Results 1 to 11 of 11

Thread: Macam mana nak buat effect/tone macam ni

  1. #1

    Macam mana nak buat effect/tone macam ni

    aku jmpe org punya pic.. ni myb tone asal


    cmne nk wat effect/tone cmni??



    harap tuan punya gmbr xmrh aku pose pic dia kt cni..

    para2 otai2, n masta2 editing.. harap dpt share knowledge ek..hehe

  2. #2

    Join Date
    May 2011
    Location
    Tanjong Malim - Perak
    Posts
    149

    Re: Macam mana nak buat effect/tone macam ni

    rayanya kalau tanya pokcik google bole tau ni..saya pun tak pandai edit

  3. #3

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: Macam mana nak buat effect/tone macam ni

    dari mata aku yg nubis ni..mcm ada style AGFA yang dah preset kat dalam photoscape...cuba try download photoscape then try picture style yg dh preset kt situ....

  4. #4

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Gombak@kuantan
    Posts
    421

    Re: Macam mana nak buat effect/tone macam ni

    modelnya meruntum jiwaa...

  5. #5

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    pj, sunway, bangsar, shah alam ,kb
    Posts
    4,955

    Re: Macam mana nak buat effect/tone macam ni

    untuk tone mcm nih lighting adalah penentu jugak wat gambar tuh lawa.. ..ada byk preset/ action tuk photoshop..leh download jer

  6. #6

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Pasir Gudang
    Posts
    284

    Re: Macam mana nak buat effect/tone macam ni

    off topic: model tu punya pandangan, bole cair ooo..

  7. #7

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    k. terengganu, shah alam(dah merantau ke kedah - UUM),
    Posts
    1,454

    Re: Macam mana nak buat effect/tone macam ni

    nak senang guna photoscape. tak lah seperfect PS. tp boleh laa.
    adjust FADE, or gune AGFA style

  8. #8

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Melaka Bandar Warisan Dunia.
    Posts
    12

    Re: Macam mana nak buat effect/tone macam ni

    kat ps,tekat CTRL + U pastu adjust lighten....kemudian pegi kat edit pilih selective colour..adjust tone ikut citarasa..huhuhu..selamat mencuba...

  9. #9

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: Macam mana nak buat effect/tone macam ni

    cuba adjust output pada red channel dan ryb pada mid tone.

  10. #10

    Re: Macam mana nak buat effect/tone macam ni

    nie model...mengundam jiwaraga..tone yg sy suke jugak nie...

  11. #11

    Re: Macam mana nak buat effect/tone macam ni

    huhuuh...photo setting jer....slow situration low contrast...hehehe...bleh ke?

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •