Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 31

Thread: Tahun 2010 | Foto yang teman suka

  1. #1

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Smile Tahun 2010 | Foto yang teman suka

    Salam Sejahtera sahabat2 sekalian ....

    Teruja tengok gambar2 pilihan dari sahabat2 semua, hebat2 belaka. Jika nak dibandingkan, terasa masih kerdil & jauh lagi pencapaian teman dalam bidang fotografi nim, banyak lagik kena belajor & masih belum tercapai.

    Gambar2 yang teman pilih & masukkkan dalam list pilihan ni mungkin tak sehebat mana pun, cuma lebih kepada citarasa & kepuasan diri sendiri... dalam bahasa mudahnya "SS" = syok sendiri ... Jika ada yang tak memuaskan tu teman mintak maap lah yek. Secara puratanya foto2 teman banyak tertumpu pada potraits & landskaps & bleh dikatakan tahun 2010 adalah tahun yang agak produktif bagi teman (tolak wedding), dapat join banyak outing & agak banyak masa diluangkan untuk buat gambar, tak seperti tahun2 sebelum ni, memang agak slow. Pengaruh luaran pun banyak nim ... (jemey kah? waekekekeke)

    Azam tahun 2011 nak mantapkan lagi skill, buat lagi banyak gambar yang bagus2 & focus lebih pada sukan/sport plak, dok pulun satu atau dua genre saja rasa kurang berkembang plak... yang pasti badan jek yang selalu kembang ... Oklah... cukup la cita, bukan korang nak baca sangat pun kan?

    Bismillahirrahmanirrahim.....

    Potraiture

    #1 - Crocodile Dundeee in Petaling Street


    #2 - Kiddo & bokehs


    #3 - Sweet


    #4 - Tasya Biubiu


    #5 - Nurul Ain


    Landskap / landscapes

    #6 - Ladang Tebu Felda Chuping, Perlis


    #7 - Timah Tasoh Lake Resort, Perlis


    #8 - Gunung Tangkuban Parahu, Bandung Indonesia


    #9 - Masjid Putra


    #10 - Wawasan Bridge


    #11 - Kelanang during twilight


    #12 - Kelanang in verto


    #13 - Unfinished monorail bridge in Putrajaya


    Pelbagai genre

    #14 - Ballhead


    #15 - The Splash


    #16 - The Speeding Lights


    #17 - Warp Speed


    Sekian daripada teman yang tak seberapa, mekasih pada yang sudi jenguk ... ailebiu ...

  2. #2

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Bidor, Malaysia
    Posts
    285

    Re: Tahun 2010 | Foto yang teman suka

    wow......zaki .......hebat.......abah suka no 10 dan 12....
    Abah Along baru belajar ni.......tapi bleh le sikit-sikit ...ade le gambar skit2 kad
    http://syazhar.fotopages.com dan http://www.flickr.com/photos/dedaunhijau/ serta http://myfotoshoot.blogspot.com/

  3. The Following User Like This Post:


  4. #3

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    B.B.Bangi n KB
    Posts
    785

    Re: Tahun 2010 | Foto yang teman suka

    akhirnya kluar juga dr sifu...ini yg dok tunggu-tunggu ...marvelous shoot...
    keep it up....go on 2011 sama2 kita hasilkan yg terbaik....

  5. The Following User Like This Post:


  6. #4

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Tahun 2010 | Foto yang teman suka

    # 9,10,11,12,13 mmg mengujakan Mak Limah..... kipidap otai Puchong..!!

  7. The Following User Like This Post:


  8. #5

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: Tahun 2010 | Foto yang teman suka

    terbaik..mmg dinanti-nantikan hehe.. gmbau lanskap sumer i like..

  9. The Following User Like This Post:


  10. #6

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Saujana Damansara
    Posts
    3,103

    Re: Tahun 2010 | Foto yang teman suka

    waaaaaaaaa...baru kuar gambar2 yang ditunggu2...gambar sifuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuku...kagum sungguh...dan boleh dikatakan kesemuanya memberi inspirasi kepada saya yang masih baru ni untuk terus berkarya untuk tahun 2011...lebih2 lagi ngan sifu sendiri...

    semua gambar adalah terbaik bagi saya...dan sekiranya diberi pilihan untuk memilih yang paling terbaik antara yang terbaik (mengikut turutan), saya pilih #9, #13 dan #5...

  11. The Following User Like This Post:


  12. #7

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    KL - Kerteh - KL
    Posts
    3,342

    Re: Tahun 2010 | Foto yang teman suka

    idola ku... mantop!
    To be happy, we must not be too concerned with others - Albert Camus

    Blogspot || Picasa || flickr

  13. The Following User Like This Post:


  14. #8

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: Tahun 2010 | Foto yang teman suka

    paling suka light trail tu...

  15. The Following User Like This Post:


  16. #9

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Puchong
    Posts
    760

    Re: Tahun 2010 | Foto yang teman suka

    http://www.mozakim.lejems.org.my

    satu series gambar-gambar yang menarik semunya.. complete set.. semua genre dia ada.. dari R&B sampai la ke Hip Hop..

    kalau teman nak menikah lagi nanti pasti teman pilih dia ni sebagai opisial fotogerafer...



  17. The Following User Like This Post:


  18. #10

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Saujana Damansara
    Posts
    3,103

    Re: Tahun 2010 | Foto yang teman suka

    Quote Originally Posted by samosa View Post
    http://www.mozakim.lejems.org.my

    satu series gambar-gambar yang menarik semunya.. complete set.. semua genre dia ada.. dari R&B sampai la ke Hip Hop..

    kalau teman nak menikah lagi nanti pasti teman pilih dia ni sebagai opisial fotogerafer...


    ayat last yang paling tak tahan tu...

  19. #11

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Tahun 2010 | Foto yang teman suka

    Quote Originally Posted by syazhar View Post
    wow......zaki .......hebat.......abah suka no 10 dan 12....
    timekasih abah.... biasa2 jek abah, lambat lagi nak jadi hebat

    Quote Originally Posted by mazakel View Post
    akhirnya kluar juga dr sifu...ini yg dok tunggu-tunggu ...marvelous shoot...
    keep it up....go on 2011 sama2 kita hasilkan yg terbaik....
    mekasih abam majakel sifu Hesh-Dee-Ar FF .... mari kita buat gambar banyok2 ini tawon.. yeahzeee

    Quote Originally Posted by azmizi View Post
    # 9,10,11,12,13 mmg mengujakan Mak Limah..... kipidap otai Puchong..!!
    TQ fren ... mak Limah dah balik umah kew? ....ai laike petai yeop

    Quote Originally Posted by shearazi View Post
    terbaik..mmg dinanti-nantikan hehe.. gmbau lanskap sumer i like..
    Mekasih abam shearazi ... landskap juga dihatikuuuu... ceheheee

    Quote Originally Posted by JemeyPhoto View Post
    waaaaaaaaa...baru kuar gambar2 yang ditunggu2...gambar sifuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuku...kagum sungguh...dan boleh dikatakan kesemuanya memberi inspirasi kepada saya yang masih baru ni untuk terus berkarya untuk tahun 2011...lebih2 lagi ngan sifu sendiri...

    semua gambar adalah terbaik bagi saya...dan sekiranya diberi pilihan untuk memilih yang paling terbaik antara yang terbaik (mengikut turutan), saya pilih #9, #13 dan #5...
    dah agak nim, mesti dia yang akan taip panjang2... TQ tuan jemey ... sharing is caring...ceheee

    Quote Originally Posted by izzamk View Post
    idola ku... mantop!
    Berdasarkan sifat kerajinan tuan....tak lama lagi tuan izzamk pasti lebih mantops ... tenkiu

  20. #12

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Tahun 2010 | Foto yang teman suka

    Quote Originally Posted by mangkor View Post
    paling suka light trail tu...
    tenkiu abam mankor otai birding

    Quote Originally Posted by samosa View Post
    http://www.mozakim.lejems.org.my

    satu series gambar-gambar yang menarik semunya.. complete set.. semua genre dia ada.. dari R&B sampai la ke Hip Hop..

    kalau teman nak menikah lagi nanti pasti teman pilih dia ni sebagai opisial fotogerafer...

    kekekeke... R&B & hiphop la pulops ... mekasih abam naza oh-tai lenskep pojaan teman .... kalau jadi nak kawen lagi tu kabor2 lah yek... ceheheh

  21. #13

    Re: Tahun 2010 | Foto yang teman suka

    Like no # 15

    Artistic...!!!

  22. #14

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Tahun 2010 | Foto yang teman suka

    Quote Originally Posted by shuttermania View Post
    Like no # 15

    Artistic...!!!
    ehhh... teman takde shut2 artis poms? wakekekke

  23. #15

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Tahun 2010 | Foto yang teman suka

    Quote Originally Posted by JemeyPhoto View Post
    ayat last yang paling tak tahan tu...
    entah2 memang azam abam naza tahun 2011? wakekekkee....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •