Page 8 of 8 FirstFirst ... 678
Results 106 to 112 of 112

Thread: D7000: oil marks

  1. #106

    Join Date
    Jan 2012
    Location
    all my material is Copyright © jgn cuba2 curik haaaaaaa
    Posts
    214

    Re: D7000: oil marks

    nampak mcm dust jer
    | DA35mm | DA10-17mm | DA16-50mm | DA18-135mm | DA55-300mm |
    | FA77mm |

  2. #107

    Re: D7000: oil marks

    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    ini oil stain kat sensor. gi nikon center kat menara pj utk cuci. try tanya tukar motor drive berapa. warranty ade lg tak? kalau ade lagi cantik, bwk resit. lepas dah cuci bersih tu jual, beli om-d e5 cam abam jai hehehe
    Oil stain tu sama ke mcm oil mark mcm yg dibincangkn dlm thread ni?
    Confirm boleh hilang ke kalau cuci...
    Body ni beli sekenhand...tapi warranty unfill so kira ada lagi warranty la yek?

  3. #108

    Re: D7000: oil marks

    Quote Originally Posted by mr.wizard View Post
    nampak mcm dust jer
    kalau dust macam mana nak hilangkan?
    dah try cuci sensor guna blower tapi masih ada....

  4. #109

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Salak Tinggi, Sepang
    Posts
    786

    Re: D7000: oil marks

    Quote Originally Posted by Zer0CooL View Post
    Oil stain tu sama ke mcm oil mark mcm yg dibincangkn dlm thread ni?
    Confirm boleh hilang ke kalau cuci...
    Body ni beli sekenhand...tapi warranty unfill so kira ada lagi warranty la yek?
    oil mark/oil stain/habuk.. sama jer ni. dok kat sensor. kalau hantar service center confirm ler hilang. kalau tak hilang gak ko jgn ler balik tunggu sampai dia siap hehe.. unfill warranty card sahaja tak guna. dia nak tengok resit beli gak

  5. #110

    Re: D7000: oil marks

    Quote Originally Posted by adavirus View Post
    oil mark/oil stain/habuk.. sama jer ni. dok kat sensor. kalau hantar service center confirm ler hilang. kalau tak hilang gak ko jgn ler balik tunggu sampai dia siap hehe.. unfill warranty card sahaja tak guna. dia nak tengok resit beli gak
    oh yeke...so agaknya brp kos nak servis/cuci ni ye...

  6. #111

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    kg gajah perak
    Posts
    98

    Re: D7000: oil marks

    model2 nikon lain ade kena masalah nie juga ke?
    atau hanya d7k aje.

  7. #112

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Jitra/Marang
    Posts
    167

    Re: D7000: oil marks

    Quote Originally Posted by yusofyeop View Post
    model2 nikon lain ade kena masalah nie juga ke?
    atau hanya d7k aje.
    Dengarnya d600 pn ada masalah ni.tp takat 1000sc je.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •