Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 108

Thread: bersih

  1. #16

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: bersih

    jemey versi ambam skit..ekeke

  2. #17

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    295

    Re: bersih

    Quote Originally Posted by kurunabad View Post
    wasalam..aik..ustaz dah masuk grup mane leh amik gambo..ekeke..
    hehehehe syyyyyy....diam2..jgn bgtau kt porum
    faqir ilallah;
    mohd jaafarudin bin md ali

  3. #18

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    295

    Re: bersih

    Quote Originally Posted by kurunabad View Post
    satu grup kaler kuning, grup pak beraim dgn abg kj kaler ape lak..nanti tersama plak..ekeke
    apakata pakai baju fotomedia..?tp kalo guna baju FM,nnti melibatkan nama FM plk ye tak?kalau blh pun, saya takde baju FM..FM tkde terbitkan baju lg ke?saiz dobel XL
    faqir ilallah;
    mohd jaafarudin bin md ali

  4. #19

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    295

    Re: bersih

    Quote Originally Posted by mangkor View Post


    macam rupa Jemey pon ada nihh.. wakakakak
    yg mana satu abg mangkor?yg tgh ke,yg tepi?ke yg pakai tudg tu?
    faqir ilallah;
    mohd jaafarudin bin md ali

  5. #20

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: bersih

    diaorang ni nak berarak dari mana ke mana sebenarnya..

    hantar memorandum ke istana kan?

    sapa tau info route mana diaorg ikut..nanti aku tunggu kat sogo tade apa2 aku shopping kain baju je kang...haaa

  6. #21

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    16

    Re: bersih

    kasi la no contact senang nk join nnt...
    B.U.R.A.G.A.S

  7. #22

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    295

    Re: bersih

    Quote Originally Posted by kurunabad View Post
    diaorang ni nak berarak dari mana ke mana sebenarnya..

    hantar memorandum ke istana kan?

    sapa tau info route mana diaorg ikut..nanti aku tunggu kat sogo tade apa2 aku shopping kain baju je kang...haaa
    biasanya kat masjid jamek, sogo dan masjid negara..kalau tak salah la..mungkin ada perubahan tempat jgk nanti..
    faqir ilallah;
    mohd jaafarudin bin md ali

  8. #23

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: bersih

    pergi naik motor atau lrt. bawak kereta tu sia2 je jem. memang akan jem sebab polis akan tutup banyak jalan termasuk yg tak berkaitan dgn demo.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  9. #24

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    295

    Re: bersih

    Quote Originally Posted by red View Post
    pergi naik motor atau lrt. bawak kereta tu sia2 je jem. memang akan jem sebab polis akan tutup banyak jalan termasuk yg tak berkaitan dgn demo.
    abg red turun ke nanti?dh ada group atau gerak solo?
    faqir ilallah;
    mohd jaafarudin bin md ali

  10. #25

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: bersih

    tak tau nak gi ke idak lagi. tak pernah bergerak group. solo senang sebab sentiasa kejar action sambil berwaspada, tak de masa nak jenguk member. mesti alert 100% sepanjang masa sebab risiko perkara unexpected.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  11. #26

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    SHAH ALAM, KLANG, SUNGAI BESAR
    Posts
    17

    Re: bersih

    pergi pergi

  12. #27

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: bersih

    setuju tu dengan abam red..terima kasih beri tips2 yang berguna...

    Demotix..kau tunggu gambar aku..ngehngeh..:P

  13. #28

    Join Date
    Apr 2011
    Location
    sg besi
    Posts
    82

    Re: bersih

    Setuju dgn idea abam red..selepas habis 'bersih' buatla TT..boleh juga bagi kritikan dan belajar mcm mana nk atasi situasi mcm ini pd masa akn datang...

    Sekadar memberi pendapat..bolehla juga knl2 abam2 semua

  14. #29

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: bersih

    aku baru igt nk bukak tread nih..dah ade so aku komen sini laa kekekeke..pernah beberape rkali mengikuti perhimpunan aman ini antaranyanya..Bantah Harga Minyak (Stadium MPPJ), Perhimpunan BERSIH 2007, Masuh ISA..
    nasihat saya :

    1.Bawak air botol (tuk basuh mata, dan minum)
    2.Sapu tgan (dibasahkan untuk tutup idung bila gas dilepaskan)
    3.Pakai Baju lengan panjang (tak bagi kena sgt air pancutan tuh)
    4.Kasut (jgn pakai selipar sebb semasa kecoh2 tuh susah klu selipar tercbut)
    5.Plastik besar..tuk selamatkan equipment kita dari basah
    6.berkumpul bersama2 kumpulan photog/press shj FRU tak kacau photog wat kerja jgn takut)
    7.Lari ke dalam bangunan bila keadaan menjadi kecoh/gas dilepaskan..
    8.jika terbau bom asap (5ometer dah leh rase dah) lari ke tempat yg selamat (guna tuala yg dibasahkan tadi)
    9.tanda2 terkena bom asap..mata pedih dan berair hingga susah nk bukak..tekak terase perit mcm terbakar..hidung terasa mcm makan wasabi (SUSHI)
    10>dtg nga motor jer sebb jalan jem dan road block mmg byk

    Insyallah klu saya takde program saya akan ada disana..boleh jumpa di Pertama atau area2 dekat2 situ

  15. The Following User Like This Post:


  16. #30

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: bersih

    Quote Originally Posted by kurunabad View Post
    diaorang ni nak berarak dari mana ke mana sebenarnya..

    hantar memorandum ke istana kan?

    sapa tau info route mana diaorg ikut..nanti aku tunggu kat sogo tade apa2 aku shopping kain baju je kang...haaa

    mmg diorang selalu kumpul area sogo, pertama komplek tuh..lepas tuh jalan2 sana akan cuba disekat oleh FRU..tetapi diaorang akan rempuh masuk dgn barisan manusia..klu barisan FRU terpecah dirempuh, boleh bergerak (tapi didepan ade lagi sekatan FRU) mcm tu la seterusnya..selalu diorang klu tak lepas diarang akan bekumpul kt jln sultan ismail, jln raja laut...area markas PAS.FRU akan tunggu dekat trafic light jln sultan ismail tuh..jgn risau , jgn takut kita nk ambik gambr jer..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •