Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 54

Thread: Perlis | Indah Lagi Mempesona

  1. #16

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Perlis | Indah Lagi Mempesona

    Quote Originally Posted by mzabdullah View Post
    Marvellous pictures. Mcm belek photography magazine. Thanks for sharing mozakim and mangkor
    thanks jugak pada abam mz kerna sudi jenguk & beri feedback kat thread nim..

  2. #17

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Perlis | Indah Lagi Mempesona

    Quote Originally Posted by NazriAmran View Post
    Vote untuk #4....
    Tenkiu abam Nazri yang kuat merachon...

  3. #18

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Perlis | Indah Lagi Mempesona

    Quote Originally Posted by rfzhonaq View Post
    rfz pown dibesarkan diperlis...memang perlis bnyk tempat yang menarik tuh belum ada gambar kat tasek melati
    tak banyak lagi koleksi yang ada dalam simpanan, nanti balik kampung plak akan cuba dapatkan shot pemandangan di sana sebanyak mungkin... pelan2 kayuh nanti sampai jugak bak kata otai... cehehe

  4. #19

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    University of Malaya
    Posts
    900

    Re: Perlis | Indah Lagi Mempesona

    suka yang gambar padi angin tue.. lawo lawo...

  5. #20

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    ladang gotah, gomeh N9
    Posts
    331

    Re: Perlis | Indah Lagi Mempesona

    tolong jlas kn smue ni!!! prlu ke lens f bsar untuk dapat kn gmbar yg sharp? dan flter ape mnjadikn lngit sparuh biru sparuh oren??
    nnti da edit sye try tepek gmbar sye.. tp burok2 bebeno sye tngok

  6. #21

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Bentong Pahang
    Posts
    173

    Re: Perlis | Indah Lagi Mempesona

    cantik semua gambar...awan mcm mne edit tuh..

  7. #22

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Perlis | Indah Lagi Mempesona

    Quote Originally Posted by rfzhonaq View Post
    cantik semua gambar...awan mcm mne edit tuh..
    banyak gambar ada awan daripada orang berlainan ...

  8. #23

    Re: Perlis | Indah Lagi Mempesona

    Bile Abam Mojakim nak ajak saya balik Perlis ni haa...? Itu aje negeri yang saya tak pernah jejak selama saya hidup nie..
    :: Setulus kasih aku sampaikan kerlipan shutter dipertontonkan.. ::

  9. #24

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Bentong Pahang
    Posts
    173

    Re: Perlis | Indah Lagi Mempesona

    Quote Originally Posted by mozakim View Post
    banyak gambar ada awan daripada orang berlainan ...
    kena belajar kat bro lah mcm neh..rfz xder sape nak ajar nak g kelas xder masa..

  10. #25

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kangar, Perlis
    Posts
    310

    Re: Perlis | Indah Lagi Mempesona

    kat Tasik Timah Tasoh pun orang dok main bot layar... 13 Feb'11. 7pm++

  11. The Following User Like This Post:


  12. #26

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    B.B.Bangi n KB
    Posts
    785

    Re: Perlis | Indah Lagi Mempesona

    lama sungguh x p perlis dah makan puloh tahun kot...., terima kasih kerana berkongsi picture2 yg marvelous....up lg...x puas tgk nih....

  13. #27

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Perlis | Indah Lagi Mempesona

    avam affacino memams banyak koleksi suasana sekitar perlis.. kita tunggu dia upload banyak2 kat sinim...

    maza - maknanya nak kena pegi plak la tu... tunggu time musim mempelam harummanis berbuah nanti.. shedap woooo

    nazri - jom gi perlis ... cehehhe... kan betul awal2 post ada tulis.. mesti ada geng2 FMDC yang blom penah jejak kaki di perlis... ropanya sifoo nazri antara yang terlibat... huhuhu

    rfz - ramai lagi yang pakar2 kat dalam FMDC nims... semua sudi sharing2 ilmu yang ada...

  14. #28

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    ladang gotah, gomeh N9
    Posts
    331

    Re: Perlis | Indah Lagi Mempesona

    [QUOTE=rfz - ramai lagi yang pakar2 kat dalam FMDC nims... semua sudi sharing2 ilmu yang ada... [/QUOTE]
    klu camtu leh trang kn sikit soalan sye kt atas tu wlaupon dah terOT sikit...??

  15. #29

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: Perlis | Indah Lagi Mempesona

    Quote Originally Posted by arintom View Post
    tolong jlas kn smue ni!!! prlu ke lens f bsar untuk dapat kn gmbar yg sharp? dan flter ape mnjadikn lngit sparuh biru sparuh oren??
    nnti da edit sye try tepek gmbar sye.. tp burok2 bebeno sye tngok
    tak semestinya kena guna lens f besar utk dapat gambar yg sharp. lens biasa-biasa spt kit lens pun boleh. yg penting fokus dan DOF kena betul, kamera jgn goyang baru la sharp gambornya.

    bukan filter yg menentukan perbezaan warna langit. yg penting keadaan sebenar ketika gambar diambil. kalu langit kelabu aja masa tu (mendung), takkan jadi biru pulak dlm gambar.

  16. #30

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    ladang gotah, gomeh N9
    Posts
    331

    Re: Perlis | Indah Lagi Mempesona

    ok tq bro.. td g shoot x puas ati btol.. mtahari da ptg pon xleh nmpak.. awan pon xde..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •