Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26

Thread: Foto | Air Terjun Buaya Sangkut

  1. #1

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Foto | Air Terjun Buaya Sangkut



    Air Terjun Buaya Sangkut terletak di Taman Negara Endau Rompin (Peta), Mersing, Johor..

    Sedikit cerita mengenai Misteri Air Terjun Buaya Sangkut boleh dibaca di SINI ...

    Foto-foto Air Terjun Buaya Sangkut dari pelbagai sudut..
    Sila klik thumbnails utk paparan lebih besar...





  2. The Following 3 Users Like This Post:


  3. #2

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    B.B.Bangi n KB
    Posts
    785

    Re: Foto | Air Terjun Buaya Sangkut

    marvelous....bila trip ke sini lg Doc?..

  4. #3

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Foto | Air Terjun Buaya Sangkut

    Quote Originally Posted by mazakel View Post
    marvelous....bila trip ke sini lg Doc?..
    kawan memang nak repeat.. tapi tak tau lagi bila..

  5. #4

    Join Date
    May 2010
    Location
    KB/KL/KUANTAN
    Posts
    2,273

    Re: Foto | Air Terjun Buaya Sangkut

    luarbiasa....

  6. #5

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Foto | Air Terjun Buaya Sangkut

    Ini pula foto-foto versi Infrared




  7. #6

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Foto | Air Terjun Buaya Sangkut

    masa trekking ke Buaya Sangkut, kami terserempak dgn Ular Kapak (Pit Viper) yg lepak betul-betul di tepi denai..

    ini record shot ajer.. sebab nak cepat ke Buaya Sangkut..



  8. #7

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Puchong, Malaysia
    Posts
    5,492

    Re: Foto | Air Terjun Buaya Sangkut

    versi infrared doc sentiasa luarbiasa !!!

  9. #8

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Puchong
    Posts
    760

    Re: Foto | Air Terjun Buaya Sangkut

    trekking berapa jauh doc.. berapa jam..
    menarik sungguh la air terjun nih.

  10. #9

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di depannya masjid, di belakangnya mini market..
    Posts
    2,323

    Re: Foto | Air Terjun Buaya Sangkut

    Doc...masih aktif kuar masuk hutan lagi nampaknya. Gambar2 hasil Doc takyah nak komen la..mmg level pro kepada pro !

    TAHNIAH doc, mmg dah lama nak ikut berguru dalam hutan dgn DocAli...bila la agaknya nak kesampaian...huhuhu.
    “the only time politicians tell the truth is when they call each other liars” http://abahwafi.fotopages.com

  11. #10

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Foto | Air Terjun Buaya Sangkut

    Quote Originally Posted by mozakim View Post
    versi infrared doc sentiasa luarbiasa !!!
    Jazakallah khair sahabat... infrared memang beh..

    Quote Originally Posted by samosa View Post
    trekking berapa jauh doc.. berapa jam..
    menarik sungguh la air terjun nih.
    kalau tak silap.. dari Kuala Marong ke Buaya Sangkut tu dalam 4.5KM..
    cumanya trek dia memang mencabar..
    rasanya lebih teruk dari naik Gunung Rinjani..
    kami pula masuk sana dgn segala macam equipment..
    beg depan belakang.. silap sungguh kawan tak ambik porter.. tapi berjaya juga kami masuk dan keluor dgn selamat.. alhamdulillah..

    kami berkhemah di Takah Kunyit...
    dari Kuala Marong kami start trekking pukul 8.30 pg.. dan sampai di Takah Kunyit dalam pukul 4.00 ptg..
    camping kat Takah Kunyit..
    esoknya lepas solat subuh terus trekking ke Buaya Sangkut.. dalam 2 jam..
    jalannya mendaki.. guna tali...

    Quote Originally Posted by abahwafi View Post
    Doc...masih aktif kuar masuk hutan lagi nampaknya. Gambar2 hasil Doc takyah nak komen la..mmg level pro kepada pro !

    TAHNIAH doc, mmg dah lama nak ikut berguru dalam hutan dgn DocAli...bila la agaknya nak kesampaian...huhuhu.
    jangan khabor gitu weh.. segan kawan...
    kawan biasa-biasa ajer..

    Abahwafi.. insyallah lepas raya nanti kawan nok repeat Jeram Pelangi, Kuala Sentul, Maran..
    air terjun dia memang lawo dan beh.. gambor ada kat http://www.flickr.com/photos/2121stu...7624385937149/

  12. #11

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: Foto | Air Terjun Buaya Sangkut

    Quote Originally Posted by dR ali View Post
    masa trekking ke Buaya Sangkut, kami terserempak dgn Ular Kapak (Pit Viper) yg lepak betul-betul di tepi denai..

    ini record shot ajer.. sebab nak cepat ke Buaya Sangkut..


    ni memang beh, cuma kureng sket sebab eye-contact dia tak berapa cun anglenya

  13. #12

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Kuantan
    Posts
    8,264

    Re: Foto | Air Terjun Buaya Sangkut

    Quote Originally Posted by mangkor View Post
    ni memang beh, cuma kureng sket sebab eye-contact dia tak berapa cun anglenya
    betul doh tu... macam kawan khabor kat atas tu.. record shot ajer sebab kesuntukan masa..
    Lebih banyok gambor ulor ada di http://www.flickr.com/photos/2121stu...7603244534822/

  14. #13

    Join Date
    May 2010
    Location
    KB/KL/KUANTAN
    Posts
    2,273

    Re: Foto | Air Terjun Buaya Sangkut

    masih teringat kata doc Jamal masa NPC ari tu....kami underestimate trek Buaya Sangkut
    saya trus booking nama utk Jeram Pelangi...nk repeat

  15. #14

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    N3º 47.073, E103º 16.347 (Kuantan)
    Posts
    3,106

    Re: Foto | Air Terjun Buaya Sangkut

    Buaya Sangkut memang hell.....but saya nak repeat.

  16. #15

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Di depannya masjid, di belakangnya mini market..
    Posts
    2,323

    Re: Foto | Air Terjun Buaya Sangkut

    Doc, takde ke air terjun yg molek yg dekat2 ngan KL....hehehee.
    “the only time politicians tell the truth is when they call each other liars” http://abahwafi.fotopages.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •