Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26

Thread: Lokasi-lokasi Landskap Menarik di Johor

  1. #16

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Muadzam Shah, Kuantan, Pasir Gudang
    Posts
    224

    Re: Lokasi-lokasi landscape menarik di Johor

    malam td,minta tlg bapa mertua tunjukkan kg teluk jawa skali dgn survey port/angle utk shooting. tp tak nmpk angle yg menarik pun kat ctu, seram lg ada la sb dikelilingi masyarakat cina ditmbh lg tmpt tu dijadikan tmpt penyeludupan (menurut bapa mertua). kot2 la ada ssiapa yg tau ade tmpt yg menarik lg kat area masai, terutama utk sunset/sunrise bole kita outing sm2 nnti

  2. #17

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Bidor, Malaysia
    Posts
    285

    Re: Lokasi-lokasi landscape menarik di Johor

    wowww.....lawa bebeno samosa oi..........
    Abah Along baru belajar ni.......tapi bleh le sikit-sikit ...ade le gambar skit2 kad
    http://syazhar.fotopages.com dan http://www.flickr.com/photos/dedaunhijau/ serta http://myfotoshoot.blogspot.com/

  3. #18

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Puchong
    Posts
    760

    Re: Lokasi-lokasi landscape menarik di Johor

    Quote Originally Posted by mujzisme View Post
    wohoo cun2 saya yg dok JB ni pon ada lg tempat2 yg xsmpai lg area jb
    maaf terlepas pandang komen nih. kalau ikutkan memang saya pon takde masa sangat nak pusing semua tempat cari gambar. tapi kena pandai-pandai lah..

    Quote Originally Posted by Speed_Light View Post
    bila nk outing area cni
    cuti krismas nanti mungkin saya akan pulang ke johor. kalau ada kesempatan akan keluar mencari gambar. kalau nak join boleh saja..

    Quote Originally Posted by Speed_Light View Post
    malam td,minta tlg bapa mertua tunjukkan kg teluk jawa skali dgn survey port/angle utk shooting. tp tak nmpk angle yg menarik pun kat ctu, seram lg ada la sb dikelilingi masyarakat cina ditmbh lg tmpt tu dijadikan tmpt penyeludupan (menurut bapa mertua). kot2 la ada ssiapa yg tau ade tmpt yg menarik lg kat area masai, terutama utk sunset/sunrise bole kita outing sm2 nnti
    jalan nak ke teluk jawa ni dalam pembinaan jadi kalau tak biasa agak seram sikit. taman perumahan kat depan tu memang mostly chinese tapi insyaallah tak ada masalah punya kalau kita tak cari masalah dengan diaorang. mungkin juga saudara pegi waktu malam jalan kecik dan pokok-pokok tepi jalan takde lampu. jadi perasaan seram tu bertambah-tambah lah

    Quote Originally Posted by syazhar View Post
    wowww.....lawa bebeno samosa oi..........
    hehehe terima kasih syazhar..

  4. #19

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    kulai jaya, johor
    Posts
    26

    Re: Lokasi-lokasi landscape menarik di Johor

    aku nk ikot,,,,

  5. #20

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Muadzam Shah, Kuantan, Pasir Gudang
    Posts
    224

    Re: Lokasi-lokasi landscape menarik di Johor

    terpaksa mmbatalkan hajat nk ambik kat telok jawa atas bebrapa faktor..mggu dpn blk kuantan mencari port yg lebih menarik di sana

  6. #21

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    pasir gudang johore
    Posts
    343

    Re: Lokasi-lokasi landscape menarik di Johor

    kalau turun psr gudang nk join skali.. layan skali sunset kt teluk kabung/kg pasir putih/perigi acheh......
    sunrise leh lyn menara aqabah, blh dpt golden tower..

  7. #22

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Puchong
    Posts
    760

    Re: Lokasi-lokasi landscape menarik di Johor

    Quote Originally Posted by keroneroz View Post
    aku nk ikot,,,,
    boleh.. email kan nombor mobile anda.. kalau jadi aku contact

    Quote Originally Posted by Speed_Light View Post
    terpaksa mmbatalkan hajat nk ambik kat telok jawa atas bebrapa faktor..mggu dpn blk kuantan mencari port yg lebih menarik di sana
    takper bang.. mana-mana pon bole buat gambar yang baik. insyaallah.

    Quote Originally Posted by zammie View Post
    kalau turun psr gudang nk join skali.. layan skali sunset kt teluk kabung/kg pasir putih/perigi acheh......
    sunrise leh lyn menara aqabah, blh dpt golden tower..
    waaa best nih. tak pernah sampai lagi tempat-tempat tu..
    seperti biasa.. emailkan nombornya..

  8. #23

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Batu Pahat
    Posts
    76

    Re: Lokasi-lokasi landscape menarik di Johor

    cantek pic abam samosa nih.
    bole mitak exif x abam samosa..hehehe

    p/s : sy baru belajar.... ;-)

  9. #24

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Puchong
    Posts
    760

    Re: Lokasi-lokasi landscape menarik di Johor

    Quote Originally Posted by Azhaad View Post
    cantek pic abam samosa nih.
    bole mitak exif x abam samosa..hehehe

    p/s : sy baru belajar.... ;-)
    boleh.. akan saya update setiap gambar tu beserta dengan exif datanya sekali nanti..

  10. #25

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    kulai jaya, johor
    Posts
    26

    Re: Lokasi-lokasi landscape menarik di Johor

    019.7799.843

    hope dpt join outing shoot landscape,,,

  11. #26

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Lokasi-lokasi Landskap Menarik di Johor

    rerasa kalau "Johor" je tak bererti kat JB je kan? daerah2 lain mesti ada yang menarik terutama sekali Mersing/Kota Tinggi/Batu Pahat...semuanya dekat dengan Laut...xD..otai2 yang kat area tu takde ke yang nak post gambar kat sini

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •