Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 41

Thread: HINDRAF Buat Kecoh di Thaipusam 2011

  1. #16

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Moscow, russia
    Posts
    535

    Re: HINDRAF Buat Kecoh di Thaipusam 2011

    Terbaik dari akuss dan izzamk.....kami dari moscow mengucapkan tahniah dan terima kaseh diatas berita bergambar dari anda...syabas ( syabas tu bukan bekalan air selangor tau...heheheh)
    "photo dari mataku, dari mataku menceritakan yang lalu"

    Nikon D90 + kit lens + 85mm f /1.8D + SB900
    Sony a200 + kit lens + 75 - 300mm

  2. #17

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Cameron Highlands/Segamat
    Posts
    203

    Re: HINDRAF Buat Kecoh di Thaipusam 2011

    Tahniah Akuss dan Izzamk....berita yang padat,tepat dan mampat dengan isi.....gambar pun menarik....
    >>AKU HANYA PEMILIK KAMERA YANG MASIH BANYAK KENA BELAJAR<<

  3. #18

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Kuala Nerang - Puncak Alam - Belaga, Sarawak
    Posts
    104

    Re: HINDRAF Buat Kecoh di Thaipusam 2011

    Terbaik bro... Tahniah!

  4. #19

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: HINDRAF Buat Kecoh di Thaipusam 2011

    Quote Originally Posted by abahwafi View Post
    Tajuk topik agak bernada provokasi...anyway, well captured!
    haha... ermm... tapi mmg bikin panas.. diorang patutnya menghormati majlis keagamaan. inikan pula agama mereka sendiri.... ada banyak cara lagi utk menyata ketidak puashatian mereka.... daripada buat kecoh mcm tu....

    Quote Originally Posted by PengukirCahaya View Post
    Kadang-kadang bila kena lens wide angle, baru nampak the whole picture. The wider the lens, the broader the vision. The better the lens, the clearer the picture. Menepati sekali.
    saya memang pasang 70-200 utk thaipusam ni, motif nak ambek potret. kebetulan time nak blah je tetibe nampak group ni. Memule snipe posters2... dalam sekelip mata keadaan jadi panas dan hot.... Sedar 70-200 dah useless time nims, tros tukar 24-70..... hoho....
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  5. #20

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: HINDRAF Buat Kecoh di Thaipusam 2011


    ada lagi yg cuba merempuh masok...


    FRU mula mengawal keadaan....
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  6. #21

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: HINDRAF Buat Kecoh di Thaipusam 2011


    ramai fotog amatuer seperti saya tidak melepaskan peluang ini utk mengambil gambar kejadian...


    Polis melarang jurugambar melepasi pagar utama kuil. Mujurlah saya dah selamat masok kedalam. hehe
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  7. #22

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: HINDRAF Buat Kecoh di Thaipusam 2011

    rentetan pemprotes yg di tangkap.... memang kene pinned down ala ala terrorist. miahaha....











    punyelah kelam kabut sampai pasang hood pon dah tak betol. Hasilnya ada kesan VIGNETTING. adeiiii~
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  8. #23

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: HINDRAF Buat Kecoh di Thaipusam 2011

    terbaek la abam akuss..tahniah

  9. #24

    Re: HINDRAF Buat Kecoh di Thaipusam 2011

    Quote Originally Posted by akuss15 View Post
    saya memang pasang 70-200 utk thaipusam ni, motif nak ambek potret. kebetulan time nak blah je tetibe nampak group ni. Memule snipe posters2... dalam sekelip mata keadaan jadi panas dan hot.... Sedar 70-200 dah useless time nims, tros tukar 24-70..... hoho....
    dalam dok klam kabut tu sempat gak tukar lens...syabbas inspektor sahab..mmg photog sejati demi mendapatkan shoot2 terbaik =) (kalo lah terjatuh lens masa tgh tukar tu..adusss) ehehehe...

  10. #25

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: HINDRAF Buat Kecoh di Thaipusam 2011

    Quote Originally Posted by suzrin80 View Post
    dalam dok klam kabut tu sempat gak tukar lens...syabbas inspektor sahab..mmg photog sejati demi mendapatkan shoot2 terbaik =) (kalo lah terjatuh lens masa tgh tukar tu..adusss) ehehehe...
    itu gunenye bag sandang. letak ja atas tanah... tukar ja tros...
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  11. #26

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: HINDRAF Buat Kecoh di Thaipusam 2011

    coverage berita ni..bole jual ni..hehe.. amenda la buat kecoh..:P ..saja nk bg satu dunia tgk..publisiti murahan nih..

  12. #27

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: HINDRAF Buat Kecoh di Thaipusam 2011

    lagi sequence cubaan rempuhan lagi.
    **hood yg pasang tabetol tuh dah mcm effect kemere sorok dlm beg dalam cite james bond....







    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  13. #28

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Melaka, Malaysia
    Posts
    479

    Thumbs up Re: HINDRAF Buat Kecoh di Thaipusam 2011

    Quote Originally Posted by PengukirCahaya View Post
    .....The wider the lens, the broader the vision. The better the lens, the clearer the picture.........
    Samsudds likes this
    "Amateurs worry about equipment, professionals worry about money, masters worry about light. I just take pictures…"

  14. #29

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: HINDRAF Buat Kecoh di Thaipusam 2011

    nak thanks semua org tp rupenye thanks ni limit aje yer...
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  15. #30

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Gombak, bt caves mareey
    Posts
    2,874

    Re: HINDRAF Buat Kecoh di Thaipusam 2011

    kami di sebelah fly over x prasan pun menda ni..igtkn mmg padat pasal nak masok bwk kavadi tu je....hehehehe......ptt la blk awal dpt gmbr hindraf..haha

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •