Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 60

Thread: Kes DSLR dicuri di majlis perkahwinan

  1. #31

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    kluang-N9-kluang non stop
    Posts
    439

    Re: Kes DSLR dicuri di majlis perkahwinan

    Pakcik aku penah hilang DSLR dia semasa satu event...malam tu dia ngan isteri buat solat hajat dan bacaan yaasin ..alhamdulilah pagi besoknya kamera dia ada di depan di depan pintu rumah dia..tak tau sapa yang ambil dan siapa yang pulankan..cubalah buat..mana tau kuk si prembat tu terbuka hati dia nak pulangkan balik..ni kisah benar ni
    Apo nak dikato....

  2. #32

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    KL, Selangor, Melaka, Perak
    Posts
    354

    Re: Kes DSLR dicuri di majlis perkahwinan

    aah..dlu teringat zmn skola..kamera olympus hilang..org amik dr locker..tepon fmly trus baca yassin ..esok lusa tgk ade bawah katil org letak blk..
    A good photograph is knowing where to stand

  3. #33

    Re: Kes DSLR dicuri di majlis perkahwinan

    bomohkan jer....hehhehe...kekadang berhasil...kekadang la....

  4. #34

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    295

    Re: Kes DSLR dicuri di majlis perkahwinan

    Quote Originally Posted by razmycavalera View Post
    bomohkan jer....hehhehe...kekadang berhasil...kekadang la....
    Maaf tuan..apa maksud tuan dgn statement di atas?
    faqir ilallah;
    mohd jaafarudin bin md ali

  5. #35

    Re: Kes DSLR dicuri di majlis perkahwinan

    Arrgghh.. Baru perasan. MBD-10 battery grip pun ada dalam beg tu.

  6. #36

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    damansara, k.l
    Posts
    81

    Re: Kes DSLR dicuri di majlis perkahwinan

    pehh... seram btul bace thread ni. x penah sy trpikir bnde2 cmni boleh jadi. sy biase klau cover event sy ltak je beg ngan barang2 kt tmpat yg sy rase orng x trpijak. klau kt dewan sy letak kt kursi meje mkn je, tp jeling2 gak. lpas ni kene lebih berhati2.. pepun takziah buat en, dahalan atas kehilangan...

  7. #37

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Cameron Highlands/Segamat
    Posts
    203

    Re: Kes DSLR dicuri di majlis perkahwinan

    Takziah buat bro Dahalan...tengok daripada list barang2 yang hilang tu memang boleh buat kita terus 'down' nak main kamera...lagi2 24-70mm tu...lens idaman tuuuuu....banyakkan berdoa dan buat solat hajat bro...InsyaAllah kalau ada rezeki, dapat lah balik barang2 tu...kalau xde rezeki, pasti ada sesuatu yang lebih baik menanti bro di kemudian hari....
    >>AKU HANYA PEMILIK KAMERA YANG MASIH BANYAK KENA BELAJAR<<

  8. #38

    Re: Kes DSLR dicuri di majlis perkahwinan

    ... lagi barang yang baru disedari ada dalam poket beg;

    1. Apple iPad Camera Connection Kit
    2. Flash bounce + diffuser
    3. White balance card

  9. #39

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    bachok..skarang dok KL
    Posts
    504

    Re: Kes DSLR dicuri di majlis perkahwinan

    fuh...sabar ler abam dahalan.wat solat hajat n report polis jgn lupa.....saya suspect org dalam gak yg ambil.mesti sedara mara belah pengantin yg ambil....bkn senag nak angkat barang2 sebanyak tu kalau bukan org yg tau selok belok tempat tu....emm...bersabar la yer...

  10. #40

    Re: Kes DSLR dicuri di majlis perkahwinan

    saya pernah hilang barang jugak masa majlis kawen dulu. tapi hilang lens. tertinggal atas meja masa dok kalut tukar lens. pastu lesap. x sampai 1 minit pon rasanya

  11. #41

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1

    Re: Kes DSLR dicuri di majlis perkahwinan

    saya baru hilang tgh hari tadi. masa pegi kawin sedara kat Bandar Tasik Puteri, Rawang. baru lepas akad nikah di surau. tak sangka kereta boleh kene cungkil..
    kene bear cos camera nikon D90 dan nikon D3s dan kereta... damn!!!!

  12. #42

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: Kes DSLR dicuri di majlis perkahwinan

    Baru perasan rupanya dah lama gak thread ini. Tiada apa yang mampu saya perkatakan kecuali ucapan "Takziah" kepada rakan yang di timpa musibah. Untuk si pencuri kalau membaca thread ini. Ketahuilah dan sadarlah sesungguhnya Allah akan menyempitkan rezeki anda kerana anda telah mengambil hak orang secara salah. Jika anda merasa sukar mendapat rezeki walaupun anda sangat kuat berusaha ketahuilah rezeki anda sudah di tarik Allah. Ingatlah dosa yang anda telah lakukan. Justru kembalikanlah hak orang dan bertoubatlah.

  13. #43

    Re: Kes DSLR dicuri di majlis perkahwinan

    yg amek nie pon mesti yg kenal mende tu ape n tau guna. kalu mmg pencuri yg amek, rasanya depa pun x tau nak jual kat sape...

  14. #44

    Re: Kes DSLR dicuri di majlis perkahwinan

    lain kali kena la alert dgn kamera kita... susah kumpul duit nak beli kamera.. pastu hilang camtu jer..

  15. #45

    Re: Kes DSLR dicuri di majlis perkahwinan

    masa buat job, kaadang2, kita leka..maklumlah. nak kejar itu ini

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •