Results 1 to 7 of 7

Thread: HELP! Berapa nak charge for distance fee for photoshoot??

  1. #1

    Smile HELP! Berapa nak charge for distance fee for photoshoot??

    Hi semua,
    Saya nak tahu berapa patut di charge untuk minyak & tol untuk perjalanan dari satu negeri ke satu negeri yang lain. Contoh KL ke Johor untuk photoshoot.

    Kalau 0.50sen per kilometer okay ke? Pastu adakah perlu di charge double? I mean charge pergi dan balik or pergi sahaja?

    Tolong ya para photographer di sini.

    Makasih.

  2. #2

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: HELP! Berapa nak charge for distance fee for photoshoot??

    kalau aku. aku charge reger minyak aku isik dengan tol saja. Kalo charge sen per kilo, kesian plak pengantin. ini salah satu cara nak tolong ringankan beban pengantin la... tapi terpulang la pada korang,
    ada yg bawak kete besar, nak servis lagi, upah memandu lagi....

    p/s : nnt sendiri nak kawen baru rase mcm mcm nak kene bayooo.... hoho
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  3. #3

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: HELP! Berapa nak charge for distance fee for photoshoot??

    Quote Originally Posted by akuss15 View Post
    p/s : nnt sendiri nak kawen baru rase mcm mcm nak kene bayooo.... hoho
    cepat-cepatlah kawen..nanti kita ramai-ramai ambik gambor datang naik bas! ehehhe...caj tiket je!

  4. #4

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: HELP! Berapa nak charge for distance fee for photoshoot??

    duit myk n tol pegi balik sudah..apa nak penat2 otak pikir

  5. #5

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    k. terengganu, shah alam(dah merantau ke kedah - UUM),
    Posts
    1,454

    Re: HELP! Berapa nak charge for distance fee for photoshoot??

    betol betol. charge minyak ngan tol jer. terlebih / terkurang kire sedekah jer..

  6. #6

    Re: HELP! Berapa nak charge for distance fee for photoshoot??

    bese kalo 50 sen sekilo meter nek viva mmg dah leh pg n balik hahaha +- la.

  7. #7

    Re: HELP! Berapa nak charge for distance fee for photoshoot??

    Masalahnya harga minyak and tol pun tak pasti berapa RM nak mintak. Tapi takpe, masalah sudah selesai. Mekasih semua.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •