kami majoriti disini yg dah kerja, aa...tujerlah nasihat Tok Ma..nak gi kutip getah sekerap dah ni, matahari dah tinggi kang getah sekerap kena curi!! maklumlah sejak rega getah tinggi pantang tinggal, lesap!! ops: :lol:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  8. #8

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    in d bottle
    Posts
    3,428
    huhu.. oang kuat MU ke :lol:

    welkam2... selalu2lah berforum ek!! amik bidang ape kat sane?

  9. #9

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    somewhere...in ur dreams
    Posts
    4,288
    syukur......bagus ler...but dgr nasihat tokMak tur tau......belajar capai impian ayahbonda......sambil tur...tenangkan fikiran dgn gambar....

    Pd yg nak belajar teknik...jgn segan silu....rajin2 ler bertanya.....insyallah.....ramai yg kat sini akan membantu......
    "Our lives improve only when we take chances and the first and most difficult risk we can take is to be honest with ourselves." - Walter Anderson



    http://lianaadra.fotopages.com
    http://anna1404.fotopages.com
    http://www.jieadra.com/gallery

  10. #10

    Join Date
    May 2006
    Location
    JB RAWK CITY
    Posts
    719
    bagus bro.. welkam.. fmdc is global.. tapi bole bg cadanagn sket x? pekate kalu wat fmdc timur tengah ke? fmdc arabian ke? x setakat jordan je.. bule kwn2 kite dari mesir ke, uae, sudan ke dan lain2 ngara arab join.

  11. #11

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Gombak, bt caves mareey
    Posts
    2,874
    mekacih2.....sudi melawat gak cni.anyway,blajo tu ttp d utamakan...jgn riso,thanx coz sudi nasihat...amik gmbo ni suke2 jer...peh ni br leh serius2,heheh.. ops: tp mmg la ble tension2 ni,amik gmbr rasa release jerk....tmb2 kalo menjadi lagi la..

    pasal cdgn nk open tu,de gak ktrg pk2..tp maybe bnyk le keje nyer..heheh..so skang ni kami tumpu pd kat Mafraq ni,maybe akn dtg kami cari lak yg kat Ibid ke,Amman ke...so lagik senang nk meluas..makin ramai join makin best le..ye dak?? sng nk jln g shot mane2...

    papepun akan diusahakan agar ahli2 kami ni masuk kat cni.bkn pe,mslh sket sbb asik sever down jer nk bkk FMDC :cry: ,kdg2 tgh2 mlm ni br dpt..x tau la pe citenyer...maybe ktrg akn wat introduce ahli ke...pe ke...sbb sy nk citer sume,jadik 14 ratus page nanti.. :lol:

    ni antara ahli yg aktif ler...leh tgk link lain lg...k

    http://syazrul.fotopages.com
    http://zilzal.fotopages.com
    http://ibnwanza.fotopages.com
    http://buzzrugo.fotopages.com

    de lagi yg lain...tp ni yg agak aktif ke forum..yg lain akn d kerah nnti..heheh

  12. #12

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    10km to dead sea
    Posts
    3,655
    yups....
    ni org kuat fm err j...fmj...
    sonok gak arul nih buat mende2 camnih....
    lately busy sgt sampai tak dpt nak jenguk sini..
    plus server asyik2 down je..hangin tol rase...
    well..aku rase kite tumpukan ahli2 kat mafraq (nama tempat) ni dulu..
    then kite cari geng2 len kat irbid contohnye..amman even kat mu'tah sana tu...
    tq zainzubir yg sudi2 nak nasihatkan kitorang ni...
    study bocome first...dun werry..ahaks...
    well...kitorang ni masih sgt2 baru dlm bidang ni....
    just nak mengisi hobi...di masa lapang...
    baru nak kenal camera..bari nak kenal angle,photography terms and the list goes on...
    oleh yg demikian (skema sket) kami semua mengharapkan tunjuk ajar dari sifu2 sekalian...
    akhiran....syukran semua...

    p/s:asal panjang sgt ni...bravo arulz!!!

  13. #13
    1stly, tahniah la buat geng FMJ (da diiktiraf ke blum?) termasuk diri sendiri..kuang3..tahniah buat pencetus idea FMJ, sifoo kami, sehingga tertubuhnya FMJ ni.sebenarnya pada peringkat awal kami x la tahu sgt sape antara kami yang memang 'gila kamera' @ 'gila gambar'..tp bila satu ketika tu, terkeluar topik bab kamera ni masa tgh duk lepak2 sambil minum 'syai'(teh), ramai plak yang mempunyai hobi yang sama.mula2 tu dalam tiga - empat org je..skali da bertambah makin ramai..ni yang buat kami makin semangat..tambahan plak, ade 'sifoo' kami suggest kan kat saudara arulz supaya kami join ini FMDC (ape punya bahasa ni?!!):P ..so, bagai orang mengantuk disorongkan bantal la.ape lagi, pakat la kami join ini FMDC..stakat ni ahli berdaftar secara rasmi (mcm da register je) ade la dlm 6 org.yg aktif dlm 4 org, n kurang aktif dlm 3-4 org, yg x aktif langsung (yg xde kamera n suka meminjam kamera org) memang ramai..tp kami akan usahakan supaya berkurang nanti..hehe. :lol:

    so, kepada sifoo2 kat FMDC ni, tunjuk ajar kami..x sabar nak join geng2 malaysia...
    .:: terukir sejarah dihujung lensa ::.
    http://ibnwanza.fotopages.com

  14. #14

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Perasmian | Fotopages Malaysia Jordan

    Quote Originally Posted by arulz
    assalamualaikum..
    salam perkenalan buat sumer geng2 fmdc...just nk buat pengenalan tentang FMJ hehehe...ktrg de la bebarapa org kat jordan ni yg dh mula ikuti FMDC sejak kebelakangan ni..atas nasihat dan pndgn sifu2 kami d mesia.. ops: suke2 jer ngaku...huhuhu

    so, sy ni buat2 berani jer stat open forum ni..rsnye leh kan..kalo de pape peraturan bg tau ler yeek..kami mula rancang nk buat group ni secara rasmi tp x buat mesyuarat lagik.. ,kokobar je bunyi ye dak? but sumer dlm perancangn..insyaAllah..bkn pe,stakat ni team kami dh mula d kenali sket la d kalangan dak2 cni...so, x la segan sgt nk bwk kamera kulu kilir..heheh....
    tmbhn lak, baru2 ni slh sorang dr geng kami memenangi POTM (ibnwanza),buat kami tumpang bangge jugak ler.makin bekobar2 la kami nk cari shot2 yg terbaik..hope sumer akan bg supprt pd manorit group kami nie...

    so,leh la posting aper2 atau de soklan nk d ajukan, kami cuba membantu...mane tau team FMDC nk dtg wat lawatn ke sini,dialu2kan sangat2....teringn sangat nk jln same2 ngan org lame nih... :lol:

    papepun...kami yg baru ni merasakan FMDC mmg best,x sabo nk blk join pgrm kat mesia :wink:

    bravo FMDC!!! :lol:
    tahniah arulz & the rest
    inisiatif sendiri yg macam ni la yg kita nak
    dah ada geng ni syok menembak & belajar

    dan mana tau
    rezeki kita buat trip plak ke jordan nanti
    tahniah sekali lagi fmdc jordan
    selamat maju jaya

    .
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  15. #15

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    10km to dead sea
    Posts
    3,655
    syukran aji...
    skrg ni tgh fatrah imtihan
    tak dapat nak menembak...
    doakan kami...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •