Results 1 to 13 of 13

Thread: Nikon Coolpix L19 l Penutup bateri patah

  1. #1

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bukit Changgang, KLIA
    Posts
    121

    Nikon Coolpix L19 l Penutup bateri patah

    Salam semua,

    Nak tanya semua kat mana dekat area selangor dan kl ni yg boleh repair kamera digital, sy punya kamera nikon coolpix l19 dah patah penutup baterinya.

    Hari tu dah pergi dekat nikon center times square tp x boleh replace sbb part dah takder stock, jd nak tanya dkt sini mana tempat yg boleh tukar penutup bateri ni

    Kamera masih lg elok, bl nak guna kn tampal blacktape then ikat getah...

    Harap mendapat bantuan dr rakan2 forum semua

  2. #2

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: Nikon Coolpix L19 l Penutup bateri patah

    xde stok? hari tu kamera lumix anak saya pun penutup dia patah.. terpaksa import dari jepun..dlm sebulan baru dpt..

  3. #3

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bukit Changgang, KLIA
    Posts
    121

    Re: Nikon Coolpix L19 l Penutup bateri patah

    Quote Originally Posted by shearazi View Post
    xde stok? hari tu kamera lumix anak saya pun penutup dia patah.. terpaksa import dari jepun..dlm sebulan baru dpt..
    yer tuan, masa sy tanya tu, dia kata model ni dah takder, stok utk part pun dah habis, itu kalau boleh nak survey ada tak kedai yg boleh repair...sayang pula kamera tu

  4. #4

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: Nikon Coolpix L19 l Penutup bateri patah

    Quote Originally Posted by mijie View Post
    yer tuan, masa sy tanya tu, dia kata model ni dah takder, stok utk part pun dah habis, itu kalau boleh nak survey ada tak kedai yg boleh repair...sayang pula kamera tu
    hopefully ada forumer yg boleh bantu

  5. #5

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    pasir berdengung jb
    Posts
    1,004

    Re: Nikon Coolpix L19 l Penutup bateri patah

    cube tuan tnye dkat shashinki..mane tau owner shashinki tu ade stock lame2..tuan cari gambo penutup batery tu then attached skali dkat dlm email tu..bg senang dorg fhm..

  6. #6

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bukit Changgang, KLIA
    Posts
    121

    Re: Nikon Coolpix L19 l Penutup bateri patah

    Quote Originally Posted by andy nikon View Post
    cube tuan tnye dkat shashinki..mane tau owner shashinki tu ade stock lame2..tuan cari gambo penutup batery tu then attached skali dkat dlm email tu..bg senang dorg fhm..
    maknanya kena contact owner shashinki tu yer? ok nanti sy cuba tanyakan

  7. #7

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    pasir berdengung jb
    Posts
    1,004

    Re: Nikon Coolpix L19 l Penutup bateri patah

    Quote Originally Posted by mijie View Post
    maknanya kena contact owner shashinki tu yer? ok nanti sy cuba tanyakan
    cube je bro..ari tu aku ade tnye gak psl cover batt utk d200 la..mungkin d200 snang nk dapat..cume feedback yg dorg bg tu cepat la..ape2 pn cube je la dlu k..harap dpt mmbantu..

  8. #8

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bukit Changgang, KLIA
    Posts
    121

    Re: Nikon Coolpix L19 l Penutup bateri patah

    Quote Originally Posted by andy nikon View Post
    cube je bro..ari tu aku ade tnye gak psl cover batt utk d200 la..mungkin d200 snang nk dapat..cume feedback yg dorg bg tu cepat la..ape2 pn cube je la dlu k..harap dpt mmbantu..
    terima kasih bro, baru sahaja email pada mereka

  9. #9

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bukit Changgang, KLIA
    Posts
    121

    Re: Nikon Coolpix L19 l Penutup bateri patah

    UPDATE : dah email dkt shashinki tp dah tak ada produk tu, semalam pergi satu kedai, dia kata penutup bateri sahaja dah rm100 dia boleh order then tak termasuk upah pasang lagi

    ingat nak gi survey tempat lain dulu kalau boleh dpt murah sikit, last time beli kamera ni pun RM 350 yg baru, macam tak berbaloi nak repair kalau lebih dari rm100

  10. #10

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Melaka
    Posts
    3,986

    Re: Nikon Coolpix L19 l Penutup bateri patah

    Quote Originally Posted by mijie View Post
    UPDATE : dah email dkt shashinki tp dah tak ada produk tu, semalam pergi satu kedai, dia kata penutup bateri sahaja dah rm100 dia boleh order then tak termasuk upah pasang lagi

    ingat nak gi survey tempat lain dulu kalau boleh dpt murah sikit, last time beli kamera ni pun RM 350 yg baru, macam tak berbaloi nak repair kalau lebih dari rm100
    peh mahal tu..sy dulu sc tu import baru rm25..pastu upah pasang rm80 xyah bayar pasal dlm waranty..

  11. #11

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bukit Changgang, KLIA
    Posts
    121

    Re: Nikon Coolpix L19 l Penutup bateri patah

    Quote Originally Posted by shearazi View Post
    peh mahal tu..sy dulu sc tu import baru rm25..pastu upah pasang rm80 xyah bayar pasal dlm waranty..
    nampaknya kamera terus guna black tape jer lah lepas ni, huhu

  12. #12

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    pasir berdengung jb
    Posts
    1,004

    Re: Nikon Coolpix L19 l Penutup bateri patah

    Quote Originally Posted by mijie View Post
    nampaknya kamera terus guna black tape jer lah lepas ni, huhu
    da smpi mase nye tukor GF2 kot..hehe

  13. #13

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bukit Changgang, KLIA
    Posts
    121

    Re: Nikon Coolpix L19 l Penutup bateri patah

    Quote Originally Posted by andy nikon View Post
    da smpi mase nye tukor GF2 kot..hehe
    hohoho dah angkat d90, cuma nak guna juga kamera tu, sebab sayang punya pasal

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •