Results 1 to 2 of 2

Thread: dah senang nak senang lagi....CS action & Lightroom Preset..!!

  1. #1

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Kamunting / Taiping, Perak
    Posts
    41

    dah senang nak senang lagi....CS action & Lightroom Preset..!!

    Salam kepada rakan2 otai sekalian....di sini saya nak bertanya sambil membincangkan pasal CS action & Lightroom Preset. Pada pendapat rakan2 semua adakah ianya membantu atau sebaliknya...? Pada saya yang masih bengap susu nie mmg mengalu2kan preset camni... malas tu alasan no.3, tp pasal nak edit pic yg bnyk menjadikan alasan no.1 dan xde masa dijadikan alasan no.2...


    atau ade opsyen lain ke selain preset & action tu...?


    p/s : klu ade sape2 yg ade preset blh le kongsi...lalalala...!!!

  2. #2

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Ampang Jaya/johor bahru
    Posts
    403

    Re: dah senang nak senang lagi....CS action & Lightroom Preset..!!

    salam...
    hehe togempire.. aku pon pkai lightroom3 jer... pirate nye... hehehe...
    so far mmg alasan no.3 ko tu jdi no.1 utk aku... malas nk edit gile2, so aku pkai lightroom3.

    selain dari preset tu, yg paling aku suke die ade copy & paste button. then senang mengurus kan gambar2 yg kite nak dlm tu.
    so contoh nye: 1 gambar ko dengan setting yg same... ko edit 1 pic dulu, lepas siap ikot selera copy then paste kat semua gambar yg iso dan sebagai nye same ngan gambar yg 1st ko edit tu...
    hehehe... itu ape yg aku buat lar.

    utk preset plak, aku kurang minat ngan option ni. coz preset2 yg org lain buat, x same mcm setting gambar RAW/JPG yg kite snap & nak edit ikot selera aku... same jgk datang die, ko amik preset org... then ko kene jgk adjust ikot selera ko.
    pape pon... selamat mencuba. ni pandangan aku jer bro...aku bkn pro... aku prosak... haha...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •