Page 1 of 11 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 164

Thread: FMDC Japan

  1. #1

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,197

    FMDC Japan

    hehehe..UK ada..Japang pun nak ada gak..kekekke

    okay..mali mali..jepun mali..alaa..amie dah balik..saper lagi kat jepung yg minat photog nih..mari2 posting2 sini..

    yoroshiku!
    "Have no fear of perfection - coz you'll never reach it"

    my photo-blog : http://1ldk.blogspot.com/

  2. #2
    hai, sorang aje ke?
    BEBASKAN SN DARI TAHANAN

  3. #3

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,197
    tu la kak long..nak buat camne..
    orang tak sudi nak sembang2 kat sini...sob sob

    nih kak long dah ada..kira tidak lagi seorang dah..yahooo! banzai arigatou suzuki yamaha kawasakiiiii!!..kekekke
    "Have no fear of perfection - coz you'll never reach it"

    my photo-blog : http://1ldk.blogspot.com/

  4. #4

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    dari Melor ke PJ...
    Posts
    650
    hahahaha...shouganee yo!! aku dh nk balik dh 3/4 hari lagi..tak boleh dah laa nk lepak2 kt sini....thehhehehehe! ntahhhh laa budak2 kt sini tak ramai laa yg serius dlm bdg photography ni...diorang setakat ader kamera pastu boleh ambik gambar dh..! peduli aper rule of thirds, composition, exposure semua tu....thehhehehehehe!

  5. #5

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    Quote Originally Posted by yokozuna
    hahahaha...shouganee yo!! aku dh nk balik dh 3/4 hari lagi..tak boleh dah laa nk lepak2 kt sini....thehhehehehe! ntahhhh laa budak2 kt sini tak ramai laa yg serius dlm bdg photography ni...diorang setakat ader kamera pastu boleh ambik gambar dh..! peduli aper rule of thirds, composition, exposure semua tu....thehhehehehehe!
    ops: terasa macamperli aunty jer ayat akhir tuh..yes..sometimes I have that in my mind..peduli aper mendealah tuh semua.....rules of third ke seven...compose ke decompose, exposure ke pressure cooker..who cares??(nih bila tiba meradang jer lah ...bila tgh cool...nak nangis pun ada....) :cry:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  6. #6

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Universiti Ontah Mano
    Posts
    337
    reliks aunty..rudy kan ada..

  7. #7

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513
    wakakaka yokozuna ang nak register region mana bila balik nnt ?...mama memang kuat marah..panas baran orang nya nie
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  8. #8

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    dari Melor ke PJ...
    Posts
    650
    Quote Originally Posted by zainzubir
    Quote Originally Posted by yokozuna
    hahahaha...shouganee yo!! aku dh nk balik dh 3/4 hari lagi..tak boleh dah laa nk lepak2 kt sini....thehhehehehe! ntahhhh laa budak2 kt sini tak ramai laa yg serius dlm bdg photography ni...diorang setakat ader kamera pastu boleh ambik gambar dh..! peduli aper rule of thirds, composition, exposure semua tu....thehhehehehehe!
    ops: terasa macamperli aunty jer ayat akhir tuh..yes..sometimes I have that in my mind..peduli aper mendealah tuh semua.....rules of third ke seven...compose ke decompose, exposure ke pressure cooker..who cares??(nih bila tiba meradang jer lah ...bila tgh cool...nak nangis pun ada....) :cry:
    alamakkkkkkkk...auntyyyy!! saya tak bersalah.....
    aunty, nanti belanja makan ye..thehehehhe

  9. #9

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,543
    Quote Originally Posted by buttet
    wakakaka yokozuna ang nak register region mana bila balik nnt ?...mama memang kuat marah..panas baran orang nya nie
    aunty advise, since hilmy akan kerja dirawang ...bebuatlah baik ngan prompter... org kuat rawang tuh:lol:aunty juga sesekali kesana...jengok2lah selangor food industry..tu kilang my bro-in-law tuh... :wink: tapi jika nak tt you're welcome to join FMCC anytime...kalu dah ada ticket esok pun boleh join di Pelita.. :lol:

    butet:mandi :evil: gih semayang jemaat..jgn byk songel :twisted:
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  10. #10
    kenapa nak menulis kat sini boleh tapi kat bawah tu (ruangan UK) tu tak boleh ek? asyik dapat errroorrrr jeee... saja nak suruh lepak-lepak kat region orang kot?

    yokozuna dah nak balik malaysia. banyak ke barang bawak? hehehhe... abislah kat rumah malaysia nanti, semua barang-barang import dari jepun je...

    saya pun kadang-kadang tak iku sangat rules semua tu (rules yg tau la, yg tak tau nak ikut camne). asalkan nampak cantik di mata. kalau orang komen, jawab lah. rules are meant to be broken! hahahha... jalan mudah utk escape!
    BEBASKAN SN DARI TAHANAN

  11. #11

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    838
    ada kawan saya (cikgu) nak gi ke Japan bulan depan.. dia gi bersama team thomas & uber cup malaysia.. risau dia sebab dalam rombongan tu dia sorang je melayu (setahu diala).. siap nak bawak serondeng & maggi lagi.. btw boleh lepas kastam jepun tak kalau bawa serondeng & maggi tu?

  12. #12

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513
    ntah..ghasanya macam tak lepas..tapi kalau brhym lepas plak ghasanya..dedulu gie us bwk brhym tue aja
    sekali banyak plak kedai pakistan..layan sana la :P
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  13. #13

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    838
    tulah.. kalau australia dan us memang dah tau law dia mcmana.. "masuk Tong Sampah" tapi manala tau kot2 Jepun ni se Asia walau pun tak se Budaya. Brahym? hehe.. mula2 baca ingatkan cikgu Brahym komdian baru teringat serunding Brahym... good idea tu.. at least benda tu dah ada tertulis ingredients and pre packed. Nanti bagi tau member.. dia nak pi hujung bulan depan.

    TQ Buttet...
    p/s
    Buttet dah ada tokoh jadi Duta dah ni.. jadi cepat2 lulus periksa!!

  14. #14

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Balai Polis Bkt Kepong
    Posts
    11,513
    buttet akan amik lagi ptd punya exam tahun depan.. buttet nak jadie duta siam :P
    artist always say "great images" , " great colour", "perfect timing"..but gearhead always says "what camera did you use" . what lens did you use?", " can we see the EXIF data for the picture"..wakakakakka

  15. #15

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Shah Alam
    Posts
    1,197
    boleh2..kastam jepun xde halnye..
    makanan2 lepas ajek...saya tiap2 kali balik mesia..mesti bawak 20-25 kg..baju sket jek..ration belambak2...heheheh
    "Have no fear of perfection - coz you'll never reach it"

    my photo-blog : http://1ldk.blogspot.com/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •