Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: Photo | Hindraf Protest, 27 Feb 2011

  1. #1

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Putrajaya
    Posts
    2,297

    Photo | Hindraf Protest, 27 Feb 2011

    Feb 27, 2011 : aku gi smalam..kol 8 mnom dulu kat Pelita bersama rakan2 lain..kol 8.45 gerak..sebelom tu dapat info yg 'kepala' dia dah kena tangkap awal2 lagi..so aku expect tak de water cannon/tear gas (tak best!). Dapat info lagi diorang start dari Renaissance Hotel. Aku tak gi sana..tapi ada rakan dapat gambar sikit. Sampai kol 11.00pm lepak kat KLCC kemudian dpt info yg diorang cuba berkumpul kat Temple blakang KFC puduraya tu..sebelah Menara Maybank. Tak ramai..dalam 100++ gitu. TANPA MEMBUANG MASA DAN BUKAK THREAD SAMPAI 544 PAGES! , inilah hasil 'tangkapan' aku yg agak 'down' pasal takde water cannon


    A member of Malaysia's Hindu Rights Action Force (HINDRAF) holds a poster during a rally against racism in Kuala Lumpur, Malaysia, Sunday, Feb. 27, 2011

  2. The Following 9 Users Like This Post:


  3. #2

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    kluang-N9-kluang non stop
    Posts
    439

    Re: Photo | Hindraf Protest, 27 Feb 2011

    ha ada pon..lagi lagi..ni baru ada hasil dari pok pek pok pek..mau lagi kasi up
    Apo nak dikato....

  4. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Putrajaya
    Posts
    2,297

    Re: Photo | Hindraf Protest, 27 Feb 2011

    tak banyak gambar best yg boleh bikin...cuma simple protest je...jerit jerit..pastu gi IPK..pastu balik..takde water cannon...
    ada pon 2/3 keping je yg boleh dikatakan gambar lah

  5. #4

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Photo | Hindraf Protest, 27 Feb 2011

    ada pon tread yg bergambar sikit..kasi up lagi abam sepol.. tgk intro pon dah best

  6. #5

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Kuala Lumpur Area
    Posts
    284

    Re: Photo | Hindraf Protest, 27 Feb 2011

    Quote Originally Posted by azmizi View Post
    ada pon tread yg bergambar sikit..kasi up lagi abam sepol.. tgk intro pon dah best
    Jauh lbh baik dari thread yg takleh tegur....haplod..jgn tak haplod....kasi gegar skit drpd org yg cakap banyak tapi habuk pun tarak.......
    (: TRIED TO BE GOOD EYES BEHIND GEARS :)

  7. #6

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Putrajaya
    Posts
    2,297

    Re: Photo | Hindraf Protest, 27 Feb 2011


    Members of Malaysia's Hindu Rights Action Force (HINDRAF) shout slogans during a rally against racism in Kuala Lumpur, Malaysia, Sunday, Feb. 27, 2011.

  8. The Following 4 Users Like This Post:


  9. #7

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: Photo | Hindraf Protest, 27 Feb 2011

    mano le gambo abe rimauitam yang pake lens putih tow..hehe

  10. #8

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: Photo | Hindraf Protest, 27 Feb 2011

    at last... thanx for sharing abam sepul

  11. #9

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Putrajaya
    Posts
    2,297

    Re: Photo | Hindraf Protest, 27 Feb 2011

    sama2...sorry la..tak byk gambar bleh buat...

  12. #10

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Moscow, russia
    Posts
    535

    Re: Photo | Hindraf Protest, 27 Feb 2011

    tunggu gambar dari bro tigerblack.... tentu ada sekeping dua lagi kut...
    "photo dari mataku, dari mataku menceritakan yang lalu"

    Nikon D90 + kit lens + 85mm f /1.8D + SB900
    Sony a200 + kit lens + 75 - 300mm

  13. #11

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Gombak
    Posts
    699

    Re: Photo | Hindraf Protest, 27 Feb 2011

    Terima kasih kepada avam saipul kerana sudi sharing gambar yang cantik dan menarik...

  14. #12

    Join Date
    May 2010
    Location
    Kuantan Pahang
    Posts
    2,083

    Re: Photo | Hindraf Protest, 27 Feb 2011

    Best best. Confirm kamera adalah alat penting dalam merakam peistiwa.
    Photography is a VISUAL COMMUNICATIVE LANGUAGE. To master, use it always.

  15. #13

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    sungai petani,kedah
    Posts
    36

    Re: Photo | Hindraf Protest, 27 Feb 2011

    ada gak pic utk tatapan

  16. #14

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Putrajaya, Bangi
    Posts
    739

    Re: Photo | Hindraf Protest, 27 Feb 2011

    Paham benor saya dengan ayat tersirat abam PC di atas.. Tahniah dan terima kasih kepada abam shaifulrizal yang akhirnya memecah kebuntuan warga FMDC selama ni.. Ini membuktikan, ade juga peristiwa ketika itu. Ada yang kata takde ape yang berlaku selain dari menjerit dan balik.. Apekah perkara itu tidak menarik hingga tidak dirakamkan. Perlukah menunggu sehingga adanya aksi ganas baru dikatakan ada peristiwa? Sekadar komen dari sy yang hina..

    p/s: kalau ada yang terasa sy mintak maap.. cuma rasa kita kena open sikit.. jangan sampai takleh ditegur langsung..

  17. The Following User Like This Post:


  18. #15

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: Photo | Hindraf Protest, 27 Feb 2011

    Quote Originally Posted by zahidzidane View Post
    Paham benor saya dengan ayat tersirat abam PC di atas.. Tahniah dan terima kasih kepada abam shaifulrizal yang akhirnya memecah kebuntuan warga FMDC selama ni.. Ini membuktikan, ade juga peristiwa ketika itu. Ada yang kata takde ape yang berlaku selain dari menjerit dan balik.. Apekah perkara itu tidak menarik hingga tidak dirakamkan. Perlukah menunggu sehingga adanya aksi ganas baru dikatakan ada peristiwa? Sekadar komen dari sy yang hina..

    p/s: kalau ada yang terasa sy mintak maap.. cuma rasa kita kena open sikit.. jangan sampai takleh ditegur langsung..
    nie apa ko komen nie ada gambar tepek aja...
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  19. The Following User Like This Post:


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •