Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 108

Thread: bersih

  1. #31

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: bersih

    nasib baik ada abam azmizi..terima kasih dengan tips2 diatas..apa2hal bolehlah roger2..

    stok mask tutup idung dgn mulut masa zaman jerebu dulu ada banyak lagi nih boleh kongsi2..hehe..

  2. #32

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Kulim, Malaysia
    Posts
    75

    Re: bersih

    bleh join group ni.. diorg siap dgn logistik rasanya.
    http://www.facebook.com/event.php?eid=192082487507936

  3. #33

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: bersih

    Quote Originally Posted by kurunabad View Post
    nasib baik ada abam azmizi..terima kasih dengan tips2 diatas..apa2hal bolehlah roger2..

    stok mask tutup idung dgn mulut masa zaman jerebu dulu ada banyak lagi nih boleh kongsi2..hehe..
    jgn takut cuba la dtg..tapi road blok mmg byk saper tak nak dtg jgn gatai2 nk dtg kl sebb jln akan jem giler2 3 4 jam belum pulih lagi..semua laluan utama ke KL akn ada sekatan jalanraya..jgn pakai baju kuning klu tak dia tau kita nk dtg perhimpunan tuh..klu polis tahan pandai2 la cakap tapi jgn cakap nk dtg klu tak dia suruh patah balik..dlm kul 1 or 2 perhimpunan start..saper yg tak berani leh tunggu depan Istana negara jer..geng Perka** sebenarnya tunggu situ jer..mase perhimpunan hapus ISA..dlm 3 4 kereta je geng dia..mmg lawak jugak bila difikirkan)

  4. #34

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: bersih

    haha..macam2 dunia..tak kisah lah gerup mana ada janji dapat gambar yang ada moment dan news value..

  5. #35

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    295

    Re: bersih

    Quote Originally Posted by azmizi View Post
    jgn takut cuba la dtg..tapi road blok mmg byk saper tak nak dtg jgn gatai2 nk dtg kl sebb jln akan jem giler2 3 4 jam belum pulih lagi..semua laluan utama ke KL akn ada sekatan jalanraya..jgn pakai baju kuning klu tak dia tau kita nk dtg perhimpunan tuh..klu polis tahan pandai2 la cakap tapi jgn cakap nk dtg klu tak dia suruh patah balik..dlm kul 1 or 2 perhimpunan start..saper yg tak berani leh tunggu depan Istana negara jer..geng Perka** sebenarnya tunggu situ jer..mase perhimpunan hapus ISA..dlm 3 4 kereta je geng dia..mmg lawak jugak bila difikirkan)
    pengalaman mmg mematangkan kita insyaAllah kalau niat kita baik, Allah akan bantu mudahkan urusan..saya nk tumpang gerak skali blh?
    faqir ilallah;
    mohd jaafarudin bin md ali

  6. #36

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: bersih

    Quote Originally Posted by ustaz jaafar View Post
    pengalaman mmg mematangkan kita insyaAllah kalau niat kita baik, Allah akan bantu mudahkan urusan..saya nk tumpang gerak skali blh?
    tuk senang ustad leh naik LRT..saya suka naik moto sebb leh dtg dan balik sesuka hati..klu nk jumpa InsyaAllah saya ade dlm pertama komplek (kot2 nk gi kt Wenny tgk barang kamera ekekeke)

  7. #37

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: bersih

    eloklah tu berjumpa kat pertama komplek tunggu waktu kejadian..saya setuju insyaallah..

    sapa setuju angkat keyboard macam saye..hehehe

  8. #38

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Kuala Lumpur Area
    Posts
    284

    Re: bersih

    Quote Originally Posted by kurunabad View Post
    eloklah tu berjumpa kat pertama komplek tunggu waktu kejadian..saya setuju insyaallah..

    sapa setuju angkat keyboard macam saye..hehehe
    Roger...roger....
    (: TRIED TO BE GOOD EYES BEHIND GEARS :)

  9. #39

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    The Great State Of Penang Island
    Posts
    155

    Re: bersih

    InsyaAllah maybe akan turun juga !! mungkin gerak awal dalam 3 jam awal (risau nanti traffic jam), byk jalan akan di tutup !! saya dari shah alam naik bus je, lepas tu naik monorail ke sogo !! jumpa korang kat sana tapi macam mana nak kenal dgn korang ?

  10. #40

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: bersih

    Quote Originally Posted by juan View Post
    InsyaAllah maybe akan turun juga !! mungkin gerak awal dalam 3 jam awal (risau nanti traffic jam), byk jalan akan di tutup !! saya dari shah alam naik bus je, lepas tu naik monorail ke sogo !! jumpa korang kat sana tapi macam mana nak kenal dgn korang ?
    3 jam awal? dia tak kira jam berape..pagi2 lagi dah ade sekatan jalanraya tuh sebb bukan orang dlm KL jer dtg..dari negeri lain pon ade..paling selamat naik motor n 2nd choice ialah kenderaan awam...dulu saya naik motor guna jalan mahameru-jln sultan ismail ok tapi hati kejadiaan tak tau lagi..dari federal mmg kaw2 punya road block (subang airport) tapi bukan jln besar federal tuh tapi jln2 yg bersambung nga federal (ni saya kena kes hindraf dulu)

  11. #41

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,340

    Re: bersih

    aku cadangkan pakai ja baju kaler pink mcm kumpulan jambu. since kuning bersih, merah mungkin kumpulan KJ. group katak taktau la mungkin hijau kodok la kut...

    hati2 jgn sampai gear kene simbah ngan watercanon,... basah dpt, jatuh pon dpt....

    member aku kumpul ngan group photog pon hampir selamat nak kene masuk lori FRU...
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  12. #42

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: bersih

    Quote Originally Posted by akuss15 View Post
    aku cadangkan pakai ja baju kaler pink mcm kumpulan jambu. since kuning bersih, merah mungkin kumpulan KJ. group katak taktau la mungkin hijau kodok la kut...

    hati2 jgn sampai gear kene simbah ngan watercanon,... basah dpt, jatuh pon dpt....

    member aku kumpul ngan group photog pon hampir selamat nak kene masuk lori FRU...
    ya setuju keselamatan nyawa lagi penting dan diutamakan dalam semua keadaan..
    itu yang paling utama..
    biar dua2 dapat..gambar dan selamat.

  13. #43

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: bersih

    Quote Originally Posted by azmizi View Post
    3 jam awal? dia tak kira jam berape..pagi2 lagi dah ade sekatan jalanraya tuh sebb bukan orang dlm KL jer dtg..dari negeri lain pon ade..paling selamat naik motor n 2nd choice ialah kenderaan awam...dulu saya naik motor guna jalan mahameru-jln sultan ismail ok tapi hati kejadiaan tak tau lagi..dari federal mmg kaw2 punya road block (subang airport) tapi bukan jln besar federal tuh tapi jln2 yg bersambung nga federal (ni saya kena kes hindraf dulu)
    jadi marilah gunakan pengangkutan awam dan jangan pakai baju yang sama kaler dengan grup demo..kalau kena tanya dek polis nak pegi mana pandai2 lah cakap nak pegi umah nenek..hehe

  14. #44

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    k. terengganu, shah alam(dah merantau ke kedah - UUM),
    Posts
    1,454

    Re: bersih

    Quote Originally Posted by kurunabad View Post
    jadi marilah gunakan pengangkutan awam dan jangan pakai baju yang sama kaler dengan grup demo..kalau kena tanya dek polis nak pegi mana pandai2 lah cakap nak pegi umah nenek..hehe
    pergi surau, cikgu....(citer kongsi) hahahahha

    selamat berjaya kepada yg pergi yek.

  15. #45

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    295

    Re: bersih

    ada perubahan..BERSIH tk jd berjalan secara aman di jalan..tukar ke stadium pulak..jd kita ni nk kumpul mana ni?tp tempat tak ditetapkan lagi setakat ni..mgkn bukit jalil..mgkin s.alam..
    faqir ilallah;
    mohd jaafarudin bin md ali

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •