Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 50

Thread: Gambar Sawah Padi

  1. #16

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cyberjaya
    Posts
    4,333
    pweh.. gamba sume lawa2... otai2 sme... ini yg semangat nak kumpul duit angkat satu lens 2.8... muehehee
    Mengkomen lebih senang daripada membuat apa yang dikomen sendiri.....

  2. #17

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Melaka
    Posts
    1,585
    Tambahkan koleksi sawah padi dari saya...







    Dua gambar lama, satu gambar baru..
    Harap kawan2 semua suka nak tengok..



    Terima kasih..

  3. #18
    saja tompang semangkuk.
    Nikon D70s + Tokina 12-24 F/4


  4. #19

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Buleh blaker!
    Posts
    649
    Quote Originally Posted by akuss15
    pweh.. gamba sume lawa2... otai2 sme... ini yg semangat nak kumpul duit angkat satu lens 2.8... muehehee
    ala , bro...
    tak payah pakai lens f2.8 untuk gambar lanskap... untuk gambar yg lawa musti pakai f8 ke atas! so f 2.8 nak pakai masa mana?
    Meniru adalah salah satu cara belajar!

    YM: sydeen04

  5. #20

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    4,986
    hahaha deen...
    f/2.8 tu terlalu byk makna..


    **** kita masih blom sempat bertemu, takpa, lain kali saya cuba lg.. :P
    What Does " Shooting From The Hip " Mean?
    http://www.aiman.my/

  6. #21

    Join Date
    Nov 2007
    Location
    perak,shah alam,penang
    Posts
    16
    Quote Originally Posted by malek
    8)





    ....
    haii
    gambar pondok ni macam kenal r..
    kat ngan sunai ni
    sungai rambai kan name tmpt tu..
    dulu png main mse kecik2 rsnye la..
    kalau salah ntah r..huhu

  7. #22

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Gombak, bt caves mareey
    Posts
    2,873
    suka tgk capter padi menhijau...mmg beh :lol: :lol:

  8. #23
    saya pun ada juga gambar sawah padi..tp 40-50% je.. taktau la menepati kriteria atau tidak..


    dalam perjalanan ke setiawan dari bidor..


    landskap kampung dan sawah padi

    d70s+kit lens-no editing done

  9. #24

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    penang-kl-penang
    Posts
    247
    nak up jugak..

    sebelum di edit..



    yg neh selepas diedit..

    gReat pEopLe tAlks abOut IdeA..
    aVeraGe pEOple tAlKs aBouT thInGs...
    sMaLL peOPle tALks abOuT oThER peOpLE....~ renung-renungkan dan selamat beramal ~
    http://krenzz.fotopages.com


  10. #25

  11. #26

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Pandan Indah,KubangSepat,MuO,JBi
    Posts
    118
    Quote Originally Posted by jaga

    kat belakang rumah je.. tp kat kampung la.
    aduh ...teringat kampaung halaman nih...iisshhhkkk....


    Pokok jangguih ditepi sawah

  12. #27

    Join Date
    May 2007
    Location
    kajang-bangi-serdang
    Posts
    154
    Pemandangan Sawah Padi di Simpang 5,Sg. Besar,Selangor.


  13. #28

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,420

    Re: Gambar Sawah Padi

    Imej di ambil dari dalam kenderaan yang bergerak :lol: aci ke Azman?
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  14. #29

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    K.L.
    Posts
    17,420

    Re: Gambar Sawah Padi

    this photo was "pig madly "edited :lol: (blasah jer translate ler sendiri ikut sukahati korang semua)
    Tak tahu cara upload foto di Fotomedia Malaysia??http://www.fotomedia.com.my/forum/showthread.php?t=8574

  15. #30

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Kuala Lumpur Malaysia
    Posts
    961

    Re: Gambar Sawah Padi

    Quote Originally Posted by zainzubir
    this photo was "pig madly "edited :lol: (blasah jer translate ler sendiri ikut sukahati korang semua)
    really like the term "pig madly" Hanyty. Hat off to you Hanty.
    019-2651622
    faizalorca@yahoo.com.my
    http://www.flickr.com/photos/faizalomar/ AMARAN!KALAU TAK KUAT IMAN JANGAN MEMANDAI MANDAI KLIK LINK NI
    http://faizalomar.multiply.com/video

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •