Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 32

Thread: software editing utk beginner

  1. #1

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    batu pahat, johor
    Posts
    64

    Question software editing utk beginner

    salam utk semua..

    seperti yg aku tau selain kemahiran menggunakan kamera, kemahiran mengedit adalah penting utk menghasilkan gambar yg berkualiti..so, sbagai beginner aku nk mintak pndapat korg apa software yg sesuai atau senang utk di fahami/ dipelajari sblm guna software mcm photoshop tu...

  2. #2

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Melaka
    Posts
    30

    Re: software editing utk beginner

    try guna photoscape

  3. #3

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    melaka ku indah
    Posts
    193

    Re: software editing utk beginner

    yang aku tahu. picnik, photoscape dan lightroom. picnik aku tak pernah cuba. ni aku terjumpa artikel, mungkin boleh cuba http://ezhan-artwork.blogspot.com/20...r-percuma.html
    Kalau nak pintar belajar! Kalau nak berhasil usaha! - Laskar Pelangi

  4. The Following User Like This Post:


  5. #4

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    batu pahat, johor
    Posts
    64

    Re: software editing utk beginner

    thankz dinies ats link tu....wat masa skrg nie aku just try gune picasa je...tp agak limited la function die...

  6. #5

    Join Date
    May 2010
    Location
    KB/KL/KUANTAN
    Posts
    2,273

    Re: software editing utk beginner

    photoshop....senang gk sbnrnye kalu dh tw carenye

  7. #6

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    N.Sembilan
    Posts
    150

    Re: software editing utk beginner

    bilik cahaya pon user frenly gak..

  8. #7

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Bedong dan Jitra --> KEDAH
    Posts
    606

    Re: software editing utk beginner

    paint... haha...
    photoscape la sehnang...
    baru belajaQ...~

  9. #8

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    atas bumi bawah langit - kulim ■ jitra
    Posts
    1,614

    Re: software editing utk beginner

    semua software rumit kalao tak de basic...bagi aku lightroom ngan photoshop je...seb bek ada basic masa belajar dlu

  10. #9

    Re: software editing utk beginner

    adobe lightroom.. best..

  11. #10

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Bandar Diraja Klang
    Posts
    242

    Re: software editing utk beginner

    Kalau nak pakai yg betul2 basic.. pakai picasa jerk.. hehe
    ~Dalam hidup kita seringkali berjumpa dengan pelbagai ragam manusia, kita bijak menilai tiap tindakan orglain betul atau salah, seperti menuntun filem/cerita.. kita sentiasa tidak puashati dengan plot/watak atau jalan cerita dan berharap dapat membetulkannya, tapi bila ianya berlaku kepada kita sendiri.. MAMPUKAH KITA MELAKUKANNYA?? ~~ Web : Http://MobileIRC.net @ Http://Shah.com.my @ http://www.facebook.com/cikebom || Contact : 0133002000 @ cikebom@gmail.com ~

  12. #11

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    KOTO BHARU KELATE
    Posts
    1,206

    Re: software editing utk beginner

    Pakai la photoshop cs5..mmg terbaik..ngeee
    We Create Something Ordinary 2 Become Extraordinary\\m/


    http://www.flickr.com/johnnystanfet

  13. #12

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: software editing utk beginner

    Yang paling senang antara yang senang ialah picasa. Yang terbaik antara yang terbaik ialah Adobe Photoshop CS5.

  14. The Following User Like This Post:


  15. #13

    Re: software editing utk beginner

    Quote Originally Posted by PengukirCahaya View Post
    Yang paling senang antara yang senang ialah picasa. Yang terbaik antara yang terbaik ialah Adobe Photoshop CS5.
    tul kata abg pengukir cahaya..CS5 still the best

  16. #14

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: software editing utk beginner

    ada
    (freeware) picassa, photoscape, gimp,
    (lanunware) cs4 n 5, light room
    dalam pc tapi idok tau gune semua..huhu..
    sapo mau meh tamderive..hehe

    kalau kalau before guna ps leh la cuba2 freeware diatas
    harap membantu..
    timakasey..

  17. #15

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    batu pahat, johor
    Posts
    64

    Re: software editing utk beginner

    thankz smua...baru je try guna photoscape...agak2 dh pndai blh try photoshop plak...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •