Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 40 of 40

Thread: Jom bersama-sama improve gamba ni

  1. #31

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Bangi
    Posts
    108

    Re: Jom bersama-sama improve gamba ni

    tq tq tq semua kerana share ur editing skills...walaupun x tau mana yg betul atau tak berapa betul...tapi mmg kita mempunyai cara berbeza kan....hehehe..
    I'm a Nikonian...but most important is I'm a MALAYSIAN

  2. #32

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Kelate - Penang
    Posts
    167

    Re: Jom bersama-sama improve gamba ni

    delete post
    Last edited by nik_deen; 11th February 2012 at 05:25 PM.

  3. #33

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: Jom bersama-sama improve gamba ni

    Kepada pembuka thread. Ambe cuba,try,test edit ikut pada mata ambe. Tah napa kalau gambar potret kawin ambe suka kaler kekunigan sikit.
    Sebenarnya gambar yg sedikit under lebih senang untuk di PP kan berbanding gambar yg terang benderang.

    sebelum/selepas

    -PS Adjust level pada blue channel output.
    -Adjust brightness/contras
    -Blending multiply 20%

  4. #34

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bukit Mahkota Bangi
    Posts
    81

    Re: Jom bersama-sama improve gamba ni

    Ambe pun try satu,

  5. #35

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    15

    Re: Jom bersama-sama improve gamba ni

    Quote Originally Posted by zyba78 View Post
    abam punyer menarik perhatian saya.....kalau boleh share aper yang anda telah usik.....

    sy wat x jd2.....malu nak post...sy buta warna ker buta photo editing nih,,,,,,,adehhh

  6. #36

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Kay Ell
    Posts
    398

    Re: Jom bersama-sama improve gamba ni

    version 5 minit editing

    Cap ayam motosport shooter

  7. #37

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Bandar Kinrara, Puchong
    Posts
    282

    Re: Jom bersama-sama improve gamba ni

    mmm sementara nak tunggu rugby start ... dan maggi ku kembang ...

    sebelum ...


    Uploaded with ImageShack.us

    selepas ... crop skit guna picasa ...



    Uploaded with ImageShack.us
    ... syiok sendiri mcm edit landscape. kalau remove color overcast biru/purple tu, akan trus nampak seri/life pada wajah
    Last edited by ishafizan; 9th October 2011 at 12:54 PM.
    G+ | FB

  8. #38

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Terengganu
    Posts
    491

    Re: Jom bersama-sama improve gamba ni

    mysifo said... trying to capture the best it can be. minor edditing.. hehe

  9. #39

    Re: Jom bersama-sama improve gamba ni

    salam...saya pun nak testing jugak..
    ade 7 layer :
    1. duplicate
    2. brush (white)
    3. brush (blue)
    4. level
    5. curve
    6. level
    7. level

    Last edited by rimau_malaya; 18th October 2011 at 03:45 PM.

  10. #40

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    20

    Re: Jom bersama-sama improve gamba ni




    edit guna DPP dan photoscape...
    Last edited by shahmeor; 20th October 2011 at 09:05 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •