Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25

Thread: Gambar bunga tak sharap

  1. #16

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: Gambar bunga tak sharap

    ape kecik bebenor bunge kamu yop..tak nampok..ekeke

  2. #17

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    kota bharu/batu pahat
    Posts
    263

    Re: Gambar bunga tak sharap

    Quote Originally Posted by metaroyal View Post
    utk kitlense, hasil mcm ni dah cukup bagus rasanya. ada ketika sharpness boleh tolak tepi bila subjek utama lebih menonjol.
    mcm mana nak menonjol..kena Sharpkan skill dan teknik yg betul e.g compo,angle bla bla bla..
    (aq cuma pandai komen je. buat x pandai pun lagi)
    ok tq bro, take note.
    daripada gmbr nie, apa lg yg boleh dibaiki mgenai skill dan teknik aku ya?

  3. #18

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: Gambar bunga tak sharap

    kamu suker shoot macro ke yop?

  4. #19

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    kota bharu/batu pahat
    Posts
    263

    Re: Gambar bunga tak sharap

    Quote Originally Posted by kurunabad View Post
    ape kecik bebenor bunge kamu yop..tak nampok..ekeke
    kecik sbb nie bunga rumput, dpn umah ja...
    ingt nk shoot bunga rumput jenis lain plak, tp kene cari tmpt lain la sbb yg dpn umh abis kene potong dah.

    Quote Originally Posted by kurunabad View Post
    kamu suker shoot macro ke yop?
    suke gk shoot macro, tp aku lbh suke shoot street/candid.
    gmbr2 nie saja2 ja test skill dan nak tgk bokeh. bl masukkan gmbr lam lptop, tgk2 xbrapa sharp, trus pening. hahaha
    insyaALLAH kalau ada rezeki nanti, blh la beli alat2 utk memacrokan diri.

  5. #20

    Join Date
    May 2010
    Location
    BDR TENGGARA
    Posts
    721

    Re: Gambar bunga tak sharap

    tuk gambar #1,2,3 tu nampak serabut sgt, tumpuan pada bunga yg focus jadi kacau..gamba last tu mcm boleh makan kalau crop. pada mata aq la.nak best lg,ko tgk2 post bungaan legem2..

  6. #21

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Subang Perdana
    Posts
    903

    Re: Gambar bunga tak sharap

    camtu moh masuk fjm cari kat fb..

  7. #22

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    kota bharu/batu pahat
    Posts
    263

    Re: Gambar bunga tak sharap

    Quote Originally Posted by metaroyal View Post
    tuk gambar #1,2,3 tu nampak serabut sgt, tumpuan pada bunga yg focus jadi kacau..gamba last tu mcm boleh makan kalau crop. pada mata aq la.nak best lg,ko tgk2 post bungaan legem2..
    a'ah berserabut sbb byk bunga lain kan..
    nanti nk try crop dan edit gmbr yg lst tu la.
    tq bro!!

    Quote Originally Posted by kurunabad View Post
    camtu moh masuk fjm cari kat fb..
    dah join dh fjm kt fb. penah gk post sekeping dua gmbr yg xsberapa kat situ.

  8. #23

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Ipoh, Perak, Malaysia
    Posts
    87

    Re: Gambar bunga tak sharap

    aje betul kate abg mangkau..sbb kit lens skadar ok&bgus..cube kalo lens memahal yg laen..superbbbbb shark gmbor nyer

  9. #24

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Cheras
    Posts
    47

    Re: Gambar bunga tak sharap

    Aku tak dapat view la. apapun keep trying bro. aku pun guna d7k ni,baru setahun jagung. sama2 la kita try...
    LensaArshad (fb) 0133931422

  10. #25

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    kota bharu/batu pahat
    Posts
    263

    Re: Gambar bunga tak sharap

    Quote Originally Posted by arshad1422 View Post
    Aku tak dapat view la. apapun keep trying bro. aku pun guna d7k ni,baru setahun jagung. sama2 la kita try...
    sori bro, ko dpt view sbb aku dh delete dlm flickr gmbr yg aku upload ari tu..
    nie aku upload balik.

    1).

    nie salah satu gbr yg aku upload ari tu, cuma aku crop sikit dan ejuz sharpness skit.

    2).

    gmbr nie gmbr lain yg aku baru shoot tp jenis bunga tetap sama.

    3).

    yg nie pun sama gk dgn no (2) cuma yg bokehnya lbh lembut sikit.
    dua gmbr yg lst nie aku shoot balik utk baiki brp pkara yg otai2 tegur sblm nie. terutama mgenai background yg berserabut kt gmbr2 yg aku upload ari tu.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •