Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 33 of 33

Thread: HDR: Normal, tone mapping, Final with photoshop

  1. #31

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: HDR: Normal, tone mapping, Final with photoshop

    terima kasih di atas tunjuk ajar abam2 kat atas..setelah try test trial and what ever...saya cuba ikut dan teladani apa yang di buat, ini hasil nubis saya...psuedo HDR

    gambar asal RAW(single raw -> jpg coz nak tunjuk kat sini)


    prosess RAW-Photomatix-CS3-TOPAZ(specify)

  2. #32

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: HDR: Normal, tone mapping, Final with photoshop

    Quote Originally Posted by miesterzenz View Post
    terima kasih di atas tunjuk ajar abam2 kat atas..setelah try test trial and what ever...saya cuba ikut dan teladani apa yang di buat, ini hasil nubis saya...psuedo HDR

    gambar asal RAW(single raw -> jpg coz nak tunjuk kat sini)
    prosess RAW-Photomatix-CS3-TOPAZ(specify)
    Rasanya subjek ni tak beberapa sesuai untuk di HDR kerana pada pandanagn saya tujuan HDR itu untuk menaikkan detail di kawasan shadow bila kita metering di kawasan yg cerah. Tapi untuk mencuba apa salahnya...cuba cari subjek lain seperti pemandangan ker...kita ni kan belajorr dan saya sendiri pun tak mampu menghasilkan hdr yg superb.

  3. #33

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rumah kotai pekerja kontrak
    Posts
    1,028

    Re: HDR: Normal, tone mapping, Final with photoshop

    terima kasihb abam airsejuk...actually saya pun cuma nak belajar apa perbezaan kalau di tukar dari RAW ke TIFF then edit di photomatix....memang ada kebenarannya apa yang abam mozakim katakan..insyallah, lepas ni nak try mcm abam airsejuk plak buat untuk gambar panorama....sama-sama belajar dan positif dengan komen orang xD

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •