Page 1 of 13 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 193

Thread: Pulangkan flash ku!!

  1. #1

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    KLuang..... datang lah!!!
    Posts
    72

    Angry Pulangkan flash ku!!

    dengan nama Allah yang maha pemurah lagi amat penyayang.
    segala puji bagi Allah tuhan semesta Allah..

    saya a.k.a cikgufaizal bukan nak memalukan diri sendiri mahupun memalukan orang lain tetapi atas dasar menuntut hak saya. AL KISAH pada bulan 12 2009 saya telah membeli d70 full set dan sb600 dari seorang insan di pulau pinang melalui FTZ dan cara pembayaran CASH DEPOSIT. kes ini sudah terlalu lama dan kebanyakkan bukti saya dah tak simpan.

    selepas beberapa hari sb600 mula tidak berfungsi dan saya menelefon seller untuk mintak repair, dan seller setuju. selepas tu sya pos kepada seller dan seller kata dah hantar ke nikon untuk diperbaiki.

    selepas 2-3 bulan saya call seller, seller kata tak siap. seller siap bagi no rujukkan dan amat memeranjatkan Nikon SC dah pulangkan pada seller.. dah banyak sms,email dah dihantar.. tapi JAWAPAnnya FLASh masih diperbaiki..

    WAHAI SELLER YANG BAIK HATI, ANDA ADALAH PHOTOGRAFER YANG TERKENAL DI PENANG. MMG AWAK KATA SAYA TIADA BUKTI TAPI IA HANYA DI DUNIA SAHAJA. DI AKHIRAT NANTI AWAK BERDIRI DI PADANG MAHSYAR DIHADAPAN ALLAH. HAK SAYA AWAK TAK PULANGKAN.

    maaf kepada warga fotomedia. bukan nak bukak aib tetapi ingin menuntut HAK saya..



    BUKTI REPOT POLIS



    CHAT KAT DALAM FB,



    INSYA ALLAH AKAN DIUPLOAD
    Last edited by cikgufaizal; 6th February 2012 at 02:20 PM. Reason: tambah gambo
    helo helo helo............

  2. #2

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    KLuang..... datang lah!!!
    Posts
    72

    Re: Pulangkan flash ku!!

    helo helo helo............

  3. #3

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Saujana Damansara
    Posts
    3,103

    Re: Pulangkan flash ku!!

    takziah saya ucapkan pada cikgu faizal...

    maaf kepada warga fotomedia. bukan nak bukak aib tetapi ingin menuntut HAK saya..
    si dia tu ahli forum ni ke cikgu? kenapa cikgu rasa dengan mengwar2kan yang sama kat sini akan membuatkan cikgu dapat balik flash tu...

    apa2 pun, selamat berjaya...

  4. #4

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    kluang-N9-kluang non stop
    Posts
    439

    Re: Pulangkan flash ku!!

    tu la aku dah offer taknak...ces la penipu tu bro....
    Apo nak dikato....

  5. #5

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Pulangkan flash ku!!

    wohoho... bila sebut PENANG jek.. teman dah 'terbayang" nama tow dalam minda teman, bila baca 2nd post cikgu tow maka terbukti lah apa yang teman sangkakan tersebut, untuk makluman tuan, mr.AGGR ni ada banyak isu & kes.... kes2 auta antara yang glamer dalam koleksi nya, maaf cakap lah... harapan tuan mungkin akan tinggal harapan ajek, ramai sahabat2 teman kat Penang dah lama tak amik port dengan si AGGR ni, kalau ada sahabat2 AGGR kat dalam FMDC ni elokla nasihatkan sket kawan kita tu...

  6. The Following User Like This Post:


  7. #6

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: Pulangkan flash ku!!

    wa...biar betul...dia ni ke? zaminomar ni bukan yang selalu masuk reuters eh gambar die tu kan?
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

  8. #7

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    putrajaya
    Posts
    307

    Re: Pulangkan flash ku!!

    mcm2 da skng nie..da xtau nak bezakan dosa dan pahala..apa2 pn takziah cikgu..

  9. #8

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: Pulangkan flash ku!!

    dah aku bagi link ni kat fb dio..lopeh ni unfriend ler nampaknyo..wakaka

  10. #9

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Pulangkan flash ku!!

    Quote Originally Posted by izzat3114 View Post
    wa...biar betul...dia ni ke? zaminomar ni bukan yang selalu masuk reuters eh gambar die tu kan?
    hehhh.. tuan kena tengok & periksa betul2 apa yang dia maksudkan gambar masuk "reuters" tu abam izzat .... ... teman tanak komen & cite panjang bab nim, tuan bleh "cek" sendiri .. intenet ni luasss

    so... cukup lah takat ni jek komen teman berkenaan isu nim... Sesungguhnya Allah Itu Maha Mengetahui ... Semoga cikgu dapat kembali hak milik cikgu, mudah-mudahan.. insyaAllah

    O/T: Sahabat2 FMDC yang senior (batch2 2005-06) terutamanya geng2 Utara sangat arif pasal AGGR nih... yang baru2 mungkin mudah dikaburi.. ceheee
    Last edited by mozakim; 19th March 2011 at 09:28 PM.

  11. #10

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kemaman & Bandar Puteri, Puchong
    Posts
    1,469

    Re: Pulangkan flash ku!!

    Quote Originally Posted by mozakim View Post
    hehhh.. tuan kena tengok & periksa betul2 apa yang dia maksudkan gambar masuk "reuters" tu abam izzat .... ... teman tanak komen & cite panjang bab nim, tuan bleh "cek" sendiri .. intenet ni luasss

    so... cukup lah takat ni jek komen teman berkenaan isu nim... Sesungguhnya Allah Itu Maha Mengetahui ... Semoga cikgu dapat kembali hak milik cikgu, mudah-mudahan.. insyaAllah

    O/T: Sahabat2 FMDC yang senior (batch2 2005-06) terutamanya geng2 Utara sangat arif pasal AGGR nih... yang baru2 mungkin mudah dikaburi.. ceheee
    owh..ada cerita disebalik batu eh? Maaf lah, saya ni tahu luaran je. Tapi sebelum ni mmg ada dengar jugak, dari forum sebelah pun penah dengar..ntah la... dulu ada orang pertikai gambar die kat reuters tu, tp dh lupa pasal apa..
    Photography is not about the gears,it is about how you photograph.

  12. #11

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    KLuang..... datang lah!!!
    Posts
    72

    Re: Pulangkan flash ku!!

    jemey: sekadar mencuba atas nasehat seorang rakan..
    fadle: ni kes lama ni..

    mozakim: tq atas info. masa nak beli bukan main hebat lagi promosi..

    mmg mamat ni byk kes ker?.. bole masuk scam list ni..
    helo helo helo............

  13. #12

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: Pulangkan flash ku!!

    Aku ni duduk nun jauh di selatan. Daripada aku tak tahu kini aku dah tahu. Daripada aku tak kenal kini aku dah kenal. Ini macamlah punya business tak lama lagi satu Malaysia akan tahu. Customer pun dah mula sikit-sikit lari. Oh, untung yang haram hanya sedikit tetapi yang halal sungguh merugikan. Tunggulah sedikit masa lagi. Barulah kenal tuhan tu adil ker tidak.

  14. #13

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Tmn. Equine, Puchong,Putrajaya
    Posts
    153

    Re: Pulangkan flash ku!!

    wahhhhhh!!!!!!!

  15. #14

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: Pulangkan flash ku!!

    jangan memain dgn reuters utara nie wkakakakkaa apiittttttttttttt abang hang buat hall lagi wkakakaka
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  16. The Following User Like This Post:


  17. #15

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513

    Re: Pulangkan flash ku!!

    cikgu faizal cuba masuk photomalaysia bukak topic kat sana dia dok ada kat sana towsss
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •