Results 1 to 4 of 4

Thread: Perbezaan Sigma 10-20mm & Tamron 10-24mm

  1. #1

    Join Date
    May 2011
    Location
    KL & JB
    Posts
    41

    Perbezaan Sigma 10-20mm & Tamron 10-24mm

    nak tanya otai2 dan kwn2 di FMDC mengenai perbezaan Sigma 10-20mm & Tamron 10-24mm.
    terima kasih atas tunjuk ajar...
    Silent & Clicks
    "Saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan"

  2. #2

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    damansara, k.l
    Posts
    81

    Re: Perbezaan Sigma 10-20mm & Tamron 10-24mm

    aku pun tngah servay due lens ni.. mane satu nak angkat... tp ko nyer trade pun dah due bulan x de yg replay. hhmmm... kene cari penyelesaian sendiri kut...

  3. #3

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Putrajaya / Bangi
    Posts
    211

    Re: Perbezaan Sigma 10-20mm & Tamron 10-24mm

    sy guna sigma, tamron tak pernah guna, tapi sy suka sigma sbb ada HSM, silent and fast, tapi pada 10mm distort sgt

  4. #4

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Maran -KEMAMAN-Kota Bharu....
    Posts
    139

    Re: Perbezaan Sigma 10-20mm & Tamron 10-24mm

    Salam...

    Saya ni tak pernah lagi pakai mana-mana sigma atau tamron lense...so far saya still favour to go for brand lense ...anyway buat teman silentshutter , mungkin link dibawah boleh membantu:

    1)http://virtualentity.blogspot.com/20...-to-sigma.html
    2)http://www.pentaxforums.com/forums/p...-shootout.html

    Selamat berfotografi....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •