Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: Tak Boleh Register kat FMDC

  1. #1

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Taiping, Perak
    Posts
    99

    Tak Boleh Register kat FMDC

    wife saya tak boleh nak register kat forum ni le.. masa nak register tu, lepas isik suma kat form tu and submit, dia kuar "spambot registration attemp".. adakah ni sebab kami guna networking dlm rumah and ip dia sama dgn saya?

  2. #2

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Taiping, Perak
    Posts
    99
    inche'2 admin.. need help here..

  3. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    terengganu
    Posts
    4,608
    kena tanya dome nih....

    domee. help.....
    dome tak balik lagi nih. dia gi outing...
    harap bersabar yek

  4. #4

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522
    ok, oleh sebab sejak dua mejak ni banyak 'spambot' maka baru2 ini saya telah pasang anti spambot di forum fmdc kerana saya penat nak delete satu persatu spambot terbabit.

    semasa nak register tu ada satu kotak warna merah tetulis seperti berikut :

    IMPORTANT: leave the Profile Information blank!

    Do not fill in any of the following Profile Information fields, else it will cause the registration process to fail. This is for security purposes; it prevents automatic sign-up robots (spambots) from registering, because they always fill in some of the fields.

    Note: you can still provide Profile Information after your account has been created.

    sila perhatikan tulisan yang saya BOLD kan di atas dan masalah isteri encik akan selesai.

    satu lagi perlu isi VIP CODE (sayasukafmdc) , ini ada tertulis di ruangan pendaftaran.

    jangan panik..sila ikuti arahan dengan betul dan semuanya beres.


    *spambot adalah sejenis binatang tanpa kaki yang boleh menyamar menjadi 'ahli hantu' dan menyemakkan database forum.

  5. #5
    huh? ahli hantu???? jeng jeng jeng....ader kawan neh :twisted:
    =pelan-pelan kayuh=

  6. #6

    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Taman Keramat
    Posts
    8,362
    diam2.. antujahat dah pasang geng....

  7. #7

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Taiping, Perak
    Posts
    99
    haha.. kelako lee pasal spambot tuh.. thnx mr dome..

  8. #8

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522
    sama2 en wantai .. kim salam kat wife
    dengan pertanyaan .. 'bila nak buat dot com ?'
    hehehe

  9. #9

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Taiping, Perak
    Posts
    99
    buat dot com? tak paham aku neh.. dia pun blur2 gak.. haha..

  10. #10

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    8,158
    Quote Originally Posted by WanTai
    buat dot com? tak paham aku neh.. dia pun blur2 gak.. haha..
    dotcom ni domain seniri wantai

    contohnya
    http://www.wantai.com
    http://www.wifewantaipunsama.com

    .
    aji [at] fotomedia.com.my
    direct: +6012 254 7398

    don't follow aji on facebook

  11. #11

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513
    spambot wow dia mcm landak laut tak?...kalau xbuleh jugak register itu fmdc sila register lagi satyu forum forum tooot tooot toottt ehhh cabutttttttttt :P
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  12. #12

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    State of Silver
    Posts
    5,364
    aku suka nama yang second tu.. hehehe cun tu abg wantai :lol:
    Friendship is The Union of Spirits, a Marriage of Hearts, and The Bond thereof Virtue..

    Fotopages - http://azryshah.fotopages.com
    Blog - http://lanunlaut.blogspot.com
    Flickr - http://www.flickr.com/photos/azrysyah/

  13. #13

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Taiping, Perak
    Posts
    99
    hehe.. saya tau dot com to ape.. domain name..

    tapi tu response kepada posting dome tu.. hehe..

    "sama2 en wantai .. kim salam kat wife
    dengan pertanyaan .. 'bila nak buat dot com ?'
    hehehe"
    kpd inche' dome : dot com saya .: http://www.deviseclothing.com :. hehee.. takde related dgn photog.. :P

    tapi ada few shots gak.. kat main page tu, ada tulisan2 bold.. click la kat bolds tu.. ada link ke gambar2 sket..

  14. #14

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di Sini
    Posts
    7,522
    buat la satu related dgn photography.. buat galeri wantai dan isteri

  15. #15

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513
    kekekekeke... .nett :P
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •