Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: mari kayuh beskal...

  1. #1

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Pasir Gudang
    Posts
    284

    mari kayuh beskal...

    Salam,
    mintak kawan2 kat sini komen ape yg patut. mekaseh.
    gambo riding kat belakang umah (backyard) - Pasir Gudang

    #1

    iso800,1/100,f5.6

    #2

    iso400,1/200,f10

    #3

    iso200, 1/80, f7.1

    nnt free kwn tepek lagi kat sini.
    Last edited by alfishahrin; 10th June 2011 at 04:03 PM.

  2. #2

    Join Date
    May 2011
    Location
    Tanjong Malim - Perak
    Posts
    149

    Re: mari kayuh beskal...

    best ni bro...

  3. #3

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: mari kayuh beskal...

    stail..boleh diperkemaskan lagi bro..latihan membawa kesempurnaan
    Last edited by azmizi; 10th June 2011 at 05:35 PM.

  4. #4

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Pasir Gudang
    Posts
    284

    Re: mari kayuh beskal...

    Quote Originally Posted by HarbinSalam View Post
    best ni bro...
    mekaseh bro.

    Quote Originally Posted by azmizi View Post
    stail..boleh diperkemaskan lagi bro..latihan membawa kesempurnaan
    mekaseh bro..ade ape2 tips utk penambahbaikan?

  5. #5

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Kamunting / Taiping, Perak
    Posts
    41

    Re: mari kayuh beskal...

    angle mmg terbaik la....erk...aku sebenarnya masih baru lg..tp klu aku jadi ko aku akan tinggikan lg shutter speed bile nak snap pic nie...just pendapat aku jer la...!!

  6. #6

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    46

    Re: mari kayuh beskal...

    Quote Originally Posted by HarbinSalam View Post
    best ni bro...
    betul2 memang best...nape nak join kew..

  7. #7

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    46

    Re: mari kayuh beskal...

    Quote Originally Posted by azmizi View Post
    stail..boleh diperkemaskan lagi bro..latihan membawa kesempurnaan

    hehe pro advice...

  8. #8

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Pasir Gudang
    Posts
    284

    Re: mari kayuh beskal...

    Thanks sofira kerana sudi menjenguk

  9. #9

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Pasir Gudang
    Posts
    284

    Re: mari kayuh beskal...

    tepek lagi gambo2 lama.

    #4

    iso100, f8, 1/160

    #5

    iso 200,f5.6, 1/100
    Last edited by alfishahrin; 5th August 2011 at 02:01 AM.

  10. #10

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Petaling Jaya, Malaysia, Malaysia
    Posts
    13

    Re: mari kayuh beskal...

    Gambar kedua gempak. Pernah terfikir nak ambil gambar foldable bike tak? Macam Basikal Dahon. Minggu lepas ada OCBC Cycling competition =)

    Quote Originally Posted by alfishahrin View Post
    Salam,
    mintak kawan2 kat sini komen ape yg patut. mekaseh.
    gambo riding kat belakang umah (backyard) - Pasir Gudang

    #1

    iso800,1/100,f5.6

    #2

    iso400,1/200,f10

    #3

    iso200, 1/80, f7.1

    nnt free kwn tepek lagi kat sini.

  11. #11

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Re: mari kayuh beskal...

    Betul ler....yang no 2 tuh cun.....walaupun b&w tetapi subjek dan latarbelakang berbeza tone.....aku bukak thread nih ingatkan ader yang nak buat outing naik beskal ker?

  12. #12

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Rep Sg Ramal, Bangi,Bongek, Kluang
    Posts
    189

    Re: mari kayuh beskal...

    bagi saya..yg #2 tu klu shoot awal sikit (subject terapung tak overlap dgn background bukit) lagi perfect..apa pun saya suka.
    abam unsight; saya ade dgr di extreme park putrajaya (precinct 20 lepas tanah perkuburan) ramai berbasikal offroad terutamanya weekend.

  13. #13

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Shah Alam, Selangor
    Posts
    271

    Re: mari kayuh beskal...

    Bila bab terbang2 ni, highlight langit kena jaga. Aku nampak ramai pro pakai off-body flash untuk kasi cerah subject. Cuma takut riders tu terperanjat pulak nanti.... tergolek pulak.

  14. #14

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Pasir Gudang
    Posts
    284

    Re: mari kayuh beskal...

    Quote Originally Posted by xenon View Post
    Gambar kedua gempak. Pernah terfikir nak ambil gambar foldable bike tak? Macam Basikal Dahon. Minggu lepas ada OCBC Cycling competition =)
    terima kasih. kat tempat saya ni ada jugak pakai foldable, tapi x bawak masuk offroad. wat kayuh road saje.

    Quote Originally Posted by unsight View Post
    Betul ler....yang no 2 tuh cun.....walaupun b&w tetapi subjek dan latarbelakang berbeza tone.....aku bukak thread nih ingatkan ader yang nak buat outing naik beskal ker?
    terima kasih. kalau nak outing nek beskal pon bole, ape salahnye.. tapi kalau lepas naik bukit, nak handheld tu susah sikit, tangan gigil...heheh

    Quote Originally Posted by kojack View Post
    bagi saya..yg #2 tu klu shoot awal sikit (subject terapung tak overlap dgn background bukit) lagi perfect..apa pun saya suka.
    abam unsight; saya ade dgr di extreme park putrajaya (precinct 20 lepas tanah perkuburan) ramai berbasikal offroad terutamanya weekend.
    ok bro..terima kasih bagi tips..dekat PCP mmg tiap2 minggu ramai yg riding kat situ

    Quote Originally Posted by maru View Post
    Bila bab terbang2 ni, highlight langit kena jaga. Aku nampak ramai pro pakai off-body flash untuk kasi cerah subject. Cuma takut riders tu terperanjat pulak nanti.... tergolek pulak.
    terima kasih bro. xpe bro, tembak je flash kat dorang, kalau dah tgh laju x pasan pon flash menyimbah muka..heheh

  15. #15

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sri Damansara
    Posts
    1,630

    Re: mari kayuh beskal...

    Quote Originally Posted by kojack View Post
    bagi saya..yg #2 tu klu shoot awal sikit (subject terapung tak overlap dgn background bukit) lagi perfect..apa pun saya suka.
    abam unsight; saya ade dgr di extreme park putrajaya (precinct 20 lepas tanah perkuburan) ramai berbasikal offroad terutamanya weekend.
    Aku bukan nak outing camtu....aku nak outing amik gambar tapi berbasikal.....aku takut turun bukit naik sikal....gayat.....hehehehhe

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •