Results 1 to 13 of 13

Thread: Wireless Viewfinder Camera!!!

  1. #1

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Thumbs up Wireless Viewfinder Camera!!!

    Bayangkan perubahan cara anda ambil gambar dan angle yang anda boleh terokai..................


  2. The Following User Like This Post:


  3. #2

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    from Bukit Changgang to KL
    Posts
    294

    Re: Wireless Viewfinder Camera!!!

    perghhhh...

    *terkesima btol tuan hamba...

  4. #3

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Re: Wireless Viewfinder Camera!!!

    Fikir angle tuh...nak lagi best...tukar lens senang tuh.......lazat.....31 megapixel tuh...harapannya jadi kenyataanlah hendaknya....

  5. #4

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: Wireless Viewfinder Camera!!!

    ni kalu hanty pakai ni, gerenti dia boh series pandangan mata semut pulak

  6. #5

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Re: Wireless Viewfinder Camera!!!

    kalo abam mangkor lak, dia gantung lens tu kat burung lak....baru birds eye view...hehehe

  7. #6

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: Wireless Viewfinder Camera!!!

    Quote Originally Posted by unsight View Post
    kalo abam mangkor lak, dia gantung lens tu kat burung lak....baru birds eye view...hehehe
    hoihhh... jangan. satgi burum terbang langsung tak dapat dah lens tu.. ngehngehngeh

    tapi ni kamera konsep aja ni yg nampaknya lebih sesuai utk golongan gadgethead. trend masakini henpon nak ada kamera bagai dan la ni kamera pulak nak ada henpon..

  8. #7

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Bandar Kinrara, Puchong
    Posts
    282

    Re: Wireless Viewfinder Camera!!!

    tak berapa tangkap-lah ... xtra silent skit kat rumah, anak tido. headphone tarak ...

    sensor tu kat pasang di body atau lens? sangat menarik!
    G+ | FB

  9. #8

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Re: Wireless Viewfinder Camera!!!

    Sensor tu kat lens...tapi yg bagus tu ialah cara kita nak framing dapatkan angle tu.

  10. #9

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: Wireless Viewfinder Camera!!!

    kalu ikut konsep, bantai la nak pakai lens apa pun. itu dah kira amat baguih. semua buleh boh dan kita buleh select the finest lens from different manufacturer.. umang aii

  11. #10

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    melaka
    Posts
    94

    Re: Wireless Viewfinder Camera!!!

    terbaaeekk!!

  12. #11

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Bandar Kinrara, Puchong
    Posts
    282

    Re: Wireless Viewfinder Camera!!!

    idea mmg menarik/ another mirrorless design ...

    saya terjumpa site ini. keyword search: WVIL
    http://www.artefactgroup.com/wvil/

    yg menarik:
    LENS MOUNTCompatibility to Nikon F mount, Canon EF mount, Micro Four Thirds and Leica M mount via adapter.

    akan tetapi, saya terjumpa gambar ni ...

    http://ayola.com/aweb/fakecamera.jpg

    ... phone dia jadi camera (?). dlm vid pun nampak dia cabut, terus ambik phone call ...
    Last edited by ishafizan; 28th February 2011 at 10:34 PM.
    G+ | FB

  13. #12

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: Wireless Viewfinder Camera!!!

    hehe..very inovative... x mustahil...it's the future camera/gadget...

  14. #13

    Join Date
    May 2009
    Location
    Muar
    Posts
    236

    Re: Wireless Viewfinder Camera!!!

    gilakk...bleh wireless tu. best buat skodeng nih...

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •