Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 118

Thread: Wujudkah Kelab Fotografi Kuantan?

  1. #1

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    KUANTAN
    Posts
    29

    Wujudkah Kelab Fotografi Kuantan?

    Salam..saya sebenarnya masih baru dalam bidang fotografi nie..dan sedang mencari kawan-kawan yang mempunyai hobi yang sama..

    jika wujudnya kelab tu..bila masa tt dan kat mana biasa kawan semua bersantai..

    selama ini saya bergerak bersendirian dan hanya berbekalkan kursus2 yang pihak jabatan sediakan dan terhad sahaja.

    ingin timba ilmu dan belajar tentang bahasa dan cara Kamera nie..hehehe

    to dr ali and dr jamal any infirmation?

  2. #2

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Batu Pahat, Johor Darultakzim.
    Posts
    1,296

    Re: Wujudkah Kelab Fotografi Kuantan?

    bro mintak maaf la cakap kan... kita nie jgn la hidup asyik nak mintak bantuan sesaja... cuba la cari kt yahoo ke? tapi takpe la aku bagi info nya

    nie web dia
    http://www.gadingfoto.com/

    nie facebook dia
    persatuan jurufoto kuantan

  3. #3

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    KUANTAN
    Posts
    29

    Re: Wujudkah Kelab Fotografi Kuantan?

    Quote Originally Posted by msmacsp View Post
    bro mintak maaf la cakap kan... kita nie jgn la hidup asyik nak mintak bantuan sesaja... cuba la cari kt yahoo ke? tapi takpe la aku bagi info nya

    nie web dia
    http://www.gadingfoto.com/

    nie facebook dia
    persatuan jurufoto kuantan
    bukan mintak bantuan..cuma nak tau kewujudan kelab tu...

  4. #4

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    N3º 47.073, E103º 16.347 (Kuantan)
    Posts
    3,106

    Re: Wujudkah Kelab Fotografi Kuantan?

    Kelab rasmi kat Kuantan, PJK sahaja setahu saya.
    Luarbiasafoto tu suka2 aje. Kami bukan persatuan atau kelab. Takde keahlian dsb. Ianya tempat planning outing esp area Kuantan. Nak serious discussion & real club, boleh bincang sini sahaja. Kami pun lepak kat FMDC juga.
    Kelab2 lain pun ada. Macam DSLR Kuantan. DSLR Kuantan suka shoot portraiture & strobist. Kelab Raja Lanun pun ada...heh heh heh (serious ni)
    But tanpa mengira kelab, jom lah TT.
    Kami selalu lepak kat Taman Sepakat sebab ramai stay sekitar situ.
    Kalau lebih besar, kami lepak kat kedai air traffik light...sebelah Kuantan Parade.
    Last edited by tembeling; 22nd February 2010 at 07:35 PM.

  5. #5

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    KUANTAN
    Posts
    29

    Re: Wujudkah Kelab Fotografi Kuantan?

    Quote Originally Posted by tembeling View Post
    Kelab rasmi kat Kuantan, PJK sahaja setahu saya.
    Luarbiasafoto tu suka2 aje. Kami bukan persatuan atau kelab. Takde keahlian dsb. Ianya tempat planning outing esp area Kuantan. Nak serious discussion & real club, boleh bincang sini sahaja. Kami pun lepak kat FMDC juga.
    Kelab2 lain pun ada. Macam DSLR Kuantan. DSLR Kuantan suka shoot portraiture & strobist. Kelab Raja Lanun pun ada...heh heh heh (serious ni)
    But tanpa mengira kelab, jom lah TT.
    Kami selalu lepak kat Taman Sepakat sebab ramai stay sekitar situ.
    Kalau lebih besar, kami lepak kat kedai air traffik light...sebelah Kuantan Parade.
    taman sepakat..dekat dah tu umah saya..umah mak kat sg isap..saya duk kat inderapura

    saya mencari kawan2 yang sama minat bidang fotografi..saya nie zero pasal kamera nie..ambik gambar biasa2 jer..
    biasa ambik gambar geng superbike..saya dari hobi suka bermotosikal bertukar minat pada fotografi..

    biasa lepak kat situ bila?

    boleh klik link nie : www.samuraisevenbikers.com
    Last edited by badphotosniper; 22nd February 2010 at 09:57 PM.

  6. #6

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    serdang Selangor
    Posts
    154

    Re: Wujudkah Kelab Fotografi Kuantan?

    saya pun org kuantan gak..tp keja kl... kalo balik kuantan selalu saya ikut outing dgn geng2 luabiasafoto...btul yg doc jamal a.k.a tembeling tu ckp..
    xde hal arr.. nnti leh kite outing n TT sesama ramai2..
    RAJIN BERTANYA GAMBAR BERGAYA....

    SALAM budak baru belajar..tgh belajar dan masih belajar.....

    SALAM DARI SALAM CEMPRENG...asSALAMualaikum.....

    my flickr.... http://www.flickr.com/photos/cempreng/

  7. #7

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    N3º 47.073, E103º 16.347 (Kuantan)
    Posts
    3,106

    Re: Wujudkah Kelab Fotografi Kuantan?

    Yang penting....berkawan, bersua....& shoot sama2....kongsi ilmu sama.
    Less talk, shoot more. And learn from one another.

  8. #8

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Wujudkah Kelab Fotografi Kuantan?

    saya pun dulu2 duk kuantan gak. sekarang gi sana kalau dr ali janji nak belanja minum je.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  9. #9

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    KUANTAN
    Posts
    29

    Re: Wujudkah Kelab Fotografi Kuantan?

    ader planning apa2 tak bulan nie...

    lepak kat taman sepakat tu hari apa?kul berapa..nak join ngeteh nie...

    bro tembeling..ader no tepon?

  10. #10

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    N3º 47.073, E103º 16.347 (Kuantan)
    Posts
    3,106

    Re: Wujudkah Kelab Fotografi Kuantan?

    Quote Originally Posted by badphotosniper View Post
    ader planning apa2 tak bulan nie...

    lepak kat taman sepakat tu hari apa?kul berapa..nak join ngeteh nie...

    bro tembeling..ader no tepon?
    rasanya saya dah bagi dah kat thread pasal ROL
    takpe...ni dia.... 019-9888-292, Dr Jamal

  11. #11

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Wujudkah Kelab Fotografi Kuantan?

    Quote Originally Posted by red View Post
    saya pun dulu2 duk kuantan gak. sekarang gi sana kalau dr ali janji nak belanja minum je.
    red.. moh laa balik kuantan weh... kawan belanja air traffic light.. air blue lagoon dan macam-macam air luarbiasa lagi..
    lama sungguh tok jumpe ngan awok weh...

  12. #12

    Join Date
    May 2009
    Location
    Terengganu
    Posts
    191

    Re: Wujudkah Kelab Fotografi Kuantan?

    A'kum sahabat semua...ambe org ghanu tp kije di Kuantan, ramai rhodong2 area kuantan yg bley bimbing kita. Seme rhodong2 cni best terutama dR Ali sbb ambe slalu gak ngacau dR Ali...sori ye dR Ali. Banyak blaja dr die. Kalu nak outing bley je...

    -Kuantan tempat ambe bermula-

  13. #13

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    KUANTAN
    Posts
    29

    Re: Wujudkah Kelab Fotografi Kuantan?

    Quote Originally Posted by ratZ_trg View Post
    A'kum sahabat semua...ambe org ghanu tp kije di Kuantan, ramai rhodong2 area kuantan yg bley bimbing kita. Seme rhodong2 cni best terutama dR Ali sbb ambe slalu gak ngacau dR Ali...sori ye dR Ali. Banyak blaja dr die. Kalu nak outing bley je...

    -Kuantan tempat ambe bermula-
    saya pun orang baru lagi kat sini...nanti boleh gi minum air

  14. #14

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Wujudkah Kelab Fotografi Kuantan?

    Quote Originally Posted by badphotosniper View Post
    saya pun orang baru lagi kat sini...nanti boleh gi minum air
    petang nih jom kita lepak-lepak minum-minum kat Aida, Kuantan Centre Point...

  15. #15

    Join Date
    May 2009
    Location
    Terengganu
    Posts
    191

    Re: Wujudkah Kelab Fotografi Kuantan?

    Quote Originally Posted by dR ali View Post
    petang nih jom kita lepak-lepak minum-minum kat Aida, Kuantan Centre Point...
    Sori la dR..lambat baca, minggu dpn kita pekena mee bakso kat Aida..ke guane?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •