Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 104

Thread: Apa itu CLS?

  1. #16

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    jom buat outing praktis benda ni
    sorang mentor
    yang lain apprentice

    .
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  2. #17

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    terengganu
    Posts
    4,608
    oo perli aku yek heromak..


    ok mcm ni.. CLS ni mcm kita cuba main2 ngan lighting studio.. tp dia portable...

    tak kira mcm mana kita susun..

    itu yg aku paham laaa. pasal aku pun bukan mahir..

    dlm kain pelikat sekali pun kalai ia mendatangkan satu kesan pencahayaan.. mungkin ia boleh dianggap...

    mari kita kurang kan OT bagi memantapkan lagi ilmu2 di sini

  3. #18

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    terengganu
    Posts
    4,608
    Quote Originally Posted by buttet
    cg gambo ko kat laut yang aku ambik dgn ayarx oren adakah dikategorikan CLS
    aku rasa itu fill flash je... pasal satu flash...

    pasal cls ni lebih dr satu flash

    rasanya lah.. kalau salah tolong betulkan

  4. #19
    Quote Originally Posted by cgmulia
    Quote Originally Posted by buttet
    cg gambo ko kat laut yang aku ambik dgn ayarx oren adakah dikategorikan CLS
    aku rasa itu fill flash je... pasal satu flash...

    pasal cls ni lebih dr satu flash

    rasanya lah.. kalau salah tolong betulkan
    per kater mung buh gambo mung posing paka kaing pelikat tuh. up sining serrr

  5. #20

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    terengganu
    Posts
    4,608
    ada doh di FMDC ni.. takkan nak buh lagi.. malu lah aku

  6. #21

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513
    CLS more one flash ka CG..aku tgk NIKON punya CLS yg bagi sekali masa beli SB800 sebijik pun dia ada buat..ntah la..saya pun baru ja beli flash nie :P
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  7. #22

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    terengganu
    Posts
    4,608
    tgk betul2 butet... baca bebetul manual tu..

  8. #23
    Quote Originally Posted by aji
    jom buat outing praktis benda ni
    sorang mentor
    yang lain apprentice

    .

    aaa...kalau ada buat benda nie saya nak join

  9. #24

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    terengganu
    Posts
    4,608
    kita buat hari wedding kasuke....

    semua flash guna... NIkon sahaja...

  10. #25

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513
    hahahahaha semua guna oit....commander semua
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  11. #26

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    terengganu
    Posts
    4,608
    aku comand dr D80 laaa...

    baru best.. tp nak best lagi guna SB800

  12. #27
    Quote Originally Posted by cgmulia
    aku comand dr D80 laaa...

    baru best.. tp nak best lagi guna SB800
    kalau tak outstation saya sampai kat kenduri kasuke..walaupun tak dijemput..ekkeke

  13. #28
    Quote Originally Posted by buttet
    hahahahaha semua guna oit....commander semua

    buttet D50 camana nie??

    pacak sb800 kat body laa as commander :twisted:

  14. #29

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,197
    Quote Originally Posted by suhaimisalleh
    Quote Originally Posted by cgmulia
    aku comand dr D80 laaa...

    baru best.. tp nak best lagi guna SB800
    kalau tak outstation saya sampai kat kenduri kasuke..walaupun tak dijemput..ekkeke
    on the way tu nanti jgn luper jemput aku skali :lol:
    "Have no fear of perfection - coz you'll never reach it"

    my photo-blog : http://1ldk.blogspot.com/

  15. #30
    Quote Originally Posted by mr_bun
    Quote Originally Posted by suhaimisalleh
    Quote Originally Posted by cgmulia
    aku comand dr D80 laaa...

    baru best.. tp nak best lagi guna SB800
    kalau tak outstation saya sampai kat kenduri kasuke..walaupun tak dijemput..ekkeke
    on the way tu nanti jgn luper jemput aku skali :lol:
    balik laa mesia bro..sat saja..kekeke


    bole aku pesan barang

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •