Results 1 to 9 of 9

Thread: Cameron Highlands..

  1. #1

    Join Date
    May 2009
    Location
    perlis,melaka
    Posts
    122

    Cameron Highlands..

    Last week berpeluang ke cameron highlands..some pic utk dikongsikan..
    proses pengambilan daun teh..


    pekerja-pekerja di bawa ke ladang..


    kenderaan yg digunakan membawa pekerja dan juga daun-daun teh yang telah dikutip..


    pendakian yang sangat mengujakan..


    pekerja bangladesh mengutip daun kaedah lama..


    kaedah baru menggunakan mesin..


    daun-daun teh yang dikumpul dihantar ke kilang untuk diproses..


    kegembiraan terpancar setelah kerja selesai dilakukan..


    semoga berjumpa lagi..hehe..

    sedikit gambar-gambar sepanjang di cameron highlands..


    Strawberry farm..


    lanskap ladang teh..


    kawasan ladang teh tidak terlepas dari pembangunan..


    anak orang asli leka bermain..


    potret anak orang asli..

    terima kasih dan dialukan jika sudi untuk komen pape yang patut..

  2. #2

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    B.B.Bangi n KB
    Posts
    785

    Re: Cameron Highlands..

    nice series...

  3. #3

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Setiawangsa, KL
    Posts
    508

    Re: Cameron Highlands..

    dah boleh buat photo essay ni..
    nombor #11.. terbaik..!!..dah boleh submit ke Photo Challenge #177..
    Last edited by reezuan; 18th November 2010 at 01:17 AM.

  4. #4

    Join Date
    May 2009
    Location
    perlis,melaka
    Posts
    122

    Re: Cameron Highlands..

    thanx mazakel n reezuan..

  5. #5

    Join Date
    May 2010
    Location
    BDR TENGGARA
    Posts
    721

    Re: Cameron Highlands..

    nice series..dulu2 kalau tgk yg petik daun teh nih pompuan jek,skg semuanya berbeza..tq for sharing ...

  6. #6

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Cameron Highlands..

    #1 - ada yg takde passport tuh..yg duduk tuh takde yg berdiri happy tu maybe ader passport
    semua pic cantik pada pandangan saya..

  7. #7

    Join Date
    May 2009
    Location
    perlis,melaka
    Posts
    122

    Re: Cameron Highlands..

    thanx azmizi..diorg sumer loaded keja kat sini..gaji bole sampai 1600-1700..

  8. #8

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    • KL • Perak • N9 •
    Posts
    98

    Re: Cameron Highlands..

    cantik2 gambar abam UK...
    saya suka no.12, nmpk happy je budak2 tu bermain tanpa perlu fikirkan apa2 masalah, jiwa mereka tenang dan bersih...

    *fuyooo, gaji ribu2 tu, mesti diaorg kumpul pastu hantar kampung, lgpn kat sana bkn ada shopping complex ke nak joli...

  9. #9

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Nilai,Negeri sembilan
    Posts
    53

    Re: Cameron Highlands..

    nice pic.....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •