Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 91 to 93 of 93

Thread: PENIPU - NAZAINURIN aka LENSA BERKATA

  1. #91

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    9

    Re: PENIPU - NAZAINURIN aka LENSA BERKATA

    I dah arrange lepas raya g situ cari dia dgn geng2 i kata sana, sape yg kena tipu nak ikut, just call or SMS I 0126789625. Masa dan tarikh abis arrange baru bg tahu.
    Thanks.

  2. #92

    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    1

    Re: PENIPU - NAZAINURIN aka LENSA BERKATA

    Quote Originally Posted by kenphotoart View Post


    SILA AMBIL PERHATIAN SEMUA PHOTOGRAPHER & KEDAI GAMBAR.

    MOHD NAZAINURIN BIN MOHD NAWAWI aka LENSA BERKATA

    Photographer ini hilangkan diri habis suruh pos gambar dia ke Johore. Mula budak ini ada base kat Shah Alam area, tapi sekarang dengar dah balik Johore, Skudai - UTM ( kerja ).
    Bukan hanya cuci gambar tidak bayar dan hilangkan diri sahaja, dia juga ada larikan duit client dia yang suruh dia tangkap gambar majlis khawin, client dia dah bayar tapi dia tidak bagi ape-ape dengan client dia, atau masa tangkap gambar, suka-suka sahaja lari ke tempat lain (sebab ada job lain ).
    Lagi hendak bagi semua photographer seluruh Malaysia tahu, kalau budak ini suruh tolong atau bagi job wedding kepada kamu, mesti hendak suruh bayar semua payment untuk kamu semua sebab budak ini lari juga bila photographer yang tolong dia minta payment, photogrpher tidak dapat 1 sen pun habis tolong dia shoot wedding job.

    ini ada lah Facebook link dia - Wan Iwan ( ada lagi 1 facebook acc, siput sedut, dia sudah delete )
    - Lensa Berkata (Facebook Group dia )
    - Blog Lensa Berkata ( dah tukar nama dia jadi tempurung fotografi )
    - Blog Nazuinurin
    - Izzahismadi (Facebook acc girlfriend dia )

    *** KALAU ADA SESIAPA KENA TIPU OLEH NAZAINURIN aka LENSA BERKATA, SILA POST KAN KAT SINI JUGA ***

    ini lagi satu gambar - girlfriend dia Izzahismadi


    ** HARAP SEMUA TIDAK KENA TIPU OLEH BUDAK INI LAGI MASA DEPAN, SEKIAN TERIMA KASIH **

    Salam,

    Sy register di sini utk maklumkan kami ade buat FB khas utk kumpulkan mangsa2 si PSIKO ni. sila search 'KAMI MANGSA PHOTOGRAPHER MOHD NAZAINURIN MOHD NAWAWI'

    Dia mmg penipu. Dan kebanyakan alasan yang digunakan utk cover penipuan dia lebih kurang sama je.

    For your info guys, sy tau no tel & tmpat keje dia, masih lagi di UTM.

    TQ

  3. #93

    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    1

    Re: PENIPU - NAZAINURIN aka LENSA BERKATA

    Info baru berkaitan Scammer Nazainurin ni, sila check.

    https://forum.lowyat.net/topic/2887513

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •