Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 81

Thread: Bersih 2.0 (2011)

  1. #16

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Bandar Kinrara, Puchong
    Posts
    282

    Re: Bersih 2.0 (2011)

    ... in the beginning ...

    G+ | FB

  2. The Following 3 Users Like This Post:


  3. #17

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: Bersih 2.0 (2011)

    abam azmizi ada jumpa ustaz jaafaruddin ke?

  4. #18

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Bersih 2.0 (2011)

    Quote Originally Posted by kurunabad View Post
    abam azmizi ada jumpa ustaz jaafaruddin ke?
    ade saya ada jumpa dia dan sempat shot sama2..tapi bila di kejar, saya terpecah nga dia..

  5. #19

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: Bersih 2.0 (2011)

    saya tunggu grup KJ depan maybank bukit bintang, dari pukul 9am bersama media dan sb yang macam media..haha..dalam jam 12.30 bila media lari saya pun ikut lari sekali..rupanya bersih grup daa..hehe..kawan saya yang tak ikut jogging dapatlah shoot KJ and the geng..

    sebelum tu dengan ustaz jaafar cuma dapat mesej2 update status, katanya kat masjid jame, dia ada sebut nama abam, lepas tu lost. kawan saya pon jam 5pm baru jumpa semula.

    jadi laluan saya hari tu berlari2 anak dari bukit bintang ke puduraya sehingga sepanjang jalan tun perak. tu belom berlari pecut selamatkan diri..huhu. alhamdulillah tak ada yang cedera cuma mata pedih terhidu gas. pakai mask pon free gift masa h1ni dolu2..hehe..
    Last edited by kurunabad; 11th July 2011 at 04:43 PM.

  6. #20

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Bersih 2.0 (2011)

    Quote Originally Posted by kurunabad View Post
    saya tunggu grup KJ depan maybank bukit bintang, dari pukul 9am bersama media dan sb yang macam media..haha..dalam jam 12.30 bila media lari saya pun ikut lari sekali..rupanya bersih grup daa..hehe..kawan saya yang tak ikut bersih dapatlah shoot KJ..

    sebelum tu dengan ustaz jaafar cuma dapat mesej2 update status, dia ada sebut nama abam, lepas tu lost. kawan saya pon jam 5pm baru jumpa semula.

    jadi laluan saya dari bukit bintang ke puduraya sehingga sepanjang jalan tun perak. alhamdulillah tak ada yang cedera cuma mata pedih terhidu gas. pakai mask free gift masa h1ni dolu2..hehe..
    oooo..saya tak sempat gi..rase nk lari pergi ke KL sentral sebb pemimpin PR ade situ..lagi best tapi jauh la plak sebb mase tuh saya kt Bukit nenas- pudu (jalan belakang)..
    post la gamabr tuh..

  7. #21

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: Bersih 2.0 (2011)

    hari hartal_kl

    ini 1st time depan dengan fru. dekat lorong jln tun perak..jauh jugak sebenarnya sebab guna 18-55 saja ini pun saya crop tak ingat nyer..




    aktivis bersih berarak dari jalan bukit bintang menuju jalan pudu


    semakin ramai berarak di hadapan puduraya



    grup dari bukit bintang bertemu grup jalan tun perak


    aktivis bersih berdemo dihadapan dataran maybank..2-3 minit sebelum diaorg kena mandi..


    jalan tun perak dihadapan maybank. saya salah tempat masa ni..betul2 dihadapan sasaran fru..(kurang pengalaman ler ni..hehe) seb baik sempat larik just before diaorg kene sembur..sepatutnya saya pergi dekat dengan polis fru tapi tak dapat fikir waras lak masa tu..


    tak sempatlah nak ke belakang fru, aktivis dah kena tembak dengan meriam air dan bom asap


    polis mengawal keadaan dari udara




    sebahagian diantara aktivis bersih




    antara aktivis bersih yang ditahan pihak berkuasa


    seorang aktivis bersih diberi rawatan kecemasan akibat sesak nafas
    Last edited by kurunabad; 14th July 2011 at 03:45 AM.

  8. #22

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Spiderville
    Posts
    6,685

    Re: Bersih 2.0 (2011)

    aku tak gi, sakit perut lak pagi tu. kang sia2 je kena istinjak pakai water cannon.
    Shoot all the way because that's the way to shoot.

    Spider Blog: http://malaysianspiders.blogspot.com

    Spider Directory: http://www.flickr.com/photos/labah-labah/

  9. #23

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: Bersih 2.0 (2011)

    Quote Originally Posted by red View Post
    aku tak gi, sakit perut lak pagi tu. kang sia2 je kena istinjak pakai water cannon.
    haha..baru ler tergaruk2 nanti tut..kehkeh

  10. #24

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,206

    Re: Bersih 2.0 (2011)

    Terima kasih di atas perkongsian pengalaman...Alhamdulillah semuanya selamat.

  11. #25

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: Bersih 2.0 (2011)

    Quote Originally Posted by AskMe View Post
    Terima kasih di atas perkongsian pengalaman...Alhamdulillah semuanya selamat.
    alhamdulillah kami selamat. pihak berkuasa tak kacau media tapi kadang2 terkucil ler jugak dalam keadaan yang tegang macamtu..hehe..

    media yang ada insuran nyawa semua dekat2 dengan subjek..yang ada insuran keta jer duk jauh2 skit..thehehe

  12. #26

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    295

    Re: Bersih 2.0 (2011)

    Quote Originally Posted by azmizi View Post
    ade saya ada jumpa dia dan sempat shot sama2..tapi bila di kejar, saya terpecah nga dia..
    Bab ambik gambar,azmizi juara..tp bab lari,saya rasa saya laju pd dia
    faqir ilallah;
    mohd jaafarudin bin md ali

  13. #27

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    295

    Re: Bersih 2.0 (2011)

    Quote Originally Posted by kurunabad View Post
    saya tunggu grup KJ depan maybank bukit bintang, dari pukul 9am bersama media dan sb yang macam media..haha..dalam jam 12.30 bila media lari saya pun ikut lari sekali..rupanya bersih grup daa..hehe..kawan saya yang tak ikut jogging dapatlah shoot KJ and the geng..

    sebelum tu dengan ustaz jaafar cuma dapat mesej2 update status, katanya kat masjid jame, dia ada sebut nama abam, lepas tu lost. kawan saya pon jam 5pm baru jumpa semula.

    jadi laluan saya hari tu berlari2 anak dari bukit bintang ke puduraya sehingga sepanjang jalan tun perak. tu belom berlari pecut selamatkan diri..huhu. alhamdulillah tak ada yang cedera cuma mata pedih terhidu gas. pakai mask pon free gift masa h1ni dolu2..hehe..
    Kami (saya dan azmizi) jmpa di sogo..tp kat sogo tu tkde situasi yg best nk shot..akhirnya kami jln kearah masjid jamek smula..dn jeng3..kat area situla shot yg sbnr bermula...
    faqir ilallah;
    mohd jaafarudin bin md ali

  14. #28

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    295

    Re: Bersih 2.0 (2011)

    Quote Originally Posted by azmizi View Post
    "KALAU TAKUTKAN RISIKO, JANGAN BERBICARA PADA PERJUANGAN"























    Syabaz saudara azmizi..gabungan wide dn tele yg sgt baik..azmizi ni simple orgnya..mula2 jmpa agk terkejut jgk sebab dtg cuma memakai sandalsaya takut masa lari tercicir sandal tu.tp nyata byk perkara yg saya kena belajar dgn beliau..saya hrp 1 hari nnti sy akn jmpa lg dgn beliau dn kengkawan yg lain insyaAllah..
    faqir ilallah;
    mohd jaafarudin bin md ali

  15. #29

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    295

    Re: Bersih 2.0 (2011)

    Quote Originally Posted by ishafizan View Post
    ... in the beginning ...

    Tuan dtg ngan sape?molek jgk gambo ni..thniah
    faqir ilallah;
    mohd jaafarudin bin md ali

  16. #30

    Join Date
    May 2010
    Location
    BDR TENGGARA
    Posts
    721

    Re: Bersih 2.0 (2011)

    tabiklah korang semua, syabas...

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •