Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 20 of 20

Thread: compare new release PnS ( canon,olympus,lumix, nikon,samsung)

  1. #16

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    2,102

    Re: compare new release PnS ( canon,olympus,lumix, nikon,samsung)

    vote xz-1 gak. art filter boleh beri keseronokan kepada seisi keluarga dalam fotografi. bila seronok, insya allah, semua nya menjadi.

  2. #17

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Bandar Kinrara, Puchong
    Posts
    282

    Re: compare new release PnS ( canon,olympus,lumix, nikon,samsung)

    xz1 looks good on paper ... baru. mugkin sbb baru juga, tak nampak gambar2 dlm camera model page
    http://www.flickr.com/search/?s=int&...&q=xz-1&m=text

    xz1: http://www.flickr.com/cameras/olympus/?nomodel=1 (keluar no model)
    g12: http://www.flickr.com/cameras/canon/powershot_g12/
    lx5: http://www.flickr.com/cameras/panasonic/dmc-lx5/
    fz100:http://www.flickr.com/cameras/panasonic/dmc-fz100/
    yg lain2, pandai2 cari sendiri

    fz100 boleh dpt sama harga (atau kurang) dgn g12 ... 2 bulan lepas di penang ~1.6k. yg ini je aku berani rekomen untuk p&s untuk kawan2. sbb aku tahu bagus ... kalau fz28 aku tak rosak, dpt rasa aku takkan ber-dslr smpai bila2. serious shit
    G+ | FB

  3. #18

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Pulau Pinang
    Posts
    21

    Re: compare new release PnS ( canon,olympus,lumix, nikon,samsung)

    Kalau tengok on paper kelima2 model tu memang hebat, tapi saya vote utk Canon G12, kerana saya dah beli satu. Gambarnya fuhh..teramat cantik. Ada full manual control, solid built quality, bentuk yang robust, sesuai utk lelaki.. Saya puas hati sungguh dengan G12 nih..
    Last edited by Fotomedina; 14th February 2011 at 12:45 AM.

  4. #19

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: compare new release PnS ( canon,olympus,lumix, nikon,samsung)

    Quote Originally Posted by red View Post
    pilihan aku- lx5 dan xz-1. sebab lens paling bagus:

    leica f2.8 dan zuiko f1.8.

    xz-1 ada art filter, budak2 skrg suka sangat melayan bendalah ni. orang tua pun sama.
    sokong-sokong

  5. #20

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    7

    Re: compare new release PnS ( canon,olympus,lumix, nikon,samsung)

    xz-1 ada art filter eh...kalo model lain ade tak....mcm menarik...
    hoho..kita ada calon G12...cmna fotomedina boleh explain sket ke G12 pnye usage...kalo ada sample gambar
    lg best...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •