Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 37

Thread: JemeyPhoto | Hitam Putih

  1. #1

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Saujana Damansara
    Posts
    3,103

    JemeyPhoto | Hitam Putih

    Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada otai2 dan rakan2 sekalian...

    Sejak kebelakangan ni, saya ada sedikit berminat untuk bermain ngan tona hitam dan putih dan oleh yang demikian, tidak dapat tidak, ada2 jer gambar2 yang akan saya taram secukup rasa menggunakan kaedah ini.

    Di kesempatan ini, saya kongsikan di sini serba sedikit hasil taraman saya untuk dikritik dan dikomen oleh otai2 dan rakan2 sekalian. Semoga hasil daripada kritikan dan komen kalian semua akan dapat saya gunapakai dalam memperbaiki sebarang kekurangan dan kelemahan yang ada pada diri saya yang masih mengesot dalam bidang ini.

    Jasa kalian amat saya hargai dan saya dahului dengan ucapan terima kasih...hanya Allah Yang Maha Esa yang dapat membalasnya...

    Terima kasih...

    #1
    kononya nak buat ala2 gambar2 lama lah ni...noise ditambah secukup rasa...

  2. #2

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    subang jaya| sunway | shahalam | sungkai perak
    Posts
    1,377

    Re: JemeyPhoto | Hitam Putih

    ini masjid di puchong tuh ek ??

    mata sy tgok cun dh..memang noise...hihi

  3. #3

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: JemeyPhoto | Hitam Putih

    kalau nak mudah, pakai la E-5 dgn filter dramatic tone atau film grain.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  4. #4

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Saujana Damansara
    Posts
    3,103

    Re: JemeyPhoto | Hitam Putih

    Quote Originally Posted by rangga View Post
    ini masjid di puchong tuh ek ??

    mata sy tgok cun dh..memang noise...hihi
    a'a...masjid as-salam kat puchong ni...time kasih la sebab tulis cun...noise tu memang disengajakan...gambar original takde noise...

    Quote Originally Posted by red View Post
    kalau nak mudah, pakai la E-5 dgn filter dramatic tone atau film grain.
    ish3x...sempat lagi meracun tuh...saya jenis yang kalis racun avam...

  5. #5

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: JemeyPhoto | Hitam Putih

    Quote Originally Posted by JemeyPhoto View Post
    ish3x...sempat lagi meracun tuh...saya jenis yang kalis racun avam...
    kompius dengan pernyataan ini. hehe
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  6. #6

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: JemeyPhoto | Hitam Putih

    Quote Originally Posted by akuss15 View Post
    kompius dengan pernyataan ini. hehe
    hehhe... drp track record...
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  7. #7

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Saujana Damansara
    Posts
    3,103

    Re: JemeyPhoto | Hitam Putih

    Quote Originally Posted by akuss15 View Post
    kompius dengan pernyataan ini. hehe
    Quote Originally Posted by red View Post
    hehhe... drp track record...
    hahahaha...saya sedang bercakap benar dan tiada apa yang tidak benar melainkan yang benar2 belaka...
    Last edited by JemeyPhoto; 10th February 2011 at 05:21 PM.

  8. #8

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Puchong
    Posts
    760

    Re: JemeyPhoto | Hitam Putih

    Quote Originally Posted by JemeyPhoto View Post
    hahahaha...saya sedang bercakap benar dan tiada yang benar melainkan yang benar2 belaka...
    ye ke tiada yang benar melainkan benar2 belaka? hehehe

  9. #9

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Saujana Damansara
    Posts
    3,103

    Re: JemeyPhoto | Hitam Putih

    Quote Originally Posted by samosa View Post
    ye ke tiada yang benar melainkan benar2 belaka? hehehe
    hahaha...ye la tu avam...ada typo error tu...tiada yang tidak benar melainkan yang benar2 belaka...itulah yang sebetul2nya...

    jom repeat itu masjid...ada bran ke?...

  10. #10

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: JemeyPhoto | Hitam Putih

    cntik pic ni kalau original..hehe.. ni BW ke sephia??

  11. #11

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: JemeyPhoto | Hitam Putih

    Quote Originally Posted by akuss15 View Post
    kompius dengan pernyataan ini. hehe
    jom kita kompius sama2..Jemey kalis nga racun?? ngakkk mungkin pak - Wardy Subanjoyo, Jakarta

  12. #12

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Saujana Damansara
    Posts
    3,103

    Re: JemeyPhoto | Hitam Putih

    Quote Originally Posted by shearazi View Post
    cntik pic ni kalau original..hehe.. ni BW ke sephia??
    kalau original....maksud avam? adakah gambar yang tak dihitamputihkan? atau macam mana?

    saya pun tak tahu BW ke sephia? saya pakai preset BW dalam Light Room...pastu saya taram secukup rasa...ejas sana...ejas sini...
    Last edited by JemeyPhoto; 10th February 2011 at 05:28 PM.

  13. #13

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    B.B.Bangi n KB
    Posts
    785

    Re: JemeyPhoto | Hitam Putih

    pada mato ambo...comel berdooh niih..., meme ganah terlajok - Wok Yoh, alik sano Naro, alik sini Tak Bai..

    p/s cuba kure kan skit noise tu, biar nampok ala2 jah :- newbe..

  14. #14

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: JemeyPhoto | Hitam Putih

    Quote Originally Posted by mazakel View Post
    pada mato ambo...comel berdooh niih..., meme ganah terlajok - Wok Yoh, alik sano Naro, alik sini Tak Bai..

    p/s cuba kure kan skit noise tu, biar nampok ala2 jah :- newbe..
    heheh guna FF pon nk nipu noise lagi.. :P

  15. #15

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Saujana Damansara
    Posts
    3,103

    Re: JemeyPhoto | Hitam Putih

    Quote Originally Posted by mazakel View Post
    pada mato ambo...comel berdooh niih..., meme ganah terlajok - Wok Yoh, alik sano Naro, alik sini Tak Bai..

    p/s cuba kure kan skit noise tu, biar nampok ala2 jah :- newbe..

    timo kasih wok yoh sebab royat comey...

    ooo...bui napok ala2 jah bey dih...gining ko?...

    #2
    versi kurang noise
    Last edited by JemeyPhoto; 10th February 2011 at 05:56 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •