Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 49

Thread: Mushroom

  1. #1

    Mushroom

    Thanx to Bro Dan.... :wink:








    :wink:

  2. #2

  3. #3

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Taman Keramat
    Posts
    8,362
    woooww...
    minat betul ngan dua gambar nie...

    camner nak wat gambar yg background itam tu?
    guna kain itam kat belakang atau tembak flashh + reflector?

  4. #4
    Quote Originally Posted by buntalshoot
    woooww...
    minat betul ngan dua gambar nie...

    camner nak wat gambar yg background itam tu?
    guna kain itam kat belakang atau tembak flashh + reflector?

    black background tu adalah, semasa proses kat Photoshop. kawe main dengan `burn tool`. Untuk menambahkan kesan `lighting`.



  5. #5
    ini kalo tgk cara dia amek gambo neh sure terkangkang..nghe ngeh ngeh...nice picture bro
    ~tak hairanlah apabila kamu memberikan seseorang itu kayu untuk memukul ular di depannya tetapi dia memukul di kepalamu kerana itu adalah lumrah bagi manusia yang tidak bersyukur dan hati yang diterbalikkan Allah~

  6. #6

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  7. #7

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    kuantan-kerteh
    Posts
    3,661
    ni sumbang satu dari seorang beginner.
    kulat sisir yang hunty selalu kutip selepas menoreh. kualat ni tumbuh atas batang getah buruk. Sedap dibuat gulai lemak dengan dicampur pucuk paku atau pucuk ubi kayu. ada yang masukkan tempoyak dan ada yang memadai dengan daging atau ikan bilis, atau dimasukkan semua sekali. lazat!

    http://ikelah.fotopages.com
    ------------------------------------------------------


  8. #8
    cantik nyer..

  9. #9

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    ikelah:kulat tu kami panggil cendawan kukur ada dijual dipasar malam,....semasa kami berhenti makan di Temerloh, cara masakan cendawan ini mmg superb...hingga kini kami tak boleh lupa ..tapi my children selalu sebut cendawan terkukur..dia igt burung terkukur agaknay?? :lol:
    (sambil terbongkok2 kutip kulat di pokok getah yg dah tumbang....off hari ni noreh..) :wink:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  10. #10

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    1,935
    Quote Originally Posted by ikelah
    ni sumbang satu dari seorang beginner.
    kulat sisir yang hunty selalu kutip selepas menoreh. kualat ni tumbuh atas batang getah buruk. Sedap dibuat gulai lemak dengan dicampur pucuk paku atau pucuk ubi kayu. ada yang masukkan tempoyak dan ada yang memadai dengan daging atau ikan bilis, atau dimasukkan semua sekali. lazat!

    lama dh tak makan kulat sisir ni... pakcik ni buat orang mengidam... jer...

  11. #11
    Quote Originally Posted by altanaz
    Quote Originally Posted by ikelah
    ni sumbang satu dari seorang beginner.
    kulat sisir yang hunty selalu kutip selepas menoreh. kualat ni tumbuh atas batang getah buruk. Sedap dibuat gulai lemak dengan dicampur pucuk paku atau pucuk ubi kayu. ada yang masukkan tempoyak dan ada yang memadai dengan daging atau ikan bilis, atau dimasukkan semua sekali. lazat!

    lama dh tak makan kulat sisir ni... pakcik ni buat orang mengidam... jer...
    boleh di makan ker cndawan ni??

  12. #12

  13. #13

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    kuantan-kerteh
    Posts
    3,661
    Quote Originally Posted by hadiena
    yang ni lagi power, cantik. boleh dimakan ke?


    kulat sisir atau candawan kukur tu memang boleh dimakan. mula-mula kena bersihkan terutama kalau ada black spots padanya(biasa kalau yang lama). memang lazat dimakan dan kalau ke pekan sehari(pekan sari) di Temerloh(kampung Altanaz) pada hari ahad, memang banyak dijual oleh orang kampung. kalau gulainya, tanye lah hunty dan altanaz, di kedai mana sedap.

    Lazat memang lazat, tanyelah hunty dan altanaz. Mereka berdua teragak-agak nak ke everest sebab terkenangkan cendawan ni, tak ada di sana.
    http://ikelah.fotopages.com
    ------------------------------------------------------


  14. #14

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    pandailah ikelah buat lawak pepagi :twisted:

    tapi dari bentuk mushroom hadiena, macam yg beracun...tak boleh makang...wallahualam...tanyalah org asli, mereka lebih arif :wink: ..or test ler sikit, agak2 dah mabuk cecepat jumpa dokterrr ikelah...cabuuuts.
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  15. #15
    sepengetahuan sy... kulat yg tumbuh atas tanah.. cam pic dr sy tu..
    tak boleh dimakan.. racun tu..
    yg tumbuh kat batang kayu ja boleh..

    mmg sedap kulat ni.. tp paling suka kulat sisir..
    bila buat kari.. sedap bangat..
    lagi sedap dr kari daging... cubalah!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •