Results 1 to 13 of 13

Thread: hati2 dengan seorang bernama "Vincent Lee"

  1. #1

    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    8

    hati2 dengan seorang bernama "Vincent Lee"

    Salam semua, sy nk bgtaw semua supaya ambil ikhtibar. 3 bulan lepas sy kenal si polan tersebut di Photomalaysia.com.. die offer nikkor 35mm 1.8G dgn harga rm600. second nye item..bila sy bank in dalam akaun die..die menghilangkan diri,mendiamkan diri, x angkat phone.smpai sy kate nk buat report polis,wife die ckp die outstation..tggu balik..smpai skrg x buat.dan sy sudah buat laporan polis..bila sy google nama die,die mmg ade history tipu customer dkt lowyat forum..dia ada studio kat Ipoh..so siapa2 yang mengenali dia,tolonglah jangan percaya or sila tgk barangnya terlebih dahulu..sbb haritu sy gune postage..itu saje..tq

  2. #2

    Re: hati2 dengan seorang bernama "Vincent Lee"

    adehh...sian awak...skarang nie byk sgt kes menipu bila main pos2 nie..sbb tu yg terbaik adalah COD...awak buat report polis, scan..pastu letak di forum2 fotografi..lagi cun letak sekali no akaun...kalau ada gambar ic dia lagi cantik, mana tau ada kawan di sini yg kerja di pendaftaran, leh minta tolong...
    [SIGPIC][/SIGPIC]http://www.ertihidup.com/

  3. #3

    Join Date
    May 2010
    Location
    Puchong
    Posts
    802

    Re: hati2 dengan seorang bernama "Vincent Lee"

    hadeii..banyak tul kes tipu ni

  4. #4

    Re: hati2 dengan seorang bernama "Vincent Lee"

    adei.. mereka2 yg jujur dalam berurus niaga secara pos nie la jadi mangsa. kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. hmm

  5. #5

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ladang Getah Ontahmano, Ontario...
    Posts
    5,827

    Re: hati2 dengan seorang bernama "Vincent Lee"

    COD aja. kalu takbleh, jangan layan. tu jerat..

  6. #6

    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    8

    Re: hati2 dengan seorang bernama "Vincent Lee"

    tu la..dh terkena skali mmg serik la..nt sy alter report tu..rase ade lg..malu wei ade nama sy..huhu

  7. #7

    Re: hati2 dengan seorang bernama "Vincent Lee"

    tapi ade jugak bila nak cod, penjual atau pembeli plak x dtg. pun teraniaya jgk. rasanya cod pun bukan cara bagus dan terbaik.
    beli kat kedai jer senang.. hehehe

  8. #8

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Terengganu
    Posts
    491

    Re: hati2 dengan seorang bernama "Vincent Lee"

    ambe nk beli kalu maen deposit cam2... sgt bhya maen bank in dulu.. kecuali kedai2 yg ternama sperti shashinki.. blh dipercayai. kalu dgn personal - jumpa, tgk barang, byr duit, bawak balek barang. selesai!

  9. #9

    Re: hati2 dengan seorang bernama "Vincent Lee"

    shashinki tu ok ker? sy penah beli barang kat situ tapi xde bagi warranty card...

  10. #10

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Kay Ell
    Posts
    398

    Re: hati2 dengan seorang bernama "Vincent Lee"

    Shashinki tu kalau nak beli benda2 aksesori kecil ok tapi kena kongsi beli ramai2 sbb atas rm50 baru postage free. Save lar sikit compare ngan beli sendiri kat kedai (save minyak, dan parking). Tapi kalau nak beli lens, baik beli kat kedai sbb harga dia mahal banyak.
    Cap ayam motosport shooter

  11. #11

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Batu Pahat, Johor
    Posts
    1,682

    Re: hati2 dengan seorang bernama "Vincent Lee"

    Quote Originally Posted by rimau_malaya View Post
    tapi ade jugak bila nak cod, penjual atau pembeli plak x dtg. pun teraniaya jgk. rasanya cod pun bukan cara bagus dan terbaik.
    beli kat kedai jer senang.. hehehe
    Adoiii..... ko ni memang patut pun kena. Ko tau tak, itulah simtom-simtom penipu. Aku pun pernah nak kena dengan cara COD. Dah tentu janji nak COD hari tu. Penjual minta bank in deposit, tapi aku kata barang sampai aku bayar cash. Dia kata ok. Tengahari dia call aku kata dia dah bertolak 30 minit lepas. Dia boleh minta lagi bank in duit minyak dan tol dalam RM200. Aku kata ok jer (kalau dia on the way mesti dia tak sempat nak chek duit dah bank in ke blom). Aku kata semua dah ok. Tunggu punya tunggu hingga petang tak muncul-muncul. Aku call dah tak jawab. Sampai tengaah malam pun tak nampak batang idung. Aku call tak berjawab, last aku mesej. Penipu, selamat duit aku RM200 pun ko nak rembat.

  12. #12

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    KL, Selangor, Melaka, Perak
    Posts
    354

    Re: hati2 dengan seorang bernama "Vincent Lee"

    pembeli tamo dtg..penjual tertipu keke
    A good photograph is knowing where to stand

  13. #13

    Re: hati2 dengan seorang bernama "Vincent Lee"

    Quote Originally Posted by CgSir View Post
    Adoiii..... ko ni memang patut pun kena. Ko tau tak, itulah simtom-simtom penipu. Aku pun pernah nak kena dengan cara COD. Dah tentu janji nak COD hari tu. Penjual minta bank in deposit, tapi aku kata barang sampai aku bayar cash. Dia kata ok. Tengahari dia call aku kata dia dah bertolak 30 minit lepas. Dia boleh minta lagi bank in duit minyak dan tol dalam RM200. Aku kata ok jer (kalau dia on the way mesti dia tak sempat nak chek duit dah bank in ke blom). Aku kata semua dah ok. Tunggu punya tunggu hingga petang tak muncul-muncul. Aku call dah tak jawab. Sampai tengaah malam pun tak nampak batang idung. Aku call tak berjawab, last aku mesej. Penipu, selamat duit aku RM200 pun ko nak rembat.
    hahahaha.. kedai! kedai! kedai!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •