Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 53

Thread: After Midnight in LA | Newspaper Distribution Points

  1. #1

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    After Midnight in LA | Newspaper Distribution Points

    Dengan pembanggunan teknologi ,surat khabar kini dapat dibaca secara online tanpa perlu anda pergi ke kedai membelinya.Tetapi tahukah anda urusan pengedaran surat khabar telah bermula daripada pukul 12 pagi sehingga la ke subuh hari , dan tahukah anda segelintir pengedar surat khabar tidak dilindungi polisi insuran untuk kemalangan dan kecurian serta sebagainya.Mereka juga masih menumpang di kaki lima untuk menyusun surat khabar ini sebelum ia diedarkan.Suasana yang sibuk bermula dari tengah malam sehingga ke waktu subuh merupakan perkara biasa disini.Keadaan beransur-ansur tenang menjelang pagi ketika warga bandaraya sibuk pergi ke tempat kerja.

    Kami skuad paper telah mendokumentasikan aktiviti-aktiviti pengedar surat khabar ini.





    ini dia skuad paper dari kiri dboy Sinar ,Aji tamil nesan , buttet Sin Chew Jit Poh dan waja Maleisiƫ Nieuws .
    Last edited by buttet; 14th December 2010 at 07:45 AM.
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  2. #2

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: After midnight at LA (newspaper distribution point)



    seawal 12 am suratkhabar tiba maka kerja memasukkan sisipan akhbar akan dimulakan
    Last edited by buttet; 13th December 2010 at 04:30 PM.
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  3. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    cheras, kuala lumpur..
    Posts
    263

    Re: After midnight at LA (newspaper distribution point)

    sedikit dari saya..



    Last edited by dboyfotopages; 13th December 2010 at 05:32 PM.

  4. #4

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    dimana kaki ku berpijak...
    Posts
    1,233

    Re: After midnight at LA (newspaper distribution point)

    topik yg menarik nims abam butet... lagi..lagi..lagi...
    BLOG
    BBM 21E47ECD

  5. #5

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: After midnight at LA (newspaper distribution point)


    suratkhabar yang sudah tersedia untuk dihantar kepada pelanggan
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  6. #6

    Re: After midnight at LA (newspaper distribution point)

    Skuad paper yg Xtahan tue...
    W'pun Xdapat shoot meteor... dapat shoot aktiviti2 yang jarang didokumentasikan ni mmg berbaloi....


    Kerja2 memasukkan sisipan akhbar ini dilakukan dengan begitu cepat sekali.


    Bagi pengedar yang mempunyai kudrat yang lebih, mereka lebih selesa mengangkat akhbar tanpa menggunakan bantuan troli.


    Tak ramai kaum melayu yang suka melakukan kerja yang memboringkan dan agak berisiko ini.


    Dalam jam 3pagi, para pengedar begitu aktif menjalankan tanggungjawab mereka.


    Keadaan persekitaran untuk mengagihkan akhbar kepada pengedar-pengedar.
    Last edited by waja1197; 13th December 2010 at 08:38 PM.
    Blasah jer...

  7. #7

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Puchong
    Posts
    760

    Re: After midnight at LA (newspaper distribution point)

    dokumentary photography menarik.. tahniah avam butet dan waja..
    dapat ikut skuad paper ni pon best gak..
    street photo awal pagi.. terbaik

  8. #8

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: After Midnight in LA | Newspaper Distribution Points

    Newspaper Distribution Points in Lebuh Ampang, Kuala Lumpur



    mereka menyusun tak kira tempat
    di bus stop, kaki lima, tepi bangunan, tepi parit
    semuanya untuk tatapan anda di awal pagi



    kebanyakannya menggunakan motor, van, pickup, kereta, lori kecik 1 tan
    untuk dihantar ke hotel, kedai dan sebagainya



    pelbagai jenis akhbar berbahasa seperti metro, berita harian, utusan, nst, the star
    nanyang siang pow dan juga akhbar berbahasa tamil
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  9. #9

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    cheras, kuala lumpur..
    Posts
    263

    Re: After Midnight in LA | Newspaper Distribution Points







    pergerakan mereka makin laju bila awal pagi.. semua surat khabar tu perlu di diedarkan..

  10. #10

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    cheras, kuala lumpur..
    Posts
    263

    Re: After Midnight in LA | Newspaper Distribution Points


    senyuman pagi untuk anda..

  11. #11

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: After midnight at LA (newspaper distribution point)

    Newspaper Distribution Points in Lebuh Ampang, Kuala Lumpur



    ini ialah waja skuad paper bukan nama sebenar
    tinggal di putrajaya menaiki ERL sahaja untuk sampai ke lokasi penggambaran
    yang tangan tunjuk no.1 ramai-ramai tu ialah robot



    buttet juga bukan nama sebenar
    pemenang tempat ketiga pertandingan blog tourism terengganu 2010
    gigi ko apasal senget tet? pegi bikin la
    kena dah



    guard ni begitu teruja melihat ramai photographer pada awal pagi hari tu
    di belakangnya ialah seorang pekerja yang sedang menyusun paper untuk dihantar ke destinasi
    nama sebenar beliau ialah karpanan
    tapi di sini mereka memanggilnya rooney
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  12. #12

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: After Midnight in LA | Newspaper Distribution Points

    sakan noe aku tempek lagi



    gambar biasa ,surat khabar yang menimbun tinggi.


    Segala jualan surat khabar disini dikawal selia oleh seorang supervisor.
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  13. #13

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: After midnight at LA (newspaper distribution point)

    Newspaper Distribution Points in Lebuh Ampang, Kuala Lumpur



    magnum
    berita terkini yang paling boleh dipercayai



    mr liew bukan nama sebenar
    telah bekerja sebagai freelance distributor selama 20 tahun
    ikuti temuramah saya bersama beliau

    aji: hi taukey. apa khabar? sudah berapa lama taukey kerja kat sini?
    mr liew konon: muka takmao masuk paper aa. sulah tua la mana cantek



    selagi kudrat ada
    permandangan yang biasa akan anda lihat dari jam 3 hingga 6.30 pagi di sini
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  14. #14

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    cheras, kuala lumpur..
    Posts
    263

    Re: After Midnight in LA | Newspaper Distribution Points



    waktu pagi begini, kita boleh bekerja untuk tambah pendapatan..

  15. #15

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158

    Re: After midnight at LA (newspaper distribution point)

    Newspaper Distribution Points in Lebuh Ampang, Kuala Lumpur



    mereka selalunya akan bekeja dengan pantas untuk mengejar timeline
    lagi banyak paper lagi banyak komisen



    macam-macam cara untuk ambil paper dari distribution point ni



    harakah pun ada
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •